Erbaa'da “Okul Oyunla Güzel” Oldu

TOKAT’ın Erbaa ilçesinde; Erbaa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erbaa Belediyesi işbirliği ile “Okul Oyunla Güzel” projesi hayata geçti.

 Proje; 2012 yılından beri ilkokullarda zorunlu olan ancak uygulamada tam olarak verim alınamayan ‘Oyun ve Fiziki Etkinlikler’ dersinin tam anlamıyla okullarda işlenebilmesi amacıyla tasarlandı. Projeye konu olan “Oyun Fiziki Etkinlikler” dersinde ilkokul 1-4’üncü sınıflarda okuyan öğrencilerin oyun oynama, fiziki etkinliklere katılma ve bu süreçlerde bedensel, zihinsel, kişisel, duygusal ve sosyal becerilerini geliştirmesi amaçlanıyor. İlk etapta 11 ilkokulu kapsayan projenin ilerleyen dönemlerde tüm ilkokullarda hayata geçirilmesi hedefleniyor. Proje sürecinde Erbaa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje okullarındaki öğretmen eğitimlerini gerçekleştirirken, Erbaa Belediyesi de ders araçları temini konusundaki görevlerini yerine getirdi.

 Proje hakkında Erbaa İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir ASLAN görüşlerini;

 “Çocukların akademik gelişiminin olduğu kadar fiziksel ve ruhsal gelişiminin de önemli olduğunun farkındayız. Gelişim bir bütündür ve okullardaki öğrenme faaliyetleri çok yönlü yürütülmelidir. Milli Eğitim Bakanlığımız da aynı gerekçe ile ilkokulun ilk üç sınıfında haftada beş, dördüncü sınıfta ise iki ders saati zorunlu olarak ‘Oyun ve Fiziki Etkinlikler’ dersini programa almıştır.Dersin uygulanmasında bir takım sorunları fark etmemiz üzerine bilimsel süreç becerileri izleyerek sorunu çözebileceğimiz kanaatiyle tasarladığımız ‘OKUL OYUNLA GÜZEL’ projemizi Erbaa Belediyesi işbirliği ile hayata geçirdik. Proje kapsamında öğretmenlerimize dersin işlenişi ile ilgili eğitimler düzenledik. İlkokullarda ders araçları odaları kurduk. Malzeme konusunda yaşadığımız eksikliği Erbaa Belediyesi desteği ile çözüme kavuşturduk ve her bir okul için 10 bin TL civarında malzeme desteği sağlamış olduk. Bakanlığımız ileriki yıllarda okullarda gerekli iyileştirmeleri muhakkak yapacaktır ancak şu aşamada zor bir şey gibi görünüyor. Bugüne kadar değişik materyallerle işlenen bu dersin artık sınıf öğretmenlerimiz tarafından malzeme eksikliği yaşamadan profesyonelce işleyeceğine inanıyorum. Yaptığımız araştırmalar sonrasında ülke genelinde yaşanan bu sorunun çözümüne yönelik bir şehri kapsayan projeye rastlamadık ve bu konuda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Bugüne kadar çok olumlu tepkiler aldığımız projemizin Erbaa’dan başlayarak tüm Türkiye’ye yayılan bir iyileştirme hareketi olacağı kanaatindeyim. Projemizin önemli ayaklarından biri olan malzeme temini konusunda bize destek olan Erbaa Belediyemize ve belediye başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum.”

şeklinde açıkladı.

Egitimhane.com

  • 13 2
  • 22 Şubat 2017 20:36 9.748
  • Aktif Haberler
  • mosit
    23 Şubat 2017 13:40
    6 1
    Her okulda bir sürü oyun mekanı olmalı burası kendi çabaları ile yapmış ancak devlet de oyun malzemeleri göndermeli ders kitabı gibi her yıl.Bazen kitabın öğretemediğini basit bir oyun kolayca öğretebilir. Bunu anladığımızda çok çok ilerleyeceğiz bir anda.
  • atakankorkmaz
    23 Şubat 2017 12:37
    4 1
    Tebrik ediyorum güzel bir çalışma tüm belediyelere örnek olsun inşaallah.
  • delininbiri
    22 Şubat 2017 23:07
    8 1
    bizim okulada versin belediye ben de yaparım bu projeyi. Yine de güzel bir çalışma. Tebrikler.
  • creasy
    22 Şubat 2017 23:00
    6 3
    Bravo Erbaa. İşte eğitimciler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK