Eğitim İş : Toplumsal Dehşetin Son Kurbanı Tayfun Erol Oldu

EĞİTİM İŞ:TOPLUMSAL DEHŞETİN SON KURBANI ÜYEMİZ TAYFUN EROL OLDU

Bartın’da bir otomobil sürücüsü, yol verme tartışmasından dolayı içinde üyemizin de bulunduğu otomobilin sürücüsüne levye ile saldırmış üyemiz Tayfun Erol, aldığı darbelerle yaşamını yitirmiştir.

Öğretmenimizi basit bir uyarı nedeniyle ailesinden, dostlarından, öğrencilerinden ayıran bu olay toplumun yaşadığı gerginliği ortaya koyan son örnektir.

Siyasi iktidar ve görevlendirdiği bakanlar hatta valileri her gün TV’de, alanlarda, makamlarında yaptıkları konuşmalarda şiddetin ve kinin yolunu doğrudan açmaktadırlar. Siyasi iktidarın temsilcileri her gün hid­det­ten yü­zü kızarıncaya kadar ba­ğı­rır, önüne geleni azar­larsa elbette top­lu­mun algı dengeleri bo­zul­ur, ve şiddetin önü açılır. İktidarın ve mensuplarının kullandığı tehdit edici, ayrıştıran ve toplumu muhatap almayan söylemler, insanların adalet duygularını zedelemektedir. Öte yandan sokakta yaşanan bu türden vahşet olaylarının hukukta karşılığını bulmaması da şiddetin son bulmasını olumsuz yönde etkilemektedir.

Toplumun içinde bulunduğu siyasi kaos, ekonomik sıkıntılar, kin ve nefret üzerine yapılan söylemler devam ettikçe ve hukukta bu konuda kesin hükümler olmadıkça eline levye, pala, silah geçiren herkesin sokağa çıkarak vahşete devam etmesi engellenemeyecek, bu acı olaylar son bulmayacaktır.

Tayfun öğretmenimizin sıradan bir trafik uyarısına karşı, vahşice, hunharca saldıran, insanlık dışı bir tavır sergileyen bu tür insanların davranışı toplumsal barışı bozan insanları ayrıştıran yönetim anlayışının dışa vurumudur. Üyemize yapılan bu vahşi saldırıyı kınıyor, katilin yargıdan hakettiği cezayı almasını bekliyoruz.

Tayfun öğretmenimize rahmet, ailesine, arkadaşlarına, öğrencilerine ve tüm öğretmenlerimize başsağlığı diliyoruz.

Kokartı tekli (pdf) indirmek için tıklayınız

Kokartı çoklu (pdf) indirmek için tıklayınız

Kokartı çoklu görüntülemek (png) için tıklayınız
  • 7 7
  • 24 Mayıs 2015 21:06 2.562
  • Eğitim İş
  • Aktif Haberler
  • voao
    25 Mayıs 2015 16:38
    8 5
    "Bu olayların siyasetle ne alakası var?" diyen arkadaşa, neden olmasın ki?
    Yapacakları yasalar bunun caydırıcılığını sağlayamıyorsa, her gün tv ekranlarında, meydanlarda dillendirilen nefret söylemlere devam ediyorlarsa, toplumsal barışı sağlayacak, geliştirecek faaliyetlerde bulunmuyorsa, birilerini dilinden, diğerini dininden, berikini ırkından dolayı ayrıştırıyorsa, .... devam edelir; ama gerisini de sen düşün.
  • gümüştaş
    25 Mayıs 2015 10:28
    6 2
    İnsanları içinde bulunduğu toplumdan ayrı düşünmek çok büyük bir yanlış.Toplum dejenere olmuş durumda.Toplumu bir arada tutan değerler yok oluyor.Sevgi,saygı,hoşgörü gibi kavramlar bize çok uzak sanki.Bireysellik,çıkarcılık normal görülüyor.Yapılan araştırmalar toplumun büyük bir kısmının depresyon ilaçları kullandığını gösteriyor.İnsanlar birbirine sataşmak için bahane arıyor.Herkes sanki saatli bomba gibi.
  • hazan_gazel
    25 Mayıs 2015 10:08
    2 8
    siyasi liderlerle ne alakası var yahu..insanlıktır bu şahsi karaktersizlik ,tahammülsüzlük buna siyasetçi ne yapsın ..yüce Allahım ailesine sabırversin
  • yar
    25 Mayıs 2015 08:52
    8 1
    yazan son derece haklı..değerlerimiz ile oynanıyor..insan olmak öncelikle insan varlığını ne olursa olsun her yönü ile kabul etmektir. yasaların caydırıcı olması lazım...insan öldürmek ne olursa olsun müebbet....
  • sayin19
    25 Mayıs 2015 08:45
    10 11
    Her zaman ki gibi ölümler üzerinden siyaset yapan anlayışın harflere dökülmüş söylemleri yine karşımıza çıkıyor ve haberin kaynağının kim olduğunuda merak ediyorum doğrusu .Bazen siyasi söylemler yapıldığını söylediğimizde bundan bahsediyoruz.İktidar ve mensupları derken kafadaki kin ve nefretini dışa vuran bu yazıyı KINIYORUM....
  • seyfi ünaldı
    25 Mayıs 2015 07:22
    6 7
    Haber çok üzücü bir haber, veriliş şekli ise içeriğiyle çelişik ve dehşet verici.
  • özdils
    25 Mayıs 2015 00:10
    5 0
    İçki tüm kötülüklerin anasıdır.
  • BASTIRIK
    24 Mayıs 2015 23:38
    11 13
    Cenaze üzerinden siyset yapmak böyle bir şey işte.
  • lopotex
    24 Mayıs 2015 22:36
    5 1
    millet değil İLLET olduk
  • huseyinyesilot
    24 Mayıs 2015 22:34
    5 0
    Allah mekanını cennet eder inşallah.Allah bu tür acılar bir daha eğitim camiasına yaşatmasın.
  • tarkan555
    24 Mayıs 2015 21:55
    12 0
    toplum gerçek manada zıvanadan çıkmış durumda .nereye bu gidişat !!!!!!!!
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK