Eğitim Yöneticilerinin Seçimi ve Geleceği

Eğitim kurumlarına yönetici atamalarının bir kanun çerçevesinde yapılması elzemdir.

(Maarif-Sen) 

Eğitim yöneticilerinin atama usul ve esasları ile görev tanımları, yönetmek üzere değil yönetmemek üzere hazırlanan hatta hiç uygulanmadan defalarca değişikliğe uğrayan kadük yönetmeliklerle değil; eğitim yöneticiliğine profesyonellik kazandıracak, eğitim yöneticilerinin yetki ve sorumluluk dengesini sağlayacak, eğitim yöneticilerini eğitim ve öğretim dışındaki angarya işlerden kurtaracak, eğitim yöneticilerinin gelecek ve kariyer planlaması yapmasına imkan verecek şekilde adalet ve liyakat temeli üzerine yenilikçi ve düzeltimci (reformist) yaklaşımla hazırlanacak bir kanunla belirlenmelidir.
  
Yönetici atamada kalıcı düzeltme ve düzenleme çıkarılacak bir kanun ile mümkün olabilir. Çünkü tıpkı diğer yönetmelikler gibi her Milli Eğitim Bakanı ve bakanlık bürokratı değiştiğinde konjonktüre göre değişen yönetici atama yönetmeliği de dikiş tutmaz hale gelmiştir.
 
Eğitim yöneticisi; eğitimci olmalı, başka meslek gruplarından ithal yönetici düşünülmemelidir. Eğitim eğitimcilere bırakılmalı, eğitimciler ve eğitim yöneticileri daha fazla örselenmemelidir.
 
Eğitim yöneticilerinin atamaları, adaletli ve şeffaf olmalıdır. Eğitim yöneticileri; geçerli, güvenilir ve güncel bir yazılı sınav sonucuna dayalı olarak atanmalıdır. Yazılı sınav soruları; yönetici adaylarının mesleki bilgi ve yeterliliklerini, ihtiyaç duyacakları mevzuatlar hakkında bilgilerini, yönetici olmanın gerektireceği diğer yeterlilikleri (iletişim, zaman ve kriz yönetimi, liderlik, girişimcilik, etik vb.) ölçmeye yönelik olarak hazırlanmalıdır.
 
Detaylı bilgi için: http://www.maarifsen.org
 
  • 5 1
  • 11 Mart 2019 09:11 6.736
  • yavyil69
  • Aktif Haberler
  • brsbrs42
    13 Mart 2019 09:49
    3 1
    Sendikaların tek derdi eğitim yöneticilerinin nasıl seçileceği ve koltuklarına nasıl zamklanacağı herhalde.
  • olcaytaner
    13 Mart 2019 09:06
    3 0
    Sayın okul müdürümüz, hergün saat 11.00'de okula geliyor, haftada bir iki günde okula gelmiyor. İdarecilerin hali...
  • kutlu11
    12 Mart 2019 13:30
    3 1
    eğitim yöneticiliği ve deneticiliği bölümleri tekrar açılmalı buraları bitiren arkadşlar kademeli olarak bakanlığa kadar yükselmelidir.
  • php_korsan
    11 Mart 2019 18:31
    6 8
    Hem eğitimci olmalı hem de bir daha asla öğretmenliğe donmemelidir.Mulakatla değil sınavla ve sonrası bu alanda tahsil yapma şartı getirilmeli.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK