Enerjisa’dan Çocuklar İçin Enerji Tasarrufu Oyunu

Çocuklar Pozitip’le eğlenirken öğrenecek

Enerjisa, “Enerjini Koru” tasarruf kampanyasına çocuklar için hazırlanan Enerjimi Koruyorum mobil oyunu ile devam ediyor. Enerjisa’nın çizgi karakteri Pozitip ile eğlenceli bir oyunun kahramanı olacak çocuklar, enerji verimliliğini öğrenecek 

Sürdürülebilir bir dünya ve daha iyi bir enerji geleceği için harekete geçen Enerjisa, enerji kaynaklarının en verimli şekilde kullanılmasını desteklemek için “Enerjini Koru” sloganıyla başlattığı tasarruf hareketi ile enerji tasarrufunun önemine dikkat çekmeye devam ediyor.

Öncelikle hane halkından başlayacak olan bu hareket ile ülke genelinde herkesin enerji tasarrufu yapması ve tüketim davranışlarında bir değişim sağlaması hedefleniyor.  Enerjisa, çocuklara enerji tasarrufunu eğlenceli ve öğretici bir yol ile anlatıyor. ‘Enerjimi Koruyorum’ mobil oyunu sayesinde çocuklar, dünyanın enerji kaynakları hakkında bilgi sahibi olurken, sınırlı olan kaynakları nasıl koruyabileceklerini hem eğlenceli hem de öğretici bir şekilde öğreniyor. 

ENERJİ ŞEHRİ İNŞA EDECEKLER 

Bugüne kadar, Türkiye genelinde çeşitli illerde toplam 280 okulda eğitimlerini tamamlayan Enerjisa, bu yıl içinde ise Başkent EDAŞ ile Zonguldak, Kastamonu, Bartın, Ankara’da; Toroslar EDAŞ ile Gaziantep, Hatay, Mersin, Adana’da ve AYEDAŞ ile İstanbul’da eğitimlerini sürdürecek. 

Enerjisa, ‘Dünyanın Enerjisini Ben Koruyorum!’ sloganıyla ilköğretim çağındaki çocuklar için 2010 yılından itibaren hayata geçirdiği ‘Enerji Verimliliği Eğitimleri’ sosyal sorumluluk projesi ile bugüne kadar 520 okuldan yaklaşık 250 bin öğrenciye ulaştı. Şimdi de Enerji Verimliliği Eğitimlerini, hazırlanan mobil oyun ile tüm çocuklara anlatmayı hedefliyor.

Çocukları bir maceraya davet eden ‘Enerjimi Koruyorum’ oyunu, enerji koruyucusu Pozitip’in yardımıyla yeni bir şehir inşa edilmesiyle başlıyor. Çocuklar her adımda enerji tasarrufu sağlayacak yöntemleri öğreniyor ve bu yöntemleri uyguladıkça yeşil puanları topluyor. Ayrıca çocuklar, oyundaki evleri ziyaret ederek eğlenceli tutumluluk görevlerini yerine getiriyor, evleri verimli hale getiriyor ve kazandığı ödüllerle yeni maceralara açılmanın keyfini yaşıyor. 

Tüm mobil cihazlardan oynanabilen Enerjimi Koruyorum oyununa Google Play Store ve Apple Store üzerinden ücretsiz olarak erişilebiliyor.

  • Aktif Haberler
  • Stargate_73
    09 Ocak 2019 16:53
    2 0
    Tasarruf zaten olmazımız. Bu zamlar dan sonra tasarrufta master yaptım. Geçen yıl elektrik faturam 90 tlyi geçmezdi. Bu ay 190 tl, geçen ay da 182 tl geldi. Tasarruf etmek bile kurtarmıyor.
  • hasanGUCENMEZ2
    09 Ocak 2019 12:01
    3 0
    tek klima ve tek lamba başkada bir şey yok yok
    bu ay gelen fatura 22o tl gelde isyan etme
  • Beyefendi006
    09 Ocak 2019 09:31
    6 0
    Çocuklara oyun değil de; kaçak elektriğe itiraz edemediğimizi,haksızlığa karşı dava bile açamadığımızı anlatan bir uygulama da bekliyoruz
  • carkin
    08 Ocak 2019 12:02
    9 0
    Problem 1:
    Yapılan %30 zam unutturulup, medyada elektriğe indirim %10 İNDİRİM yapılıyor denilirken faturalardaki dağıtım bedeli yaklaşık %15 artırılmıştır. Vatan olarak karda mıyız, zararda mı?
  • kont142
    08 Ocak 2019 09:06
    7 1
    Hem vergiden kurtul hem çocuklar üzerinden reklam yap, bunu yapıp güzel görüneceğine şu dağıtım bedellerini azalt
  • seyfi ünaldı
    08 Ocak 2019 08:03
    17 1
    Son faturama "Dağıtım bedeli" olarak 23 TL yansımış. Sanki mahalle sütçüsü gibi her sabah kapı kapı dolaşıp dağıtıyorlar elektriği. Yaptığımız tasarrufun acısını faturadaki değişik kalemlerden çıkarıyorlar zaten.
    Çocuklara tasarruf eğitimi konusuna gelince bırakın onu da bizler yapalım.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK