Farklı Puan Türlerinde Yatay Geçişler Kolaylaştı

Yeniden düzenlenen Yatay Geçiş Yönetmeliği ile üniversite öğrencilerinin farklı puan türlerindeki bölümlere yatay geçiş yapmasına olanak sağlandı. Ancak, yatay geçişlerde öğrencinin üniversite sınavlarına girdiği yıl hesaplanan puan türleri dikkate alınacağı için, üniversite adaylarının ileride farklı bölümlere geçme ihtimallerini düşünerek tüm LYS’lere girmeleri önerildi.

YÖK’ten yapılan açıklamada, öğrencilerin yerleştikleri belli bir puan türündeki bölümden farklı bir puan türündeki bölüme yatay geçiş yapmak istemeleri halinde, öğrencinin sınava girdiği yıldaki ÖSYM merkezi yerleştirme puanlarının dikkate alınacağı belirtildi. Örneğin, işletme (puan türü TM1) programında kayıtlı bir öğrenci, inşaat mühendisliği bölümüne yatay geçiş yapmak isterse, merkezi yerleştirme puanları arasında MF4 puanının bulunması gerekiyor. Bu öğrencinin MF4 puanı, geçmek istediği inşaat mühendisliği programının sınava girdiği yılki taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci belirlenen uygulama esasları çerçevesinde yatay geçiş yapabilecek. Bu nedenle LYS’ye başvuran öğrencilerin, ileride yatay geçiş imkanlarından tam olarak faydalanabilmeleri ve farklı puan türlerinin oluşabilmesi için 2014-Lisans Yerleştirme Sınavları’nın tamamına kayıt yaptırarak tüm sınavlara girmeleri tavsiye edildi.


HABER
  • 1 0
  • 22 Nisan 2014 09:31 1.112
  • Hürriyet
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK