Ek Ders Adaletsizlikleri Ne Zaman Giderilecek?

MEB öğretmenler arasındaki ek ders adaletsizliğinin giderilmesi için ne zaman adım atacak?

Bilindiği gibi sınıf ve okul öncesi öğretmenleri haftalık 30 saat derse girmektedirler. Ancak sınıf öğretmenleri girdikleri 30 saatin 18'ini maaş karşılığı olarak girerken branş öğretmenleri 15 saat maaş karşılığı olarak derse girmektedir. Bu haksızlık ve adaletsizlik bir çok kez dile getirilmiş olmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından herhangi bir düzenleme yapılmamıştır.

Bu konu önce 2014 yılının Aralık ayında yapılan 19. Milli Eğitim Şurası'nda Öğretmen Niteliğinin Artırılması başlığının 40. maddesinde sınıf öğretmenleriyle branş öğretmenlerin maaş karşılığı girdikleri ders saatinin 15 saate eşitlenmesiyle ilgili bir düzenleme yapılması yönünde tavsiye kararı alınmıştır. Bu tavsiye kararının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen bakanlık tarafından karşılık bulamamıştır.

Daha sonrasında da Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ve İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun, 28 Ekim’de Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda okul müdürleri ile bir araya geldiklerinde dile getirilmişti. Yapılan toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, öğretmenlere ve okul müdürlerine, ''Ek ders adaletsizliği düzelecek. Branş öğretmenlerinin maaş karşılığı 15 saat, sınıf öğretmenlerinin ise 18 saat olmasıyla ilgili düzenleme yapılacak ve denge sağlanacak. Yani sınıf ve okul öncesi öğretmenlerinin haftalık maaş karşılığı 18 saatten 15 saate düşürelecek. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili çalışma yapılacak. Bu konuyla ilgili kesinlikle değişiklik yapılacak. İkinci olarak ise müdürler de nöbet ücreti alacak'' diyerek iki müjde birden vermişti.

İlgili haber halen Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitesinde mevcuttur.

 Verilen sözlere rağmen aradan geçen 2 yıllık süre içerisinde sınıf ve okul öncesi öğretmenlerinin maaş karşılığı ders saatinin 15'e düşürülmesiyle ilgili herhangi bir çalışma ve iyileştirme yapılmamıştır. Bakanlığımızın ek ders mağduriyetini  bir an önce  gidermesini bekliyoruz. 

Tüm öğretmenlerin maaş karşılığının 15 saatte eşitlenmesini talep ediyoruz.

 

  • 91 2
  • 07 Aralık 2017 22:00 9.536
  • Aktif Haberler
  • aliakar
    16 Ekim 2020 04:12
    0 1
    Tam 28 yıllık sınıf öğretmeniyim.Ek derslerin kat sayıya bağlı olmadığı dönemde bir aylık ek dersim bir paket sigara etmiyordu.Tam 10 yıl çekirdek parasına full 30 saat derse girdik.O dönemde hiç bir branş öğretmeni 5 kuruş ek ders için derse bile girmek istemiyordu.5+3 sisteminde girecek derste pek yoktu.Gene de çalıştıklarimiz devletimize helal olsun.Bir gün geldi siyasilerin biri ek dersleri kat sayiya bağladi da maaşa zam geldikçe ek dersler de artmaya başladı.Ben 5 yıl Almanya da öğretmenlik yaparken şunu da gördüm.HER ÖĞRETMEN BRANŞI NE OLURSA OLSUN haftada 28 SAAT MAAŞ KARŞILIĞI DERS YAPAR.Fiilen ders vermeyen hiç bir insan ek ders alamaz.Maaş kidem yada derece kademeye göre degil yaşa göre ödeniyor.Her yaş 30 yuro fazla maaş demek.Yani benden 10 yaş daha yaşlı bir öğretmen benden 300 yuro fazla maaş alıyordu.
  • EmreSoytürk
    15 Ekim 2020 23:09
    1 1
    Daha biz branşçı ve sınıf öğretmeni diye birbirimizi ayırırsak MEB ne yapsın? Öğretmen öğretmendir nokta...
  • selhey
    11 Aralık 2017 22:43
    1 0
    daha çok bekleriz
  • İMPARATOR1
    11 Aralık 2017 20:42
    1 0
    Eşit işe Eşit ücret. Adalet herkese lazım. Aynı işe yapanlara farklı ücret haksızlık. Sendikalar hak arayışında daha sağlam irade göstermeli...
  • gkhnkmn
    11 Aralık 2017 18:23
    2 0
    Haber 7120 kere okunmuş. Acaba yetkililer de okudu mu? Yoksa boş işlerle mi uğraştık?
  • newzad
    11 Aralık 2017 10:37
    4 0
    Burada Sınıf öğretmeni Ana sınıfı öğretmeni rehber ya da ana sınıfı öğretmeni polemiğine girmeden ortada kime yapılırsa yapılsın bir haksızlık varsa o haksızlığın sesli dile getirlimesi gerekir. bana dokunmayan yılan bin yaşasın drsek o yılan birgün bizi de sokar
    EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET EŞİT SOSYLA HAKLAR EŞİT ÇALIŞMA KOŞULARI
    temelindse yaklaşırsak daha doğru zeminde knuyu ele almış oluruz. Yoksa basit bir konu baranşalr arası polemiğe döünüşür ve çözüm üremekten uzaklaşırız.
    1-Sınıf öğretmenleri rehberlik ücreti alsın
    2-7 ye 1 sisteminden tüm öğretmenler yararlansın
    3-Sosyal kulüp yapan sınıf öğretmenleride ücret alsın
    4-Sınıf öğretmenleri de 15 saat maaş karşılığı derse girsin.
    5-Sınıf öğremenleri de hafta sonu yeterlilik kursları versin
    6-Hafta sonu kurslarından dolayı ek puan alsın
    vs. vs yani diğer meslektaşlarımızın hakları elinden alınsın demek yerine herkes eşit şartlara getirilsin demek daha doğru bir yaklaşım olur sanırım.
  • Pol_aways
    11 Aralık 2017 09:08
    9 3
    KİMYACIN Kıymetli meslektaşım, ''Sınıf öğretmeni arkadaşların branş öğretmenleri ile ne alıp veremediği var.'' demişsin. bu sözleri bir eğitimciye hiç yakıştıramadım. burada yapılan tüm yorumları en baştan okursan kimin kimle sorunu olduğunu görürsün. burada sınıf öğretmenleri bu konuyu gündeme getirmeye çalışırken tartışırken. araya giren olumsuz yorumlar ne yazık ki bazı kendini branş öğretmenleri olarak tanıtanlara ait. bütün yorumları incelemeni tavsiye ederim. saygılar.
  • b20y41
    11 Aralık 2017 01:26
    5 0
    Uzak bir köy okulunda, kasabada, şehir merkezinde, bu ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her bir karış toprağında görev yapan branş, sınıf ve anasınıfı öğretmenlerimizin aldıkları maaşları, ekderslerinin son kuruşuna kadar hakettiklerini düşünüyorum.
    Her bir branşın kendine göre avantajları dezavantajları olacaktır. Alanımızı seçerken bunlara belki dikkat ediyoruz belki etmiyoruz. Sonuçta her birimizin ortak adı ÖĞRETMEN...
    Sınıf öğretmenlerinin Branş öğretmenlerimizin yaşadıkları sorunlar, haksızlıklar da onların yanında olacaklarını düşünüyorum.

    Buradaki tepkilerin branş öğretmenine değil bu adaletsizliği düzeltmeyen Milli Eğitim Bakanlığı'nadır. Branş öğretmenlerimize daha çok verilsin. Biz sınıf öğretmenlerine de aynı şartlar sağlansın. Branş öğretmenlerimizin de bu düşüncede olduklarına eminim.
    Bir kişiye karşı yapılmış haksızlık, bütün insanlığa karşı yapılmış haksızlık demektir. – Emile Zola
  • Polyanovo
    10 Aralık 2017 21:33
    12 0
    bana mesleğimi sorana bile ''sınıf öğretmeniyim'' diyorum.eğer sınıf öğretmeniyseniz yaptığınız iş sadece ''öğretmenlik'' olmuyor.
  • selahat
    10 Aralık 2017 10:40
    10 1
    12 yıl sınıfçılık sonrası 4 yıldır branş ögretmeniyim. Ekders adaletsizliginde sınıfçı ögretmenlerimi gönülden destekliyorum. Üzülerek görüyorum ki az çok çalışma karşılaştırması yapılmış iki branşında kendine göre avantaj ve dezavantajları var
  • öffpüff
    10 Aralık 2017 10:25
    5 1
    Mihri hocama yürekten katılıyorum
  • mihri
    10 Aralık 2017 01:19
    28 2
    Bir yanlışı düzelteyim. Dersi branş öğretmeninin olan sınıfçı destek eğitim odasında ders almışsa o ders saatinde ekstra ders ücreti alamıyor. Okul çıkışında girdiği destek eğitimden ekders alabiliyor oda şöyle en fazla 6 saat yani 8 saat yazarız 2 saati branşta ücretsiz girer 3 gün çıkışta verirse 6 saat ücret alabilir, onuda alsın bi zahmet. Sınıfçı full ekders alırken branşçı maaş karşılığı çalışıyor demişsiniz. Arkadaş öğretmen olan bu cümleyi kuramaz. Sınıfçı full ekders alıyorsa haftanın 5 günü derse girdiği için alıyor,branşçıda haftanın 5 günü derse girerse full ekders alır:) Haftanın yarısı evde olduğu için maaş karşılığı çalışıyor olmasın:) Asla öğretmenler arası çekememezliği onaylamam,hiç bir branşla sorunum yok ama gerçekleride yazmak gerekir. 10 sene sınıf öğretmeneliği yaptıktan sonra alan değiştiren bir öğretmenim, sınıfçılara kesinlikle yıpranma payı verilmeli 3 saat ekders ne ki. Milli eğitimin en zor kademesinde çalışıyorlar bence. Anasınıfınıda katanlar olmuş yarı dönem çalışanlar için katılmıyorum bu görüşe belki gördüğüm örneklerdendir. Yardımcı ablası,stajyeri,beslenme saati,1 saat kuran dersi hocasının girmesi,tutmadığı nöbet ücretini alması,4 saat okulda durduğu toplamda verimli çalıştığı 2 saati geçmez bence,çok yıprandıklarını düşünmüyorum açıkçası.Yine özellikle belirtiyim bu imkanlara sahip anasınıfçılar için görüşüm.Zor şartlarda çalışanda vardır elbet.Disiplin problemi yok diyende öğretmen değildir benim gözümde. Her teneffüs bitiminde rahat 5 dk şikayetleri dinler sınıfçı,ağlayanları susturur,kavga edenleri barıştırır,eşya kaybedenlerle uğraşır...ders anlatırken bir yandan da sürekli birilerini susturmaya çabalar.Herşeyden önemlisi sevgisini,ilgisini,şefkatini verir.İlkokul çocuğuna sınıf öğretmeni ne kadar kızarsa kızsın çocuk öğretmeninin sevgisinden şüphe etmez, anne-baba gibi gördüğü için.Bunu yapan,hissettiren branş öğretmenleri var elbet ama o kadar az ki.İlk çocuğum 8. sınıfta her öğretmeni çok kıymetlidir benim için ama sınıf öğretmeni temel atan olduğu için her zaman yeri ayrıdır.
  • nebileyim
    10 Aralık 2017 00:12
    2 0
    Zamaninda birisi kuyuya bir tas atmış. Kirk degil 40 milyon kisi hala cikaramiyor.
  • vedatcilman
    09 Aralık 2017 22:34
    24 1
    Ben bir branş öğretmeni olarak sınıf öğretmenliğinin ne kadar zor olduğunu biliyor ve onları sonuna kadar destekliyorum. Herkesin işi zor değerli meslektaşlarım. Bedenciyede sorsan resimciyede sorsan, rehberlikçiyede sorsan işi zordur. Ben 32 saat derse giriyorum (2 saati fahri) 10 saat yetiştirme kursu 42. Ben çok yorulup çok kazanıyorum. Sınıfçı arkadaşımında kazanmasına çok sevinirim.
  • serkanbulut
    09 Aralık 2017 21:44
    4 1
    birbirimizin ekdersini örnek göstererek kıyaslama yapmak ya da hak aramak hiç hoş değil bence.bir özel eğitimci olarak %50 ek ders farkı alırken az öğrenciyle çalışıyor denerek %25 azaltıılmıştı bizimki de.şimdi de bizde tam yıl tam gün uygulaması yapıyoruz ama ücretimiz gece ücreti sadece yetiştirme kursu ücreti alamıyoruz evet bi kurs hayata diğer kurs da sınava hazırlıyoruz ama bizim engelli öğrencilere verdiğimiz kursun çok fazla değeri yok gibi.
  • kimyacin
    09 Aralık 2017 20:06
    5 37
    Bir okul yönetici olarak 30 saat derse giren hiç branş öğretmenim yok.14 yıldır yöneticilikte de hiç rastlamadım .Ortalama 21 saat.Bazıları sadece maaş karşılığı..Sınıf öğretmeni arkadaşların branş öğretmenleri ile ne alıp veremediği var..22 yıllık meslek hayatımda hep aynı zıtlaşma.Evet her iki branşında zorlukları var.Ama Branş öğretmenlerinin sosyal etkinlik saatleri ,beden eğitimi müzik,görsel sanatlar ,4.sınıfta branş öğretmenlerinin girdiği din Kültürü ve İngilizce dersleri yok.Girdikleri her derste bir fiil gırtlak patlatıyorlar.O boş gün Durumuda bence okul idaresine bağlı.Bence boş gün olmamalı.Bizim okulda boş gün Yok .2 saatte olsa gergin okulda branş öğretmeni.
  • NURETTİN67
    09 Aralık 2017 16:12
    6 0
    Bir sınıf öğrt. Olarak bu meb e hakkımı helal etmiyorum. Onca verilen sözler , açıklamalar. Yazıklar olsun hepsine.
  • kont142
    09 Aralık 2017 09:47
    14 0
    Sınıftan branşa geçen ve her iki öğretmenliği yapan biri olarak, bu adaletsizliğin kaldırılmasını canı gönülden istiyorum. Sınıf öğretmenlerinin hakkı yenmektedir
  • yoncaöğrt
    09 Aralık 2017 06:24
    2 0
    Tartışılan konu biraz gereksiz değil mi arkadaşlar. Tabiki adalet olmalı eşitlik sağlanmalı ancak bunlar yapılırken diğer kişiyi karalamak yanlış. Bizim insanlarımız ne yazıkki bir şeyi isterken bir başkasını örnek göstermeden isteyeniyle. Birbirimizi kırmaya gerek yok. Ayrıca sınav kaygımız yok olabilir ancak bizim yetiştirip emek verdiğimiz insanları ileriki seviyede biri eğitiyor. sınıfçılar temel atmadan üzerine nasıl bina yapmayı düşünüyorsunuz. Lütfen herkes hayatımızda önemli bir yere sahipken ben iyiyim çok çalışıyorum sen kötüsün az çalışıyorsun muhabbeti yapılmamalı. Ve ne yazıkki bunu yapanlar biz eğitim camiasınin insanları. Herkes aynı olsa ne olur yani. Bu kadar tepkiye ne gerek var anlayamadım doğrusu
  • EĞİTİM(Cİ)Nİ
    08 Aralık 2017 23:34
    2 0
    Olaya branş öğretmenleri karışmadan tartışılırsa hatta neticelendirilirse daha doğru olacaktır. Bir kıyaslama ve yarış içerisinde değiliz. Her öğretmen her bölüm kendi içinde önemli ve değerlidir elbette.Arkadaşlar çok güzel ifade etmiş.
  • morduman
    08 Aralık 2017 21:56
    16 0
    sınıf öğretmenleri bu ülkenin üvey öğretmenleridir. hakkı yer zaman yenilir. ne yazık ki
  • myukcell
    08 Aralık 2017 21:07
    27 2
    Sınıf öğretmenleri ile branş öğretmenlerinin ek dersleri eşitlenince branş öğretmenin kaybı nedir ? Haftada 2,5 gün okula gidip maaş karşılığı çalışmayı bir çok sınıf öğretmeni kabul eder. Ancak madem mecbur 30 saat 5 gün çalışıyoruz karşılığını alalım. Adaletsizlik sadece burda değil, dyk de 2 kat alırken branş öğretmeni , sınıfçı okuma yazma kursunu yarısı ücrete üstelik haftalık max 6 saat açabiliyor. Okuma yazma kursu, matematik kursundan daha değersizdir diyen zaten öğretmenlik yapmasın. Ama ben çıkıp da branş öğretmenleri de az alsın demiyorum. O yüzden sınıf öğretmenin aldığı paradan rahatsız olan diğer öğretmen arkadaşlarım kendi çocuğunda ilkokulu kendisi okutabilir.
  • harunca
    08 Aralık 2017 19:13
    8 1
    Orhan322 arkadaşın anlaşılan ilgiye ihtiyacı var. Değilse ek ders haberinin altına sıfır arabalardan girip tavuklardan çıkması neyle açıklanabilir? Ha bu arada eğitim;öğretimi sınavı olan dersler ders, sınavı olmayan dersler ders değil gibi sıkıntılı, pedagojik temelden yoksun, bilimsel bir dayanağı olmaktan öte bilimsel verilerle taban tabana zıt, hastalıklı bir bakış açısıyla bakan kişileri bence hiç ciddiye almamak lazım. Sanat, sanatçı, öğretimden önce eğitim, ahlak, edep diyeceğim ama bunların deneme sınavı olmadığı için arkadaşa pek bir anlam ifade etmiyor olsa gerek...
  • x47
    08 Aralık 2017 18:12
    5 1
    onlar bir dyk kursu veriyor katsayısı 30 gibi bir değerle çarpılıyor bize gelince egzersiz açabiliyoruz dyk adı altında hiçbir şey açamıyoruz ona da verdikleri para normal ek ders katsayısı değerinde bir para. Bizim aldığımız ekders 600-700 arası iken onlar ekders +dyk ücreti 1200-1500 bazı okullarda biliyorum 1800 tl civarı ek ders aldıkları oluyor bunlar hep adaletsizlik ama gören yok.
  • forever55
    08 Aralık 2017 18:03
    9 0
    Bir arkadaş haklı olarak "Adaletsizliğin giderilmesinin branşçılara zararı ne?" diye sormuş. Bu soruyu olumsuz görüşü olan kime sorarsanız sorun sonunda cevap verememenin mahcubiyetini yaşar. Cevap vermek adına saçmalıyorsa bilin ki ya çekememezlik, ya kıskançlık ya da dayanışmanın köküne dimanit koymaya hevesli bir kimlik görürsünüz. EMPATİ lütfen...
  • SSİTİL
    08 Aralık 2017 17:46
    11 1
    Orhan322 .branşlarin ek ders istememe gibi lüksü de var ama .haftada 2 gün okula gitmemek , yarım günleri boşaltmak vs.keşke 30saat derse girmek yerine bu hakkı bana da verseler.ayrıca yazılı yapıyoruz. Deneme sinavi da yapıyoruz .tek farkı e okula işlemiyoruz.rehberlik , disiplin sorunları bizde daha çok.çocukların herşeyi ile biz ilgileniyoruz. Dersimi anlatır çıkarım mantığı bizde olmuyor .genel olarak tüm öğretmenlerin hakkını maddi manevi alamadığını düşünüyorum.hepimiz de alalım. Bu fark, branşcilarin cebinden mi çıkacak da böyle gereksiz bir tartışmaya giriliyor.
  • divane
    08 Aralık 2017 17:38
    3 1
    Orhan 322 arkadaş branşınızı merak ettim yaptigin isleri saymışsın burada sınıf öğretmenlerinin yapıp branş ogretmenleri yapip sizin yapmadiginiz isleri saymaya kalkarsa listeyle basedemezsin. Herkesin işinin zor yanları vardır. Her iş değerlidir öğretmenim. Önce her bireyin başka işlerin de değerli olduğunu kabul etmesi lazım.
  • naciekinci
    08 Aralık 2017 17:31
    7 0
    Sınıf öğretmeni olarak ek ders konusunda bizlere haksızlık yapıldığını düşünüyorum. İşimiz gerçekten çok zor.
  • divane
    08 Aralık 2017 17:25
    4 0
    Kesinlikle hicbir siyasi bağlantısı olmayan sınıf öğretmenleri sendikası kurulmali
  • fatli37
    08 Aralık 2017 17:17
    6 1
    orhan322 hocam 21 saat derse girip fazla ders almayıp dyk kursu açanları da biliyoruz. Neden bu kadar öfkelisiniz.
  • irish
    08 Aralık 2017 17:16
    7 0
    Benim anlamadığım; sınıf öğretmeninin 15 saat maaş karşılığı çalışmasının branşçılara ne gibi bir zararı var da buna karşı çıkıyor?
  • cam kırığı
    08 Aralık 2017 17:15
    3 0
    Aşağıdaki yorumları okudumda.Galiba yine haklı çıktım.
    Kardeşte olsa, aynı ırktanda olsa ... meslektaşta olsa
    İnsan=Problem
  • gercekogretmen
    08 Aralık 2017 16:59
    1 0
    Ek ders adaletsizliği giderilmeyi bekliyor.

    Bugün
    18.15 'te tweet atarak destek olalım.

    #EkdersAdaletsizligiGiderilsin
    #hmzaydg
    #Yusuf__Tekin
  • daktilo38
    08 Aralık 2017 16:43
    9 0
    bir sınıf öğretmeni haftada 5 gün gelir 800 900 tl ek ders alır.bir branş öğretmeni 4 gün hafta içi 1 gün hafta sonu gelir sınıfçının 2 katı ücret alır.2side toplamda 5 gün çalışır ama ücret farkı sizce adaletsizlik değil mi?nerde eşit işe eşit ücret.bunu yazınca branşçı arkadaşlar çıldırıyor ama gerçekler maalesef...
  • nadir.009
    08 Aralık 2017 16:41
    6 1
    orhan322 umarım öğretmen degilsindir.birincisi seninle a40 ders yapıyorum senin bizden farkın ne.sen öğretmenliği sınav kağıdına,klup çalışmalarına ,disiplik sorununa kadar basit düşünürsan yazık senin öğrencilerine.3 tavuk 5 tavuk nedir kardeşim bana ne senin tavuk sayından.bizim zorumuza giden aynı işi yaptığımız halde neden sınıf öğretmenlerine adaletsizlik yapılıyoruz.ya da en büyük hata bizdeydi sınıf öğretmeni olmakla.öğretmenlik gönül işidir kapasite işidir anlarmısın bilmem.derdimiz bizi enayi yerine koymaları.zaten bu ülkede eğitime önem verselerdi sınıf öğretmenlerine değer verirlerdi.arkadaşlara sadece gülüyorum daha sözde sendikalarınız bile bu sorunu çözemiyor niye hala o sendikada durusunuz anlamıyorum.bazen o kadar çok pişman oluyorum ki mesleğimden bir kerede kendimizi iyi hissedelim .olmuyor işte .öğretmenliğin işinde son yoktur ucu yoktur isteğen çalışır isteyen yatar bu iş böle .umarım performans sistemi gelirde o 3 5 tavuğu seninle beraber sayarız.sanki cebinden vereceksin bu kadar cimri olmana gerek yok.çok şükür para sadece aracımız.amacımız degil ki sorun etmiyoruz.en çok zorumuza giden de bakanlığın bizimle dalga geçmesi cidden durum böle.yapamayacaksınız konuşmayın iyice rezil olmayın dimi.ek ders adaletsizliği ne zaman mı giderilecek bu bakanlığı eğitimciler yönetince....
  • php_korsan
    08 Aralık 2017 15:32
    7 0
    bir sınıf öğretmeni her zaman bir rehber öğretmeninin işini yapar.bu yüzden ek bir ücret almayı hakediyor
  • murashka
    08 Aralık 2017 15:13
    10 0
    sınıf öğretmenleri ayrı bir sendika kurmalı. bizi umursayan sendika yok!
  • SARPGÜLNİHAL
    08 Aralık 2017 14:56
    8 1
    orhan322 kardeşimizin anlayabilmesi için 1.sınıfta 1 hafta öğretmenlik yapması gerekli
  • ugurkaya29
    08 Aralık 2017 14:45
    2 0
    O kadar anlamsız yanlış işler varken böyle eşitlik sağlayacak iş yapılır mı? yapılmaz. yapılmıyor da... yıllardır bu durumu biliyorlar ama bilerek görmezden geliyorlar.
  • eminekcby
    08 Aralık 2017 14:24
    3 0
    umarım yıllardır yaşanan bu saçma sistem düzelir.Artı sınıf öğretmeni egzersiz acınca bi brançının (beden eğitimi de dahil) yarısı ek ders alıyor.Bu durum da düzelmelidir.
  • mltm01
    08 Aralık 2017 14:02
    2 0
    öğretmenin meslektaşıyla anlaşmazlık yaşadığı bu ortamda yukarıdan çözüm beklemek artık bir ütopya
  • göbekligeneral
    08 Aralık 2017 11:36
    6 0
    dyk'deki suistimalleri bakanlık yetkilileri halâ görmüyorlar mı?
  • sinemis
    08 Aralık 2017 11:24
    22 0
    Arkadaşlar sınıf öğretmeni bir sınıfta hem anne hem baba hem de aynı zamanda akademi bilgiler veren bir ogretmen... bir taraftan ders işlerken öte tarafta çocuğun yeri gelir sıkışan düğmeyi ilikler... ayakkabısını bağlamakta zorlanan çocuğun ayakkabı bağını bağlar vs... branş öğretmeni ise işin akademi yönünü tamamlar ve evine huzurla gider.... sınıf öğretmenleri yukumuz çok çok ağır.
  • gkhnkmn
    08 Aralık 2017 11:05
    4 7
    "Yine mi pilav. " diyeceğim kızacaksınız ama hemde temcit pilavı. Tık tık ....
  • ferayserhan
    08 Aralık 2017 10:44
    1 0
    yapmayacaklar yıllardır aynı konu var
  • carpediem03
    08 Aralık 2017 10:41
    9 1
    gomis öğretmenim ne güzel söylemişsiniz, bizim camiadaki haset en adaletsiz toplumda bile yok. Arkadaşların bu tavrını anlamak güç, sanki ceplerinden ödüyorlar bizim ekdersi.
    Kurs açarsın hasetlik, egzersiz açarsın hasetlik, destek açarsın hasetlik....
    Ayrıca bir yanlış anlaşılmayı düzeltelim, arkadaşın deyimiyle, sınıf öğretmenlerinin bazı derslerine başka hocalar girerken verilen destek eğitim odasından ekders almaz.
  • zekirdek
    08 Aralık 2017 10:30
    1 0
    hiçbir zaman
  • alevce16
    08 Aralık 2017 10:30
    9 0
    Bazı yorumları hayretler içinde okudum. Daha biz kendi aramızda böyle rahatça ve acımasızca eleştirebiliyorsak tatbikî öğretmene saygı azalır. Arkadaşlar lütfen öğretmenin topluma örnek olması gereken insanlar olduğu gerçeğini unutmayalım.
  • ajan hk
    08 Aralık 2017 10:19
    13 1
    Hem okul müdürü olup hem de DYK kurslarında kendine full ders yazan bir hocamız var. 2400 lira ek ders aldı bu ay. Gariban sınıfçı da kursu yok, maaş karşılığı 18 saat derken sadece 922 tl ek ders alsın.
    2,800+922 = 3,722 bir sınıf öğretmeninin maaşı
    2,800+2,400 = 5,200 bir branş öğretmeninin maaşı
  • pisko1978
    08 Aralık 2017 10:06
    3 0
    "KESİNLİKLE" DENİLİYORSA TERSİNİ YAPTIKLARI İÇİN OLMAYACAKTIR...Ek ders adaletsizliği düzelecek. Branş öğretmenlerinin maaş karşılığı 15 saat, sınıf öğretmenlerinin ise 18 saat olmasıyla ilgili düzenleme yapılacak ve denge sağlanacak. Yani sınıf ve okul öncesi öğretmenlerinin haftalık maaş karşılığı 18 saatten 15 saate düşürülecek. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili çalışma yapılacak. Bu konuyla ilgili """kesinlikle değişiklik yapılacak""" dedi.
  • eğitimhane_54
    08 Aralık 2017 10:05
    10 10
    bence branşçılar daha kaliteli insanlar , bizler çoluk çocukla uğraşıyoruz, az daha okuyup branşçı olsaydık böyle demezdik. çarpım tablosuyla türev anlatan aynı mayişi alır mı hiç canım aaaaa
  • göbekligeneral
    08 Aralık 2017 09:52
    12 0
    aynı olmalı.bazı ortaokul öğretmenleri 15 saatini doldurup geri kalanını diğer zümresine veriyor kendisi yetiştirme kursuyla tamamlıyor iki kat fazlası ücret alarak.malesef bu bilinen bir gerçek.
  • memoli095
    08 Aralık 2017 09:46
    9 2
    bir de sınıfcılara kulüp ve rehberlik ücreti de verilmeli .
  • aretias28
    08 Aralık 2017 09:46
    6 2
    birilerinin zorruna gitmiş herhalde ek ders adaletsizliği konusu.
  • Pol_aways
    08 Aralık 2017 09:41
    27 2
    Hiç kimse bir sınıf öğretmeninin yaptığı işi küçümseyerek kendini komik duruma sokmasın. Eğitim-öğretimi sınavdan ve yazılıdan ibaret sananlar VAR.
  • suleyman45
    08 Aralık 2017 09:35
    16 1
    Maaş karşılığı tüm öğretmenler için 15'te sabitlenmeli. NOKTA.

    Konuyu farklı yerlere çekmenin lüzumu yok.

    Diğer ek dersler, bulunulan branşa, okul türüne, bulunulan yere göre değişmesi normaldir.
  • php_korsan
    08 Aralık 2017 09:29
    0 9
    niye giderilsin ki daha ek ders yatmadı
  • agresiwes
    08 Aralık 2017 09:28
    21 3
    Branş öğretmeni bazı yerlerde ek ders alamıyormuş,maaş karşılığını zor dolduruyormuş. ee o zaman okula gitmediği günlerde de evde otururken ona da huzur hakkı adı altında ek ödeme yapalım da mağdur olmasın.Yani bir öğretmen ek ders alamıyorsa bunu düzeltmek için 350 bin öğretmenin maaş karşılığını yükseltelim de ek dersi az alanlara paylaştıralım nasıl bir mantıktır.Bütün okullarda dyk kurslarından ek olarak sadece en az 1000 lira ek ders alırlarken umarım bu mağduriyetleri gideriliyordur yoksa geçim zor.
  • mudo
    08 Aralık 2017 09:23
    10 0
    iyi ki varsın eğitimhane
  • gokhan67
    08 Aralık 2017 09:21
    11 0
    bazen en büyük eşitsizlik eşit davranmaktır. özel eğitim, ana sınıfı ve 1. sınıf öğretmenleri bana göre iş yükü, yıpranma payı en fazla olan öğretmenlerdir. adalet kıldan ince ise 15i 18i bırakın bunlara göre düzenleme yapın.
  • orhan322
    08 Aralık 2017 09:16
    5 94
    creasy mahlaslı arkadaş,
    kimin ne ücret aldığı beni ilgilendirmez,Allah çok versin,okullarımızın bahçeleri sıfır araçlarla dolu.BEN DE TABİ Kİ ADALETSİZLİK OLSUN İSTEMEM, ama taksiye çıkmak,limon satmak,hamallık yapmak gibi uç örnekler vererek konuyu saptırmayın. ben destek eğitimden bahsediyorum,branşçının dersine kim giriyor da branşçı ayrıca ek ders alıyor?o zaman tüm ek iş yapan hocalar sınıfçı öyle mi? ayrıca branş öğretmenini 30 saat göstermişsiniz,çevrenize bakın 30 saat giren kaç kişi var? ben bazen maaş karşılığına çalışıyorlar dedim.Türkiye'de branşçılar ortalama 22-23 saat derse giriyor, o da sanslıysa. ilkokulda disiplin sorununuz yok,sınav kaygınız yok,kulüp yok, yazılı okumak yok(4.sınıf hariç)başarınızı kim ölçecek? branşçıyla aynı işi mi yapıyorsunuz ki,eşit işe eşit ücret diyorsunuz?Bizde böyledir,üç tavuğu olan, dört tavuğu olanı kıskanır. ortada adaletsizlik falan yok "BENCE"
  • ramazan-33
    08 Aralık 2017 09:14
    6 0
    Teşekkürler eğitimhane yönetimi. Bu konuşmayı sayın genel müdür seçim öncesi yapmıştı, bir politikacı gibi konuşmuştu. Sayın genel müdüre bunu hatırlatsak ne olacak da Dün dündür bugün bugündur der işin içinden çıkar kesin. Yetkili sendika Eğitimbirsenin üyelerinin büyük çoğunluğu sınıf öğretmeni ve bu sendika biz sınıf öğretmenlerini çantada keklik olarak görüyor ya o yüzden bu kazanım için mücadele etme zahmetinde bulunmuyor. Yönetimdekiler nasıl milletvekili olurum onun hesabını yapıyor.
  • mahmutkara2142
    08 Aralık 2017 08:48
    11 0
    Teşekkürler Eğitimhane...
  • gomis
    08 Aralık 2017 08:42
    20 2
    Adaletin olmadığı toplumlarda, adaletin en ilkel formu HASET mevcuttur demiş şair. Şimdi sınıfçılar anasınıfçılar özel eğitimciler, teknikçiler 15 saat üstünden maaş alırsa, diğer branşların bundan kaybı ne olur?
  • creasy
    08 Aralık 2017 08:37
    32 3
    Kasım Ayı Ekders Tablosu (DYK hariç)
    Sınıf öğretmeni 30 saat ders 922 tl
    Branş öğretmeni 30 saat ders 1173 tl
    Orhan322 hocam adaletsizlik yok dediğiniz bu. Bahsettiğiniz durumda sınıf öğretmeni 10 yıl boyunca ne kadar ekders alabileceğini kestiriyor ama ne acı ki 10 yılın sonunda branşçı ona en az 25.100 tl fark atacak onu da biliyor. Evet aynı işi yaptığı branşçıya yetişmek için destek odasına da girsin gece taksiye de çıksın haftasonu Hal'e gidip hamallıkta yapsın veya semt pazarlarında limon satsın ne kadar da iyi niyetlisiniz.
  • harunca
    08 Aralık 2017 08:37
    10 2
    Haberin konusu sınıf öğretmeninin garanti olan ek ders saati değil. Konu, aynı ders saatine giren branş öğretmeni ile sınıf öğretmeni arasındaki ek ders adaletsizliği. Okuduğumuzu anlamadan yorum yapmayalım. Komik oluyor...
  • sinemis
    08 Aralık 2017 08:07
    4 0
    Ya 18 saatte herkesi bağlasınlar ya 15 saatte.. veyahut rehberlik öğretmenleri gibi 18 saat ve aynı ücret...
  • NURETTİN67
    08 Aralık 2017 07:33
    8 0
    Adalet herkese lazım. Geç kalmış adalet adalet değildir.
  • orhan322
    08 Aralık 2017 07:06
    6 93
    ek derste adaletsizlik yok.branş öğretmeni bazen maaş karşılığına çalışıyor,sınıfçının böyle bir derdi yok,önümüzdeki 10 yıl ne kadar ek ders alacak bugünden hesaplayabilir.ayrıca bazı derslerine başka hocalar giriyor,kendisi destek eğitim odasında ders verip ayrıca ücret alıyor,neresi adaletsiz bunun?
  • volkansurmeli
    08 Aralık 2017 01:07
    14 3
    15 saat olsun diye oturup Yetkili sendika tümünü 18 saate bağlarsa şaşırmam
  • EgemenMetehan
    08 Aralık 2017 00:08
    27 0
    Anasınıfı öğretmenleri ile ilkokul 1. sınıf öğretmenlerinin çektiği zorlukları bakanlığın göz önünde bulundurarak ek ders adaletsizliğini gidermesi ve bu branşlardaki öğretmenlere yıpranma payı adı altında her yıla 6 ay ya da 12 ay ek hizmet yılı verip emekliliklerine katkı sağlanmalıdır.
  • 58SERVET
    07 Aralık 2017 23:46
    21 0
    Öğretmen kategorize edilmemelidir hepimiz aynı işi yapıyoruz herkesin ortak hakları korunmalıdır .Sonuna kadar katılıyorum kesinlikle sınıf öğretmenlerinin hakkı verilmelidir.....
  • nadir.009
    07 Aralık 2017 23:32
    22 2
    bu ülkede adalet mi var... en degersiz sınıf öğretmeni olduğu sürece bu ülke hiç bir zaman başarılı olamayacak.
  • volkankaz
    07 Aralık 2017 23:32
    20 0
    Eşit işe eşit ücret.
  • micihtn44
    07 Aralık 2017 23:27
    30 0
    Elinize emeğinize sağlık ama eminim ki bu konuda da her zaman olduğu gibi aramızdan çatlak sesler çıkacak ve eşitlik kendi içimizde bile sağlanamayacak ekderste nasıl sağlansın...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK