Eğitim-sen Bakan Nabi Avcı İle Eğitim Sorunlarını Görüştü

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birikmiş eğitim sorunlarımızı görüştük ve Avcı`ya sorunlara ilişkin dosyamızı ilettik.

Bugün yapılan görüşmeye Genel Başkanımız Kamuran Karaca, Merkez Eğitim Sekreterimiz Elif Çuhadar ve Merkez Mali Sekreterimiz Abdullah Karahan katıldı.

TEOG ile Yaşanan Mağduriyetler Çözülmeli, Özel Okullara Aktarılan Kaynak Kamusal Eğitime Harcanmalıdır

Görüşmede, TEOG sisteminde yaşanan sorunlar üzerinden çocuklarımızın ve velilerin mağdur olduğunu; öğrencilerin her hafta bir okul seçimi yapmak zorunda olmalarının, zorunlu imam hatiplere yerleştirilmelerinin, evlerinden yüzlerce kilometre uzak ilçelere gönderilmelerinin ve okul meslek seçiminde zorunlu yerleştirme ile yüz yüze kalmalarının yarattığı sorunları ifade ettik. Anadolu liselerinin kapasitelerinin artırılması, ihtiyaç dışı imam hatip liselerinin Anadolu liselerine dönüştürülmesini gerektiğini; ayrıca özel okullara ayrılan kaynağın devlet okullarına ve kamusal eğitimi güçlendirmeye harcanması gerektiğini ifade ettik.

Avcı, TEOG sistemine ilişkin olarak, sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını, açık lise ve özel okula 200 bin öğrencinin geçeceğini tahmin ettiklerini, bu öğrencilerden açılan kontenjanlar ile okul nakilleri sıkıntılarını aşmayı planladıklarını ifade etti. Özel okulların ise desteğe ihtiyacı olduğunu, devlet okullarına da bu uygulamanın dolaylı destek sağlayacağını belirtti.

İdareci Atamalarındaki Sorunlar Çözülmelidir

Görüşmede, idareci atamalarında sendikamız üyesi müdürlerinin sadece %4`ünün atandığını, çok büyük bir kısmının görevinden alındığını, atama kriterlerinin başarı ve yetkinlikten değil; iktidarın kadrolaşma ihtiyacının karşılanması olduğunu, atamalar öncesinde bir sendikanın, o sendika üyesi olmayan müdürlere baskılarını belirterek atama sonuçlarına ilişkin yürüttüğümüz hukuki süreci devam ettireceğimizi dile getirdik.

Ataması Yapılmayan Tüm Öğretmenlerin Ataması Yapılmalıdır

Ataması yapılmayan öğretmenlerin sorunlarına ilişkin olarak öğretmen atamalarında yetersiz sayıda atama yapıldığı, öğretmen açığının kapatılması yönünde bir çalışmanın yürütülmediği ve mülakat ile öğretmen seçiminin yanlış olacağını belirttik. Ayrıca torba yasada öğretmene rotasyon konusundaki sorunlarını dile getirerek bunun zorunlu sürgün anlamına geldiğini, rotasyon uygulamalarında gönüllülüğün esas alınması gerektiğini de ifade ettik.

Okulöncesi Eğitimde Tam Gün Uygulaması Vazgeçilmezdir

Görüşmede, anasınıflarının ikili öğretime geçmesinde tam gün öğretimin pedagojik olarak önemini anlattık ve bu ikili eğitim şeklinde yapılmasının gerekli olduğunu belirterek uygulamasının kulüp çalışmalarını ücretli hale getireceğini dile getirdik.

Bakan Avcı, uygun olan yerlerde tam gün öğretime devam edeceklerini ve buralarda kulüp çalışmalarının ücretsiz olacağını ifade etti.

Anadilinde Eğitim Vazgeçilmezdir
Ayrıca Bakanlığın seçmeli dil dersleri konusunda attığı adımın devamını dahi getirmediğini, bazı dil dersleri öğretmen atamalarının yapılmadığını dile getirerek anadilinde eğitimin önemine değindik.
Bakan Avcı, ilk kez bu yıl Kürtçe dil dersi öğretmenlerinin seçmeli ders olarak okutulan Lehçeler dersi kapsamında atanacaklarını dile getirdi.
Sorunların çözümü konusunda bu taleplerimizi dosya halinde Bakanlığa verdik ve takipçisi olacağımızı belirttik.

HABER
  • 2 1
  • 30 Ağustos 2014 17:04 1.220
  • Eğitimhane
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK