Ebs: Hukuk İşletilmeli, Adalet Tesis Edilmelidir

 

15 Temmuz darbe girişimiyle millî iradeye yapılan saldırı, aziz milletimizin direnişi, güvenlik güçlerimizin kahramanca mücadelesi başta olmak üzere, millet iradesini savunan tüm sivil toplum örgütlerinin cansiperane duruşuyla akamete uğratılmış, çok şükür tehdit şimdilik bertaraf edilmiştir.

Demokratik devletler halkın selametini ve yönetimin güvenliğini sağlayabilmek için hukuk çerçevesinde bazı tedbirler almak zorunda kalabilirler. Bugün bazı demokratik ülkelerde terör saldırıları sebebiyle bunun en güncel örnekleri halen yaşanmaktadır.

Millet iradesine karşı girişilen darbenin hazırlanmasında ve uygulamaya konulması kapsamında bu kişilerin kamu görevlisi olması, dahası kamu yetkisine, otoritesine yön veren bürokratik makamlarda bulunmasının oluşturacağı muhtemel risklerin izale edilmesi devletin vatandaşlarına yönelik sorumluluklarının başında gelmektedir. Devlet, bu kapsamda, darbe girişimcilerinin ve kamu içindeki destekçilerinin temizlenmesi, kamuyla tüm irtibatlarının kesilmesi, bu kamu görevlileri içinde ihanet çetesiyle ilgili olanlar varsa bunlar hakkında gerekli hukuki ve idari işlemin yapılabilmesi için hukuken açığa alma işlemine müracaat etmiştir.

Bu çerçevede, Milli Eğitim Bakanlığı’nda da gerekli çalışmalar yapılmış ve açığa almalar yapılmıştır. Türkiye, bu açık darbe ve işgal kalkışmasına rağmen hukuk devleti niteliğini askıya almadan bütün tedbirleri almalı, uygulanacak kararları, yapılacak her tür iş ve işlemleri anayasanın verdiği yetkiler çerçevesinde, çizilen sınırlar içerisinde kullanmalıdır.

Alınan karar kapsamında açığa alma işlemlerinin bir ihtiyati tedbir olduğu, ilgili makamlarca suç unsuru bulunulup bulunulmadığı araştırıldıktan sonra suçsuz bulunan kamu görevlilerinin mahrum bırakıldıkları haklarıyla birlikte görevine iade edileceğinin bilinmesi gerekmektedir.

Bu ayıklama ve cezalandırma süreçleri işletilirken delil, belge ve kati bilgiler ışığında hareket edilmeli, subjektif yaklaşımlardan, duyumlardan, kişi inisiyatifine dayalı değerlendirmelerden uzak durulmalı, masum insanlar her ne şekilde olursa olsun mağdur edilmemelidir.

Yaşanan tüm bu süreçlerde herhangi bir haksızlığa meydan verilmemesi, adaletin tüm boyutlarıyla tesis edilmesi en büyük beklentimizdir. 

Eğitim-Bir-Sen

  • 10 1
  • 22 Temmuz 2016 00:36 2.811
  • Aktif Haberler
  • stslmz
    24 Temmuz 2016 23:50
    0 1
    Listeyi hazırlayanlar belli... Karar da verilmiş zaten... Zanlının idamına, delillerin incelenmesine karar verilmiş.....
  • mete5516
    22 Temmuz 2016 09:19
    3 0
    "göreve iadesinin yapılmamasının düşünülmediğini" bunda kötü birşey yok ki?
  • sarkat
    22 Temmuz 2016 01:20
    2 2
    "Müsteşar Tekin ayıklama yapılacak olan öğretmenlerin görevlerine geri iade edilmesi hakkında, göreve iadesinin yapılmamasının düşünülmediğini de belirtti. "

    Hangi hukuk? Karar verilmemiş mi zaten? Listeleri kim verdi ya da hazırladı?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK