Emniyet Uyardı: Sanal Dolandırıcılık Arttı, Gözle Görülmeyen Ürünü Almayın

Bursa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, son zamanlarda sanal alemden yapılan alışverişlerde yaşanılan dolandırıcılık olaylarının arttığı bildirildi. Açıklamada, vatandaşların e-ticaret sitelerinden ürün alırken kaparo vermemeleri gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, "İnternette e-ticaret yolu ile gerek site sahipleri ve gerekse üye olan kullanıcılar tarafından ilan verilmek suretiyle alışveriş yapılabilen bazı internet siteleri üzerinden alışveriş yapmak isteyen kullanıcıların, almak istedikleri ürünün fiyatının tamamının veya kapora olarak tabir edildiği gibi ürün fiyatının bir kısmının ödemesinin, satıcılar tarafından para transfer ile talep edildiği anlaşılmaktadır. Ödemenin gerçekleşmesinden hemen sonra alıcı tarafından öğrenilen satıcıya ait bilgiler vasıtasıyla, genellikle yurt dışında herhangi bir hizmet noktasından sahte kimlik ibraz ederek veya kimlik ibraz etmeden dahi paranın çekilebildiği anlaşılmıştır." denildi.

BU UYARILARA KULAK VERİN, PİYASA FİYATININ ALTINDAKİ ÜRÜNDEN ŞÜPHELENİN

İnternette alışveriş yaparken dikkatli olmalarının tavsiye edildiği açıklamada şu uyarılara yer verildi: "Vatandaşlar, diğer kullanıcılara güvenerek gözle görmeden herhangi bir ürün almamaları ya da ürünü görmeden ödeme işlemini asla yapmamalı. Para gönderdikleri kişiyi tanıdıklarından emin olmaları gerekir. Bir karşılık almadan ücret ödemeleri isteniyorsa dikkatli olmaları, yapılan para gönderimlerinde alacakları ürün ne olursa olsun, ürün ellerine ulaşmadan dekont bilgilerini satıcı ile paylaşmamaları gerekiyor. Vatandaşlarımızın piyasa değerinin çok altında satılan ürünler ile ilgili alışveriş sitelerinde yer alan ürünlere asla itibar etmemeleri gerekmektedir. Karşılaşılan bu tür olaylar ile ilgili Müdürlüğümüz, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce etkin mücadele edilmektedir."
  • 3 0
  • 18 Nisan 2014 20:46 968
  • CİHAN
  • Aktif Haberler
  • luciffero
    19 Nisan 2014 16:59
    1 0
    Emniyet anca uyarır. Ararsın suç gerçekleşmemiş, teşebbüs aşamasında vs. siz kapatın telefonu derler. Biz numarayı takip edemiyoruz derler. derler derler derler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK