Eğitime Kar Engeli

Yoğun Kar yağışı nedeniyle birçok şehirde okullar tatil edildi. 9 Ocak Çarşamba günü (yarın) Konya, Niğde, Samsun, Bingöl, Elazığ, Karaman, Aksaray, Düzce, Isparta, Erzincan, Samsun, Antalya, Adıyaman, Sivas, Çorum, Tokat, Denizli, Bitlis, Kahramanmaraş, Nevşehir, Muş, Amasya, Kayseri, Sakarya, Erzurum ve Yozgat'ta okullar kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

SAMSUN

Samsun Valiliği twitter hesabından yapılan açıklamalar:

Vezirköprü ve Havza ilçelerimizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 09.01.2019 Çarşamba günü tüm okullarda eğitime bir gün ara verilmiştir.Ayrıca adı geçen ilçelerde aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır.

Yoğun kar yağışı nedeniyle 09.01.2019 Çarşamba günü Çarşamba ilçemize bağlı Gülören İlkokulu (Taşıma merkezi), Kabaceviz Yeni Mahalle İlk ve Orta Okulu (Taşıma merkezi), Gökçe Çakmak İlk ve Ortaokulu (Taşıma merkezi), Köroğlu İlkokulu (Birleştirilmiş Sınıflı), Köroğlu Damat İlkokulu (Birleştirilmiş sınıflı) ve Ticaret Borsası Karakaya İlkokulu (Birleştirilmiş sınıflı)’ nda eğitime bir gün ara verilmiştir.

Ladik, Asarcık, Salıpazarı ve Kavak'ta devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 09.01.2019 Çarşamba günü tüm okullarda eğitime bir gün ara verilmiştir. Adı geçen ilçelerde aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır.

Yoğun kar yağışı nedeniyle, Tekkeköy ilçemize bağlı Yaylageriş İlk ve Ortaokulu'nda 09.01.2019 Çarşamba günü eğitime bir gün ara verilmiş olup, ilçe merkezindeki okullara Yenidoğan, Yeşildere, Gökçedere, Zafer, Yaylageriş, Yazılar, Beyoğlu, Kemahlar ve Seymenler Mahallelerinden taşıma yoluyla gelen öğrenciler izinli sayılacaktır.

09.01.2019 Çarşamba günü Canik ilçemizdeki taşıma merkezli okullarımızdan aşağıda isimleri yazılı olanlar bir gün süre ile tatil edilmiştir. Tatil edilmeyen taşıma merkezli okullarımıza taşıma yoluyla gelemeyen öğrencilerimiz de izinli sayılacaktır. Gökçepınar İlk-Ortaokulu,Başalan Cumhuriyet İlkokulu-Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu,Hacı Naipli İlk-Ortaokulu, Düzardıç İlkokulu,Gödekli İlkokulu,Tuzaklı İlk–Ortaokulu,Gölalan İmam Hatip Ortaokulu,Başkonak İlk–Ortaokulu,Dereler İlk–Ortaokulu,Demirci İlkOrtaokulu 

Yoğun kar yağışı nedeniyle, Terme ilçemize bağlı Ambartepe İlk ve Ortaokulu, Oğuzlu İlkokulu, Şeyhli Ortaokulu, Evci Merkez İlkokulu ve Evci Ortaokulu, Kocaman Ortaokulu ve Bazlamaç İlkokulu'nda 09.01.2019 Çarşamba günü eğitime bir gün ara verilmiştir.

Ayvacık ilçemizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 09.01.2019 Çarşamba günü tüm okullarda eğitime bir gün ara verilmiştir. Ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personeller de idari izinli sayılacaklardır.

19 Mayıs ilçemizde bulunan Karagöl, Kuşkayası ve Kösedik İlk-Ortaokullarında 09.01.2019 Çarşamba günü eğitime bir gün ara verilmiş olup, bu mahallelerden ilçe merkezine taşımalı olarak gelen tüm kademedeki öğrenciler aynı gün izinli sayılacaktır.

BİNGÖL

Bingöl Valiliği twitter hesabından yapılan açıklama:

''İlimizdeki yoğun kar yağışı, tipi nedeniyle il geneli tüm ilk ve orta dereceli okullarda 09.01.2019 Çarşamba günü eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir.

Kamuda çalışan engelli ve hamileler de idari izinli sayılacaklardır.'' 

MUŞ

Muş Valiliğinden yapılan açıklama:

''Yoğun kar yağışı, buzlanma, fırtına ve tipi beklentisi nedeniyle; ayrıca eğimi fazla olan bölgelerde çığ tehlikesi riski de değerlendirildiğinde;
 
İl İdaresi Kanunu çerçevesinde 9 Ocak 2019 Çarşamba günü tüm il genelinde (Merkez ilçe, tüm ilçeler ve bağlı köyleriyle birlikte) eğitime (1) gün süre ile ara verilmesine Valiliğimce karar verilmiştir.
 
Ayrıca Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 09 Ocak 2019 Çarşamba günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

KARAMAN 

Karaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklama:

"İlimizde bu gece ve yarın için kar yağışıyla birlikte kuvvetli buzlanma ve don beklendiğinden Karaman merkez ve merkeze bağlı köylerimizde 09.01.2019 Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullar, 1 gün süreyle tatil edilmiştir.

Ayrıca aynı tarihte, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelliler, hamileler, harp malulü ve gaziler de idari izinli sayılacaklardır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''
 
ERZİNCAN
 
Erzincan Valiliğinden yapılan açıklama:
 
''İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve yollarda oluşabilecek buzlanma nedeniyle öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Erzincan ili genelinde 9 Ocak Çarşamba günü eğitime ara verilmiştir.
Ayrıca engelli kamu personeli, bakmakla yükümlü olduğu engelli yakını bulunan kamu personeli ve hamile kamu personeli de bu tarihte idari izinli sayılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''
 
DÜZCE 
 
Düzce Valiliği twitter hesabından yapılan açıklama:

''Meteorolojik verilere göre gün boyu süren yoğun kar yağışı ve geç saatlerde oluşması muhtemel buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak 09 Ocak 2019 Çarşamba günü Düzce genelinde okullarımızda eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir.

09 Ocak 2019 Çarşamba günü kamuda çalışan engelli ve hamile tüm çalışanlar idari izinli sayılacaktır.''

TOKAT 

Tokat Valiliğinden yapılan açıklama:

''Yoğun kar yağışı nedeniyle, İlimiz merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her tür ve derecedeki resmi - özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının, 09.01.2019 Çarşamba günü 1 (bir) gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir.   Ayrıca kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personellerden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan kamu görevlileri 09.01.2019 Çarşamba günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır.   Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

ERZURUM

Erzurum Valiliğinden yapılan açıklama:

''Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları  nedeniyle 09 Ocak 2019 Çarşamba Günü Erzurum genelinde okul öncesi, İlköğretim, Liseler ve Özel Eğitim ve Öğretim kurumları  1 (bir) gün süreyle tatil edilmiştir.
Kurum ve kuruluşlarda çalışan engelli personel ile Hamile Bayanlar  1 (bir) gün süreyle idari izinli sayılacaklardır.''
 
YOZGAT
 
Yozgat Valiliğinden yapılan açıklama:
''Yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle, 09.01.2019 Çarşamba günü, ilimiz genelindeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm özel ve resmi eğitim kurumlarında bir (1) gün süre ile eğitime ara verilmiştir. Ayrıca, hamile ve engelli kamu personelleri de aynı tarihte bir (1) gün idari izinli sayılacaktır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''
 
BİTLİS 
 
Tatvan Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklama:

"Meteorolojiden alınan verilerin değerlendirilmesi neticesinde; mevcut kar yağışının Tatvan genelinde gece ve yarın gün boyu devam edeceği, buna bağlı olarak buzlanma ve don olayı beklendiğinden 9 Ocak 2019 Çarşamba günü Tatvan merkez ve köylerinde tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir.

Ayrıca bu süre zarfında Tatvan ilçesinde görevli tüm engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaklardır" 

KAYSERİ 

Kayseri Valiliği twitter hesabından yapılan açıklama:

''Yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle Kayseri Melikgazi Kocasinan Talas ve Hacılar ilçelerimizde 09.01 2019 tarihinde ilk ve ortaöğretim okullarımızda eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir.Engelli ve hamile personelimiz idari izinli sayılacaktır.''

NEVŞEHİR

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklama:

''Son meteorolojik verilere göre yoğun kar yağışının gece boyunca devam edebileceği ve aşırı buzlanma oluşabileceği nedeniyle 09/01/2019 Çarşamba günü İl Genelinde Eğitim Öğretime 1 (bir) gün ara verilmiştir. Ayrıca hamile ve engelli personel bir gün idari izinli sayılacaktır.

Trafiğe çıkacak vatandaşlarımızın kış şartlarının gerektirdiği tedbirleri almaları büyük önem arz etmektedir.''

AMASYA 

Amasya Valiliğinden yapılan açıklama:

''İl merkezi ve ilçelerimizde devam etmekte olan yoğun kar yağışı ve gece saatlerinde sıcaklık -10’lara düşeceğinden buzlanma ve don olayı görüleceği;
 
Bu durumun ulaşımı olumsuz yönde etkileyeceği, bu nedenle 9 Ocak 2019 Çarşamba günü il geneli tüm okullarımızda (örgün, yaygın, özel öğretim ve kreşler dahil) il hıfzıssıhha kararı ile eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir.
 
Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacaktır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''
 
ADIYAMAN 
 
Gölbaşı İlçe Kaymakamlığıdan yapılan açıklama:

''İlçedeki tüm okulların 9 Ocak Çarşamba günü tatil edildiği belirtilen açıklamada hamile, yaşlı ve engelli çalışanların da idari izinli olarak sayılacaktır.''

Ayrıca Adıyaman’ın Besni ilçesinde de ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. 

ÇORUM 

Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük'ün sosyal hesabından yaptığı açıklama: 

Oğuzlar ve Laçin İlçelerimizde 09/01/2019 Çarşamba günü kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 (bir) gün ara verilmiştir.

Alaca İlçemizde 09/01/2019 Çarşamba günü kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 (bir) gün ara verilmiştir.

Sungurlu, Mecitözü, Ortaköy İlçelerimizde 09/01/2019 Çarşamba günü kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 (bir) gün ara verilmiştir.

ELAZIĞ 

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklama:

Vali Vekili Mustafa Gül, '' İl genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerde eğitim öğretime bir gün daha ara verildiğini açıkladı.
İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince olumsuz hava koşulları nedeniyle Elazığ Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden alınan verilerin değerlendirilmesi neticesinde; mevcut kar yağışının il genelinde devam edeceği, buna bağlı olarak buzlanma ve don olayının beklendiğinden yaşanan ağır kış koşullarının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla 31.12.2018 Pazartesi günü Elazığ merkez ve ilçelerde tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir.
 
Bu süre zarfında Elazığ il ve ilçelerinde görevli tüm engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayılacaktır'' dedi.
 
NİĞDE
 
Niğde Valiliğinden yapılan açıklama;
 
''İl merkezi ve ilçelerimizde  devam etmekte olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 09.01.2019 Çarşamba günü İl genelindeki okullarımızda  eğitime bir gün ara verilmiştir. Engelli ve hamile personellerimiz 1 gün süreyle idari izinlidir.''
 
TUNCELİ
 
Tunceli Valiliğinden yapılan açıklama:
 
''Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre Nazımiye, Pülümür, Ovacık ve Mazgirt İlçelerimizde bu gece ve yarın için yoğun kar yağışı ve buzlanmanın olacağı öngörülmektedir.         
 
Bu çerçevede  herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla Nazımiye, Pülümür, Ovacık ve Mazgirt İlçelerimizde kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde; 09 Ocak 2019 Çarşamba günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmiştir.
 
Kamuda görevli hamile çalışanlar ile engeli olan çalışanlar da bu tarihte idari izinli sayılacaktır.
 
Kamuoyunun bilgisine sunulur.''
 
ISPARTA
 
Isparta Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan açıklama:
 
"İlimizde bu gece ve yarın devam etmesi beklenen aşırı soğuğa bağlı yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ihtimalinden dolayı öğrencilerimiz adına herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için il merkezi ve merkez köylerimizde eğitim-öğretime 09 Ocak 2019 günü bir gün ara verilmiştir."
 
DENİZLİ
 
Denizli Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklama:
 
- Acıpayam İlçesinde; kar yağışı ve buzlanma tehlikesi nedeniyle 09/01/2019 Çarşamba günü eğitim öğretime ara verilmiştir.

- Çardak ilçesinde,  yoğun kar yağışı ve buzlanma tehlikesi nedeniyle eğitim öğretime 09/01/2019  Çarşamba günü ara verilmiştir.

- Serinhisar ilçesinde,  yoğun kar yağışı ve buzlanma tehlikesi nedeniyle eğitim öğretime 09/01/2019  Çarşamba günü ara verilmiştir.

 - Bozkurt ilçesinde,  yoğun kar yağışı ve buzlanma tehlikesi nedeniyle eğitim öğretime 09/01/2019  Çarşamba günü ara verilmiştir.''

 SİVAS
 
Sivas Valiliğinden yapılan açıklama:
 
''Sivas Meteoroloji Müdürlüğü’nün hava tahmin raporlarında bildirilen meteorolojik veriler doğrultusunda 09.01.2019 Çarşamba gün boyu aralıklarla kar yağışı, kuvvetli buzlanma - don olayı ve şiddetli rüzgâr beklendiğinden öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için;
 
İlimiz merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her tür ve derecedeki resmi - özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının, 09.01.2019 Çarşamba günü 1 (bir) gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir.   Ayrıca kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personellerden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan kamu görevlileri 09.01.2019 Çarşamba günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır.
  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''
 
AKSARAY
 
Aksaray Valiliği sosyal hesabından yapılan açıklama:
 
''Valimiz Ali Mantı etkili kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Aksaray İl Genelinde okulların 9 Ocak Çarşamba günü (1gün) tatil edildiğini, hamile ve engelli kamu çalışanlarının ise 1gün idari izinli sayılacağını açıkladı.''
 
KONYA
 
Konya Valiliği tarafından yapılan açıklama:
 
''Valiliğimizce; yaşanan kar yağışı sonrası oluşan  buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle İl Merkezindeki Meram, Karatay ve Selçuklu İlçelerinde 09.01.2019 Çarşamba günü resmi ve özel ilk ve orta dereceli tüm okullar, özel kreş ve gündüz bakım evleri, halk eğitimi merkezleri, çocuk kulüpleri, rehabilitasyon merkezleri, özel öğretim kursları 1 (bir) gün süre ile tatil edilmiştir. Ayrıca aynı tarihte 2002/58 sayılı Genelgenin 3. maddesi gereğince tatil edilen ilçelerde, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamileler, engeliler, harp malulü ve gaziler de (%40 üzeri sağlık raporu bulunanlar) 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır.''
 
SAKARYA
 
Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklama:
 
''5 ilçede taşımalı eğitim çarşamba günü de tatil.

İlimizi etkisi altına alan kar yağışı bazı ilçelerimizin yüksek bölgelerinde yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Yapılan son değerlendirmeler ışığında, buzlanma ve don sebebiyle;   09 Ocak Çarşamba günü,  Taraklı, Akyazı, Karasu, Hendek ve Kocaali ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime 1 gün süreyle ara verilecektir.

Şu an itibariyle diğer ilçelerimizde eğitime devam edilecektir.

Herhangi farklı bir gelişme olması durumunda kamuoyu bilgilendirilecektir.''

KARS
 
Sarıkamış Kaymakamlığından yapılan açıklama:
 
''Devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ilçemiz genelinde tüm ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında Yarın 09.01.2019 Çarşamba günü Kaymakamlığımızca eğitime 1 gün ara verilmiştir.'' 
 
 
  • 3 0
  • 08 Ocak 2019 21:01 6.720
  • Aktif Haberler
  • SiMYaCı44
    09 Ocak 2019 08:32
    0 0
    Malatya 5 ilçeyi tatil etti.
  • übübü
    09 Ocak 2019 06:40
    0 0
    Sadece taşımalı öğrencilere tatilmis. Sınıfın nerdeyse yarısı oluyor bu sayı. Ders yapamıyoruz ki. Inatla bu işi sürdürüyorlar. Başka var mi bizim gibi bilmem.
  • alpi61
    08 Ocak 2019 22:55
    0 0
    Adana ili Saimbeyli ilçesi yarın tatil..
  • sehery
    08 Ocak 2019 21:38
    0 0
    Kar yağışının devam etmesi ve buzlanma beklentisi nedeniyle ilimiz Niğde Merkez, ilçe, köy ve kasabalarda 9 Ocak 2019 Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilmiştir. Ayrıca, hamile ve engelli personelimiz de aynı gün idari izinli sayılacaktır.
    Kamuoyuna duyurulur.

    niğde valiliği
  • habibocak
    08 Ocak 2019 21:30
    2 0
    Niğde'yi eklersek iyi olur.

    http://nigde.meb.gov.tr/www/kar-tatili-09012019/icerik/1340
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK