Erdoğan: Öğretmenlerin Hemen Batıya Gelme Telaşı Yanlış

Gamze KOLCU

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu'ya atanan öğretmenlerden hemen Batı'ya dönmek isteyenleri eleştirerek, "Kuraları çektik, 'Güneydoğu'ya, Doğu'ya çıktı. Hemen 'Batı'ya nasıl gelirim'; bunun telaşı içine kapılanlar varsa yanlış

30 bin öğretmen atanması töreninde Erdoğan özetle şunları söyledi:

EN DÜŞÜK ORAN MARMARA'DA

"Ülke genelinde öğretmen doluluk oranı yüzde 93'e ulaştı. En düşük doluluk oranı, sanıldığı gibi Doğu veya Güneydoğu'da değil, ülkemizin en gelişmiş bölgesi olan Marmara'da. Bugün atanacak olanlarla birlikte öğretmen sayısı 923 bin 133'e çıkacak. Yaklaşık 90 bin öğretmen ataması daha yapıldığında Türkiye'nin tamamında öğretmen kadrolarının yüzde 100 doluluk oranına ulaşacağı görülüyor. Fatih Projemiz, eksik ama süratle 3 yıl içerisinde bunu bitireceğiz.

AİLE BİRLİĞİNE UYGUN DEĞERLER

Ben her fırsatta en az 3 çocuk diyorum. Hayata yeni atılan sizlere de peşinen aynı tavsiyede bulunuyorum. Yeni nesilleri aile birliği başta olmak üzere kültürümüzün ve medeniyetimizin temel değerleri ile donatarak yetiştirmek zorundayız. Milli ve yerli hassasiyetimiz eğitim konusunda da geçerli. Onun için milli ve yerli anlayışla en az 3 çocuk derken bu yavruları da o şekilde yetiştirmeliyiz.

BU TOPRAKLARI PAYLAŞMAYIZ

780 bin kilometrekare ile bu topraklar bizim vatanımızdır. Sıkıntılı yerler var doğru. İşte bak o sıkıntılı yerlerde şu anda bu kadar şehitler veriyoruz değil mi, niye veriyoruz? Bu toprakları yeniden vatan yapabilmek için veriyoruz. Oralar 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda' diyerek, İstiklal Marşı'nın yazıldığı topraklardır. Bu toprakları biz kimseyle paylaşmayız.

ŞEHİT OLMAYA İNANMIŞLAR

Bana bir resimli mesaj geçmişler, iki özel harekatçı, 'Yürü uzun adam arkandayız' diye. Çok duygulandım. İkisinin elinde Türk bayrağı, arkada duvarda da o yazı. Şimdi onlar orada şuna inanmışlar; şehit olmaya, bu topraklar için, bu millet için."

Yüzde 51’i Güneydoğu’ya

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın bastığı butonla dün 30 bin öğretmen atandı. 104 branşa 30 bin kontenjan için 121 bin 233 öğretmen adayı başvurdu. Atamaların yüzde 51’i Doğu ve Güneydoğu illerine gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca dün Ankara’da düzenlenen törende kura için gerekli olan numaranın üç rakamını Cumhurbaşkanı Erdoğan söyledi. Erdoğan, daha sonra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yla salondaki adaylardan rakam istedi. Kura numarasının “357145932” olarak belirlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, atama butonuna bastı. Ekranda isimlerini gören öğretmenler sevinç gözyaşları döktüler.

Bakan Avcı, 30 bin atamayla birlikte öğretmen sayısının 923 bin 133’e çıktığını söyledi. Avcı, “Bu dönemde atayacağımız öğretmenler hemen sınıfa girmeyecekler. İkinci yarıyıl boyunca meslekte en az 10 yılını doldurmuş kıdemli öğretmenlerin yanında yönlendirme eğitiminden geçecekler” dedi. Şanlıurfa Siverek’e sınıf öğretmeni olarak atanan Nur Pınar, sevincini telefonda annesiyle paylaşırken gözyaşlarına boğuldu. Pınar, iki yıldır atama beklediğini söyledi.

Adana’da 2014’teki Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) saç rengi sınav giriş belgesindeki fotoğrafından farklı olduğu için, başkasının yerine girdiği şüphesiyle gözaltına alınınca sınava giremeyen Pelin Derya Çetinkaya (26), geçen yıl tekrar girdiği sınavda aldığı puanla Van’a atandı.

HÜRRİYET
  • 3 5
  • 11 Şubat 2016 10:49 2.367
  • Aktif Haberler
  • deepman
    13 Şubat 2016 19:41
    0 0
    öğretmene Doğu ve Güneydoğuda oldugu zaman ek ders tazminat vs. ..imkanlar verilirse o zaman bazı şeyler değişebilir. ...
  • göbekligeneral
    13 Şubat 2016 17:43
    1 0
    hem batıya gelme diyon sonra da doğuda öğretmenin doğuda kalması için czip teklifler sunmuyon.ver bakalım özal zamanındaki gibi çift maaşı gör bakalım orada kalan hemen terketmeyi düşünür mü?
  • öffpüff
    11 Şubat 2016 20:44
    1 0
    atama zamanı hepimiz her yere gidiyoruz atandıktan sonra çoğumuz bir an önce kaçma derdine düşüyoruz.( not: 7,5 yıl hakkaride görev yaptım)
  • sedimce
    11 Şubat 2016 19:59
    1 0
    Istanbul dda öğretmenlik yapıyorum doğudaki öğretmenlere ek ücret verilmesi gerektiğine inanıyorum oradaki öğretmenlerimiz bunu fazlasıyla hakediyor
  • nadir.009
    11 Şubat 2016 17:34
    3 0
    sen öğretmenine doğu tazminatını çok gör.orayı savaş alanına çevir sonra kimse kaçmasın orada yaşamak zor ve bunu yaşayan anlar.
  • yeni-üye
    11 Şubat 2016 16:33
    0 0
    +++ puan vermek yerine dogu tazminati vs gibi tesvik gelirse belki batiya gelmek isteyenin fikrini komple degistirmez ama bir iki yil daha fazladan kalmak isteyen illaki olacaktir.
  • yeni-üye
    11 Şubat 2016 16:31
    2 0
    batiya gelme telasi yanlis tamam da doguda kalmasi icin sebep var mi peki, ogretmenler icin dogu cazip hale getiriliyor mu acaba, bircok meslekte oldugu gibi dogu tazminati neden yok acaba dogu tazminati vermek yerine puan vermek neyin kafasi, puan vermenin hicbir espirisi yok zira ogretmenleri birbiri ile yaristirmaktan baska,
  • BRN51
    11 Şubat 2016 12:35
    0 0
    Ben İstanbul'da niye norm fazlası oluyorum o zaman..
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK