Eğitim-Bir-Sen'den 81 İlde Andımız Kararına Tepki

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Danıştay 8. Dairesi’nin Öğrenci Andı’nın tekrar okutulması ile ilgili aldığı ideolojik nitelikteki kararın öncelikle toplumsal barışa ve siyasi iradeye yönelik bir girişim olduğunu ifade ederek, “Bu antidemokratik ve evrensel hukuka aykırı karara tepkisiz kalınmamalı, Öğrenci Andı’nın kaldırılması kararının arkasında durulmalı, insan hakları ve demokrasi alanında elde edilen toplumsal kazanımlar kararlıkla korunmalıdır” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen, Danıştay 8. Dairesi’nin, Öğrenci Andı’nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesi kararına, 81 ilde basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Genel Başkan Ali Yalçın, Genel Merkez’de düzenlenen basın toplantısında, 2013 yılında toplumun büyük çoğunluğunun beklentileri üzerine hukuk devleti olmanın ve demokratikleşmenin bir gereği olarak Öğrenci Andı’nın kaldırıldığını ve sivilleşme adına önemli bir kazanım elde edildiğini hatırlatarak, “Gerici, baskıcı, militarist, totaliter zihniyetin ürünü olan Öğrenci Andı’nın kaldırılmasına, toplumsal barışın ve uzlaşmanın sağlanması, demokratik bir Türkiye’nin inşası adına Eğitim-Bir-Sen olarak biz de destek vermiştik. Ancak Danıştay 8. Dairesi, idarenin takdir hakkını hiçe sayarak, hukuki denetimin dışına çıkıp hiçbir pedagojik ve bilimsel veriye dayanma ihtiyacı duymadan ilköğretim okullarında Öğrenci Andı’nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmiştir. Pedagojik veya hukuki hiçbir dayanak göremediğimiz gerekçeli kararda, ülke gerçekliği ve toplumsal mutabakat bir yana, uluslararası hukuk ve anayasa dahi görmezden gelinmiştir” şeklinde konuştu.

Kararda, temel hak ve özgürlüklerin askıya alındığı, darbe dönemi anayasalarıyla şekillenen eski Türkiye’nin ezberlerinin gerekçe olarak sunulduğunu, hukukun evrensel ilkelerinin göz ardı edilerek toplumsal birliğe ağır bir darbe vurulduğunu kaydeden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dayatmacı, ayırımcı, dışlayıcı, Türkiye’nin taraf olduğu Çocuk Hakları Sözleşmesi başta olmak üzere, birçok uluslararası sözleşmeye ve doğal hukuka aykırı, eski Türkiye’nin en önemli vasfı olan toplum mühendisliğinin tezahürü, farklılıkları yok sayan hatta zor kullanarak değiştiren, tek tipleştirme politikasının esas alındığı, militarist toplum kurma özleminin ürünü olan Öğrenci Andı’nın tekrar hortlatılması sonucunu doğuracak bu kararı kabul etmediğimizi dile getiriyor; itiraz merciinin adaleti ve hukuku tesis edeceğine olan inancımızı koruyoruz. Bu karar, ülkemizde son on beş yıldır insan hakları ve demokrasi alanında gerçekleştirilen atılımların ve kazanımların idarenin hukuki denetimini yapmakla yükümlü yargı mensuplarınca halen benimsenemediği ve içselleştirilemediğini göstermektedir. Ne yazık ki, yargıyı, askeri darbelerle şekillendirilen müesses nizamın temsilcisi konumuna indirgeyen eski Türkiye alışkanlıklarının halen devam ettiği görülmektedir.” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde andın kaldırılması sürecinde sarf ettiği, “Andımız olarak bilinen metnin yazarı son derece tartışmalı isim olan Reşit Galip’tir. Reşit Galip, Türkçe ezan zulmünün mimarlarındandır. Aynı Reşit Galip, insanları kafataslarına göre sınıflandıran sözüm ona bir bilim insanıydı. Ant uygulamasının cumhuriyetimizle uzaktan yakından ilgisi yoktur. 30’larda Hitler ve Stalin gibi toplumu formatlamak için bu tür uygulamalar yapılıyordu. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde çocukların içtimaya dizildiği, ırkçı sloganlar okunan metinler göremezsiniz” şeklindeki ifadelerine atıfta bulunan Yalçın, “Andın arka planında hiçbir bilimsel ve pedagojik gerekçe bulunmadığını, 1930’lu yılların totaliter rejimlerine öykünmenin çirkin bir tezahürü olduğunu ortaya koyan bu tespit, bugün dahi geçerliliğini ve canlılığını korumaktadır. Mahkemeye göre Millî Eğitim Bakanlığı Öğrenci Andı’nı kaldırırken bilimsel bir gerekçeye dayanmamıştır. Ancak aynı mahkeme, andın kaldırılmasının eğitime etkileri ya da gerekliliği konusunda hiçbir bilimsel gerekçe öne sürememiş, kararını hiçbir bilimsel veriye veya araştırmaya dayandıramamıştır. Yine kararda, Öğrenci Andı’nın kaldırılmasındaki eğitim biliminin gerekleri ve pedagojik formasyon ilkeleri bakımından araştırma, inceleme ve tespit yapılmadığı ileri sürülmektedir. Oysa kararın dayanağı kılınan Millî Eğitim Temel Kanunu ve uzun süredir uygulanmakta oluşunun arkasında eğitim biliminin hangi gereklerinin ve hangi pedagojik formasyon ilkelerinin durduğu mahkemece göz ardı edilmektedir” diye konuştu.  

Kararda, andın “Türk Devletini ve milletini ebediyete kadar yaşatacak, çağdaş uygarlığın ve medeniyetin ortağı ve öncüsü yapacak, toplumun ve kişilerin refah, huzur ve mutluluğunu sağlayacak yeni nesillerin yetiştirilmesi olan millî eğitim sistemimizin temel amaçlarını gerçekleştirmesini içeriği itibarıyla sağlamaya yardımcı olabilecek nitelikte” olduğu gibi kerameti kendinden menkul bir gerekçeye yer verildiğini, ancak bunun neye dayanarak tespit edildiğinin koca bir soru işareti olarak durduğunu vurgulayan Ali Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Millî Eğitim Bakanlığı’nın savunmasında, Danıştay 8. Dairesi’nin söz konusu kararına adeta mesnet oluşturacak bir tarzda andın okunmasının fiziki zorlukları dile getirileceğine, uygulamanın kaldırılmasının haklı gerekçeleri nitelikli bir şekilde yer alabilirdi. Kanaatimizce, uygulamanın kaldırılması kararıyla ilgili olarak o dönem zarfında ortaya konulan gerekçeler, andın uluslararası hukuka aykırılığı, kaldırılması sonrası toplumsal barışa yapmış olduğu katkı, totaliter dönemlerin bir uygulaması olarak bugünün dünyası ve Türkiyesi’ne uygun olmadığı gibi gerekçeler ve de yasal gerekçeler çok detaylı bir şekilde savunmada bir manifesto gibi yer almalıydı. Buradan Sayın Cumhurbaşkanı’na ve Millî Eğitim Bakanlığı’na, 2013’te verdikleri bu kararın arkasında durma çağrısı yapıyoruz. Bu konuda sorumluluk siyasi iradenindir. Danıştay’ın söz konusu dairesinin aldığı ideolojik nitelikteki bu karar, öncelikle toplumsal barışa ve siyasi iradeye yönelik bir girişimdir. Bu antidemokratik ve evrensel hukuka aykırı karara tepkisiz kalınmamalı, andın kaldırılması kararının arkasında durulmalı, insan hakları ve demokrasi alanında elde edilen toplumsal kazanımlar kararlıkla korunmalıdır.”

 

Eğitim-Bir-Sen

  • 15 104
  • 19 Ekim 2018 17:51 15.260
  • Aktif Haberler
  • eren_87
    22 Ekim 2018 18:45
    3 0
    Hocalarımdan biri demiş ki en iyi yaptığınız şey slogan atmak. Hocam biz eğitimciler konuşmayacağız da kim konuşacak. Kötü işler yapıldığında tepkisiz kalacaksak ne diye eğitimcilik yapıyoruz.
  • emntstn
    22 Ekim 2018 16:26
    5 0
    Andimizin yeniden okunacak olması kimleri rahatsız ettiğinin ortaya çıkması güzel oldu. Mustafa Kemal'in kurduğu Cumhuriyet' te bu ülkede yaşayanların Türk olduğu yazar. Bunun faşizmle ilgisi yoktur.
  • hamurcu38
    22 Ekim 2018 09:22
    2 0
    Kimse düşünmüyor artık.."birileri böyle düşünmüşse doğrudur" yanılgısını aşmadıkça,güzel günler beklemiyor bizi arkadaşlar..emin olun beklemiyor..!
  • bir adam
    21 Ekim 2018 18:49
    12 0
    ceddin deden, neslin baban
    hep kahraman türk milleti
    orduların pek çok zaman
    vermiştiler dünyaya şan

    burada da türk kelimesi geçiyor. ama gıkınız çıkmıyor? neden acaba?
    bu marş da bizim, andımız da bizim!
  • bilaldikici
    21 Ekim 2018 17:21
    3 6
    Soyut kavramlar on bir yaşından önce ogrenilemiyor hissedilemiyor..bilim bunu söylüyor..herkes bilimci akilci kuantum sever nasılsa bunu biliyordur..birinci sınıf bir çocuğa ideoloji ogretilemez hissettirelemez vatan millet lider ideal Atatürkçülük gibi kavramlar dilden öte geçmez..
    Hal böyleyken andımız ilkokullardan hariç heryerde okutulmalidir..

    Zorunlu olarak andımızın okutulacağı yerler..

    Ortaokul lise unuversitelerde öğrenciler öğretmenler idareciler hizmetliler veliler hep birlikte coskuyla okunmali...

    Üniversitelerin açılış ve diploma törenlerinde..

    Yargı kurumlarının açılış törenlerinde..

    Devlet dairelerinde..

    Askeri törenlerin hepsinde başında ve sonunda..

    Meclis grup toplantılarında..

    Meclis oturum açılışında..

    Mecliste milletvekili yeminlerinden önce..

    Partilerin kongre kurultay acilislarinda..

    Her türlü sendika baro oda sandık bilumum kurum kuruluşun toplantılarının açılışında..

    Her türlu siyasal mitinglerde..

    Ülkemizde düzenlenen uluslar arasi her türlü kongre ve sempozyumarda..
    özellikle eğitim ile ilgili olanlarda açılış ve kapanislarda..

    Tusiad tobb musiad oda borsa ne varsa hepsinin kurultaylarinda..

    Gazeteci ve televuzyoncularin toplantılarında..


    Madem andımız okuyan ilkokul ogrencileri vatansever oluyor içlerinden terörist vatan haini devlet millet düşmanı çıkmıyor o halde okuyalım her yerde okutalim ki memlekette hain terörist kalmasın..
    Askerine polisine kurşun sıkan molotof atan eşkıyalar turemesin..

    Devletini milletini seven herkes ilkokulda and icmese de gerektiğinde canını devleti milleti ordusu için verir..vermiştir..verecektir..

    Kurtuluş savaşında cephede şehit olan öğrenciler andımız okumadi..

    Okuyanlar dan bazıları dağda terörist bazıları ovada terörist bazıları mecliste terörist bazıları inlerinde terörist..

    Andımız için oluşturulan ortam temyiz sonucu verilecek kararla durulacaktır..
    Çünkü Red kararınin verilme sebebi hukuken sakat..yasa usul yönünde incelenir içerik yönünden incelenmez..
    İncelenirse beş tane hakim yasa koyucu olur.. begenmedigi kanunu iptal eder..
    bunada milli irade denmez..

    Son soz Türklugumuzle ovunelim bunun için epeyce etkili kalici yol bulabiliriz..
    Bunun yolu ilkokul öğrencilerine andımız okumak değil..

    Andımız türü metinler eğitimde faydalı olsaydı Finlandiya eğitim sisteminde olurdu demi..
    Sonuçta en iyi eğitim sistemi onlarda..

    İroni bir yana en iyi eğitim sistemi finlilerde japonlarda değil devleti milleti medeniyeti ile her zaman her durumda her sartta birlikte hareket eden toplumlardadir..

    Bizim gibi toplumlarda kriz ve kaos zamnalrinda savasta mucadelede ayni gemide degiliz diyen birbirinin altini oyan ve maalesef muhalifinin varligindan rahatsız olan toplumlarda hiç bir zaman eğitim sistemi mükemmel olamaz olamaz..


  • eylulonur
    21 Ekim 2018 10:15
    16 2
    Ver mehteri" diyenler mehterin ne dediğini de iyi bilecek. Mehter Türk der!
    Ceddin deden, neslin baban
    Hep kahraman TÜRK Milleti
    Orduların, pekçok zaman
    Vermiştiler dünyaya şan.
    TÜRK Milleti, TÜRK milleti
    Aşk ile sev milliyeti
    Kahret vatan düşmanını
    Çeksin o mel’un zilleti.
  • eylulonur
    20 Ekim 2018 23:27
    29 4
    Amerika da yaşayan herkese Amerikalı , İngiltere de yaşayan herkese İngiliz deniyor da Ülkemizde yaşayan tüm halkın ortak adı Türk Milleti olunca mı sıkıntı oluyor . Yapmayın ya Allah aşkına . İlkokul yıllarında andımız okumak için yarışırdık . Çok şükür kimseye ırkından dolayı ayrımcılık yapmadık ve yapmayız da . Eğer içimizde vicdan yoksa o zaman ayrımcılık yaparız . Andımız bizler için milli birliğimizin bir metnidir aynı İstiklal marşımız gibi . Ortak ad olarak Müslümanlık diyoruz . Hangi Arap ülkesiyle Müslümanlık milleti kurmayı düşünürsünüz ? Elhamdulillah Müslümanım yanlış anlaşılmasın . Ama bu tespitimde ne yazık ki doğru . Müslümanım diyen Suudi’leri hepimiz görüyoruz . Diğerlerini saymak bile istemiyorum .
  • mehmetalibozlu
    20 Ekim 2018 22:31
    4 15
    En iyi yaptığımız şey slogan maaşallah
  • eren_87
    20 Ekim 2018 21:05
    32 6
    Andımız gereksiz, tabelalardaki TC gereksiz o gereksiz bu gereksiz. Bunları diye diye onu kaldır bunu kaldır.Yarın bir gün İstiklal Marşı gereksiz, sınıflara asılan Gençliğe Hitabe gereksiz denilirse ne olacak?Sınıflardaki, devlet kurumlarındaki Türk Bayrağı gereksiz denilirse ne diyeceksiniz? Emin olun ki buna karşı çıkmayanların bir çoğu onlara da gereksiz diyecektir. Unutmayın ki biz hükümetlerin değil Türkiye Cummhuriyeti devletinin öğretmenleriyiz. Biz siyasetten uzat durmalıyız, fakat Türkiye değerlerine sahip çıkmalıyız. Biz ilköğretimde 8 sene Andımızı okuduk. Hiçbir zararını görmedim. İçinde geçen Türk kelimesinden insanlar rahatsızlık duyuyor. Yaşadığımız ülke Türkiye. O zaman ülkenin ismini de mi değiştirelim. Bu rahatsızlık niye.
  • anevzat
    20 Ekim 2018 21:02
    24 8
    Ülkemizin adında da Türk geçiyor onuda değiştirin o zaman. Ne mutlu Türk'üm diyene.
  • mustafauçar33
    20 Ekim 2018 20:50
    15 5
    Bu sendika aldığı maaş zammından belli ne kadar bağımsız olduğu!işinize gelene yargı bağımsız , gelmedi mi taraflı !geçin bunları yanlıştan dönülmüştür.Okullarda tekrar okutulacak inşallah andımız. Ne mutlu Türküm diyene
  • balthazarr
    20 Ekim 2018 20:35
    22 6
    Andımız geri gelince uzaya mı çıkacağız diyenler, andımızı okumayınca eğitimde yeni bir çığır mmı açtılar.
  • eraegtm
    20 Ekim 2018 15:40
    14 11
    Değerli arkadaşlar;
    Konuyla ilgili farklı görüşler var. Sizin gibi düşünmeyenler yanılıyor olabilir ya da kendince haklı olabilir. Bunu bir kenara bırakıp bu kişilerin sizin mesai arkadaşınız, dostunuz, arkadaşınız, kardeşiniz olabileceğini, hatta zamanla düşüncenizin de değişebileceğini unutmadan rica ediyorum kimseyi burada '' vatan haini '' ilan etmeyiniz.
    Andımız okunsa da okunmasa da sonuç ne olursa olsun aynı ülkenin bireyleriyiz.
  • cbci
    20 Ekim 2018 15:11
    4 11
    Referandum yapılsın
  • venharun
    20 Ekim 2018 15:03
    25 3
    "Gerici militarist baskıcı totaliter zihniyet ürünü" ifadelerini -Ne Mutlu Türk'um Diyene- sözüne atfen kullanıyor iseniz siz kimsiniz? Hangi milletten hangi meşrepten siniz?
  • eylulonur
    20 Ekim 2018 11:35
    35 8
    Andımız ırkçı söylemi ile istenmiyor. Eğer andımızda hemen Türk kelimelerinden rahatsız oluyorsanız size birşey sormak isterim . İstiklal marşımızda hemen “Kahraman ırkıma bir gül...” satırıyla acaba hangi ırk kastediliyor ? İstiklal marşımızı da mı kaldıracaksınız yoksa ? Andımız gibi toplanma törenleri milli kaynaşma törenleridir. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan herkese ( kemik yapısına bakılmaksızın ) Türk Milleti denir . Bunu kabul etmeyenler, Suriye , Irak gibi şuan durumu olanlardır .
  • ccetin
    20 Ekim 2018 09:53
    43 8
    "1930’lu Yılların Totaliter Rejimlerine öykünmenin çirkin Bir Tezahürü Olduğunu Ortaya Koyan Bu Tespit"
    demiş Sözde Sendikamsı.
    Devletimizin Kurucusu Atatürk'e Ve Dava Arkadaşlarına Açık Açık Laf
    çarpıyor. Ben Yorumu Size Bırakıyorum Değerli öğretmen Arkadaşlarım.
    ayrıca Türk Yurdunda Türküm, Büyük Atatürk Demenin Nesi Zorunuza Gidiyor Anlamadım. Yan Okulda Bangır Bangır Arapça Zil Sesi Yankılanıyor, Her Taraf Suriyeli Afgan Arap Mülteci Kaynıyor, Siz Türk'üm Demeye İdeolojik Diyorsunuz.

  • muallimakif
    20 Ekim 2018 09:30
    34 6
    Bendeniz de diyorum SENDİKALARA HAYIR
    Yada üyelik aidatları üyeden alınsın
    Özlük hakları dışında iş yapanların sendikasını kapatsınlar
    Son olarak "Ne Mutlu Türk'üm Diyene"
  • göbekligeneral
    20 Ekim 2018 09:29
    10 54
    Her ne kadar üyesi olmasam da ilk defa eğtimbirsenin bu kararına katılıyorum.Dayatmayla hiçbir yere varılmaz.İsteyen kendi sınıfında okutsun.
  • pinhanyar
    20 Ekim 2018 08:58
    4 4
    Yanlışlıkla çarpı attığını yazan ve ardından cevabımı yazamadan beni engelleyen Öğretmenim, özelden yazamadığımı buradan okursunuz dilerim. "Sorun yok Öğretmenim, ince düşünceniz için teşekkür ederim
  • metalmania
    20 Ekim 2018 07:43
    0 1
    "Müesses nizam"
  • pinhanyar
    20 Ekim 2018 06:39
    3 17
    Üstelik ders kitaplarının başında basılı hâlâ ayrılıkçı denen o and..
  • pinhanyar
    20 Ekim 2018 06:23
    23 10
    "Ne mutlu Türk olana" demiyor, Ne mutlu Türk'üm diyene! diyor Büyük Atatürk .. Andın yazarının kim olduğu.. ne dediği .. İçinde bu cümlenin geçtiği, ya da Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir de olan yeni bir and yazılsın onu da okutabiliriz. Türkiye'de kendini Türk hissetmeyen ben de bu vatanın parçasıyım diyemeyen ne çok ayrık otu var ki ayrılıkçı söyleme girebiliyor "Türküm diyene".. Yazık, sıfatını, denizini bulamamış kayıp balık nemolara..
  • masalcam
    20 Ekim 2018 06:10
    6 32
    “Bu antidemokratik ve evrensel hukuka aykırı karara tepkisiz kalınmamalı, Öğrenci Andı’nın kaldırılması kararının arkasında durulmalı, insan hakları ve demokrasi alanında elde edilen toplumsal kazanımlar kararlıkla korunmalıdır” dedi.
    İşin doğrusu bu kabul etsek ye etmesekte
  • raul
    20 Ekim 2018 06:08
    11 10
    egitim bir sen liyim sene basindan beri her gun sinifimda derse andimizi okuyarak basliyoruz. her ogrencim sirasini heyecanla bekliyor.
  • yorgundemokrat
    20 Ekim 2018 01:43
    18 0
    Allah akıl fikir versin..
  • harovan
    20 Ekim 2018 00:12
    6 5
    81 ilde de destek veren var, o açıdan da bakın madem. Eğitim bir sen kimi temsil ediyor ki ?
  • serdaraydın
    19 Ekim 2018 23:57
    39 5
    Bırakın bahaneyi. Türk'üm demek size zor geliyor...
  • ninova
    19 Ekim 2018 23:45
    12 47
    Ayrıştırıcı söylemler 'andimiz gibi' bu çağa yakismamaktadir kararı destekliyorum
  • tahir1699
    19 Ekim 2018 23:38
    23 6
    Şimdi baskıyla dile getirilemeyen düşünceler her Türk'ün beyninde yerleşmiştir. Hiç kimsenin Türklük ve vatan sevgisini ''Türküm'' diyen insanlarımızın beyninden silmeye gücü yetmeyecektir. Tam tersine mücadele gücü 10 kat artarak devam edecektir.
    ''Muktedirseniz düşünceyi kaldırın ademiyetten!''
  • sdmr
    19 Ekim 2018 23:32
    16 4
    Gündem değişsin papaz gitti
  • mazgirt1885
    19 Ekim 2018 23:05
    15 72
    Andımız ın kaldırılması yerinde ve dogru bir karardı.Geri gelmesi antidemokratık ve gereksız bır durum .
  • mazgirt1885
    19 Ekim 2018 22:55
    6 26
    Ülke olarak kazanmak istiyorsak önce EMPATİ anlayana tabi
  • yusuf ozan 55
    19 Ekim 2018 22:44
    25 6
    Karşı çıkanlar demiyor mu milli ve yerli olmak için çok çalışmalıyız, artık bizim de yerli milli üretim araçlarımız olsun diyenler, Türküm doğruyum çalışkanım demekten neden gocunur, arkadaş bu andımızın ana fikri de zaten yerli ve milli olmak değil mi. Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Arkadaş bunlar milli olalım diyor sonra da milli olan adımızda Türküm doğruyum çalışkanım demek zor geliyor.
  • alpi61
    19 Ekim 2018 22:01
    41 11
    “Varlığım TÜRK varlığına armağan olsun. Ne mutlu TÜRK’üm diyene..!!”
  • HOCA40
    19 Ekim 2018 21:48
    57 3
    Eğitim Birsen öğretmenlerin özlük hakları konusunda da bu kadar duyarlı olsaydı öğretmenlerin itibari bu kadar yerlerde sürünmezdi.
  • HHAASSAANNN
    19 Ekim 2018 21:28
    12 42
    Ben lazım çerkezim vs. doğruyum diyeceksin geri de türküm diyeceksin. çelişki daha andımızdan başlıyor. Söylemek isteyen söylesin. İstemeyene de dayatılmasın.
  • selimiye11
    19 Ekim 2018 21:26
    49 4
    Keşke öğretmenin özlük haklarına da 12 saat içinde tepki verebilseniz.
    N'oldu düşman işgaline mi uğradık? Daha dün bir bugün iki demeden 81 ilde örgütlendiniz.
  • Deniz_33
    19 Ekim 2018 21:26
    52 9
    Türkiye Cumhuriyeti Anayasası Madde 66: “Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.” Der. Yani ırk ve din ayrımı gözetmeksizin herkesi Türk olarak niteler. Ayrım yapmadan herkesi kucaklar. Andımızdaki Türk’lük de vatandaşlık tanımından kaynaklıdır.
    Ülkeyi etnik temelde bölmek isteyenlerin rahatsız olması anlaşılır ama diğerlerinin derdi nedir? Türklüğünüzden mi şüpheniz var? Açtığı yolda, gösterdiği hedefe yürüdüğümüz Atatürk’e alerjiniz mi var?
  • takirasa
    19 Ekim 2018 21:02
    36 5
    Egitim bir sen eskiye dönmekten korkuyor da bir EĞİTİM sendikası olarak ideoloji ile ne işin var. Madem eskiden bahsediyorsun hani Atatürk'ün ogretmen verdiği değer ya da nerede çocukluğumuzdaki öğretmene verilen değer ???? Ogretmenlerin sorunları ile ilgileneceginize boş işlerle uğraşıyorsunuz. Daha yaşadığınız, parasını kazandığınız ülkenin anayasasindaki Türk tanimindan bir habersiniz andimizdaki Türk kelimesine takılıyorsunuz. Ayip ya ayip. Öğretmenlerin onca sorunu varken sorun ettiğiniz şeye bakın.
  • zeynepgulsu
    19 Ekim 2018 20:48
    21 8
    Haberin kalitesini yedigi carpılardan hesaplayin :)20.carpı bendendi.
  • Negerekvar
    19 Ekim 2018 20:22
    8 4
    Trajikomik.
  • huseyinyesilot
    19 Ekim 2018 20:21
    25 4
    Milletimizin ortak adını sordular mı TÜRK demenin bir sıkıntısı var mı?Bunu illada ırki temelde değerlendirmemek lazım.Türkiyedeki tüm etnik unsurların ortak adıdır.Devletimizin adı TÜRKİYE,milletimizin adı da TÜRK MİLLETİ.
  • yhandany
    19 Ekim 2018 19:51
    49 7
    Sonsuza kadar 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene!'
  • BİRLEŞTİR-ME
    19 Ekim 2018 19:46
    20 8
    php_korsan , sayın hocam!
    Eksik bilgi veriyorsunuz.Japonya "millet" olduğu , "millet" olmayı her şeyden önce hedeflediği , modernizme karşı olduğu için 2 tane atom bombası yedi kafasına.

    Atom bombalarını yedikten sonra "hee ,tamam biz millet olmaktan vazgeçtik, asrîleşecez, modernleşecez, hıristiyanlaşacaz" dedikleri için sanayileşmelerine izin verildi.

    Aynı şey Almanya'nın başına geldi.

    Bu 2 ülke en fazla Amerikan üssünün olduğu ülkelerdir.

    Japonya ve Almanya! Amerikanın öz evladıdır edeta. Anayasalarını, milli marşlarını bile yazanlar bile kendilerinden değildirler...

    Dünya'da kalan son tek millet! Türk Milleti!
    Dünya'da başkanlık sistemine dahil olmayan tek millettik, ama artık biz de Amerikalı olduk.

    Etnik yapısına bakılmaksızın Türkiye'de müslim unsura TÜRK denir. Gayri müslim unsura "azınlık" denir.

    Avrupa veya diğer ülkelerdeki sınıf bilinci ile bizdeki sınıf bilinci farklıdır. Bunu İstiklal Harbi'nde tescilledik. Lozan Antlaşması (çok matah bir şey değildir amma) ile perçinledik...
  • bohemAN
    19 Ekim 2018 19:35
    16 0
    Kitapların baş sayfasından hiç çıkmadı...ilginç ..değil mi?
  • BİRLEŞTİR-ME
    19 Ekim 2018 19:28
    41 2
    Adamların tepkisi bile "yerli ve milli"

    Sorsan "Hangi yer? Hangi millet?"

    Alacağın cevap "Bu yer, bu millet"

    Türkiye'nin ismi sırf Türk ile başladığı için Türkiye'nin ismini bile telaffuz etmeyecekler yakın zamanda.

    Türk Milleti'nin ismi "Bu Millet" olmuş.

    Bu millet!!!
  • kuru
    19 Ekim 2018 19:08
    43 7
    Ne kadar siyasi eğitim dışı boş işler varsa orada eğitim bir sen..sen eğitim sendikası sin!nolacak bu eğitimin hali, sınıf öğretmenlerinin ekders adaletsizliği, vergi dilimi, yüksek enflasyon karşısında eriyen maaşlar, sınıf öğretmenlerinin tayin zorluğu ,eğitimin geleceği...bunlar hakkında tek bir lafın var mi söyle!!??
  • php_korsan
    19 Ekim 2018 18:37
    6 44
    Bir sürü önemli işler varken şimdi bunu mu tartışıyoruz.Japonlar gibi 1866li yillardan itibaren adamlar okul kitap ve müfredatlarına siyaseti ve dini karistirmiyorlar.Biraz örnek alın kardeşim.Big a Japan
  • cbci
    19 Ekim 2018 18:36
    52 5
    Sevsinler sizin sendikacılığınızı, enflasyon karşısında eriyen maaşlar umrunuzda bile değil
  • takirasa
    19 Ekim 2018 18:12
    45 10
    Anayasanın 66. maddesi der ki ; Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür...
    Yazık sizin gibi yetki sahibi sendikaya. Bir üyenizi kaybettiniz. Umarım devamı da gelir
  • unodeca
    19 Ekim 2018 18:09
    56 5
    Öğretmen hakları dışında her şeye açıklama yapıyorlar.
    Enflasyona yenik düşen maaş artışları hakkında yorum bekliyorum bunlardan yetkili sendika babında.
    3600 açıklaması bekliyorum.
  • pigafetta
    19 Ekim 2018 17:59
    29 9
    Fotoğraftakiler eğitimin içinden gelen kişiler. Bir tanesi de kravat takmamış. :((
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK