Eğitim İş: 3 Mart’ta Okullarda Dersimiz Laiklik Olacak

Eğitim-İş üyesi öğretmenler, 3 Mart’ta yakalarına ‘Laiklik Özgürlüktür’ sloganının bulunduğu kokartları takacak ve tüm okullarda ilk ders saatinde ‘laiklik’ konusunu anlatacak.

Eğitim-İş’ten yapılan yazılı açıklamaya göre öğretmenler 3 Devrim Yasası’nın kabulünün 91’inci yıldönümü olan 3 Mart’ta ‘Laiklik Özgürlüktür’ sloganının bulunduğu kokartları takarak okula gidecek. Öğretmenler, Eğitim-İş tarafından hazırlanan ders planı dahilinde ülke genelinde tüm okullarda ilk ders saatinde ‘laiklik’ konusunu anlatacak.

Eğitim-İş tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Eğitim-İş, tüzüğümüzde de belirtildiği üzere, Atatürk ilke ve devrimleri ile Türkiye Cumhuriyeti’nin laiklik ilkesi üzerinde yükseldiğinin bilinciyle, laiklik ilkesinin korunmasına büyük önem verir. Kişilerin inanç ve vicdan özgürlüklerini savunurken, dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanmalarını ya da baskı altına alınmalarını da kabul edilemez bulur. Bu nedenle de ülkede yaşayan herkesin çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, eşit, parasız ve nitelikli eğitim hakkı olduğunu savunur ve bu hakkın yaşama geçirilmesi için mücadele eder. ”

İlkokullar İçin Ders Planı

Ortaokullar İçin Ders Planı

Liseler İçin Ders Planı



Eğitim İş
  • 9 2
  • 26 Şubat 2015 14:38 1.770
  • Aktif Haberler
  • ekim82
    27 Şubat 2015 12:22
    0 3
    bundan daha ucuz siyaset mi var memlekette?
  • Mamisan
    27 Şubat 2015 11:33
    3 1
    Ucuz siyaset peşinde değil, her zaman emekten, hak ve hürriyetlerden yana olduğu için teşekkürler Eğitim-İş.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK