Fatih Edirnekapı Ortaokulu (İSTANBUL FATİH)

Fatih Edirnekapı Ortaokulu

TÜM OKULLAR -> İSTANBUL -> FATİH
Kurum Kodu741945
Hizmet Puanı20
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi2
Hizmet Alanı5
Zorunlu Ç. Süresi5
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (06 Ocak 2015)

okula gelirken inilmesi zor bir yokuş vardır
okul 4 katlıdır en üst katı zemindir
giriş katında 8. sınıflar vardır
giriş katının bir alt katında kantin bulunmaktadır
1. katta 7. sınıflar ve öğretmenler odası vardır
2. katta 5. sınıflar ve bir 6.sınıf ile bir bt sınıfı bulunmaktadır
3.katta ise 6. sınıflar ve müzik sınıfı ile bir kütüphanemiz bulunmakadır
bende fatih edirnekapı ortaokulunda okuyorum sınıfım 5-f'dir



Gönderen: Gizli (03 Ocak 2015)

Bugün, Edirnekapı İlköğretim Okulu adını taşıyan okul, 1914 yılında Zincirlikuyu Evkaf Nezareti tarafından icar edilen ahşap bir binada Nakşıdil Valide Sultan Mektebi adı ile açılmıştır. Bu okul kız çocuklarına mahsus olarak eğitimine devam etmiştir. 1916 yılında bütün Evkaf okulları Maarif Nezareti idaresine devredildiğinden o tarihten itibaren bu okul da Maarif Nezaretine bağlı olarak faaliyetine devam etmiştir.
1920 yılında okulun bulunduğu bina satıldığından 24 saat zarfında okul boşaltılarak geçici bir süre için Zincirlikuyu ve Atikali Paşa ismini taşıyan okula taşınarak burada tedrisatına devam etmiştir. Bu hâl, bir yıl devam etmiştir. Salmatomruk’ta 1914 yılında İttihat ve Terakki Cemiyeti tarafından birtakım şahıslara ait arsa ve binalar satın alınmak suretiyle bir aşhane yaptırılmıştır. I.Dünya Savaşı çıkınca bu bina hiç yemek pişirilmeden, yurtları Rus istilasına uğrayan muhacirler ile Fatih yangınına maruz kalan fakir ailelerin iskânına tahsis edilmiştir.
1921 yılında bu aşhanedeki aileler boşaltılarak okul bu binaya nakledilerek tedrisata başlamıştır. Bu binaya 1300 lira harcanarak Milli Eğitim tarafından gerekli tadilat yapılmış ve bugünkü şekle konmuştur. Altı sınıf üzerine öğretim yapan bu okul, ilk tedrisat kanunu gereğince bilahare beş sınıfa indirilmiştir. Bu okul yalnız kız öğrencilere mahsus iken yine Maarif Vekaleti’nin emirleri üzerine karma eğitime döndürülmüştür.
1932 yılına kadar okul beş sınıflı ve iki şubeli olarak yedi dershaneli olarak faaliyetine devam etmiştir. 1932 yılında muhitteki çocuk yoğunluğu yüzünden okul çift eğitim yapmaya başlamış, bazı yıllar altı sınıf sabah altı sınıf akşam, genelde yedi sınıf sabah yedi sınıf akşam olmak üzere faaliyetine devam etmiştir.
1947 yılına kadar okul yalnız bir başöğretmen tarafından idare edilirken aynı yıl okula bir de yardımcı öğretmen kadrosu verilmiştir. Okulun adı evvelce Naksıdil Valide Sultan mektebi iken bilahare numara verildiğinden 17. İlkokul olarak anılmıştır. Halk arasında da Taş Mektep diye anılmaktadır. 1947 de bütün okullara tekrar isim verilince bu okul da Muallim Naci İlkokulu adını almıştır.
Okul 1948 yılında ikiye ayrılınca sabah öğretim yapan okul Muallim Naci I. İlkokul, akşam öğretim yapan okul Muallim Naci II. İlkokul adını almıştır. 1948-49 ders yılında her iki okul da altı dershaneli olarak faaliyetine devam etmiş, 1949-50 ders yılında ise her ikisi de yedi dershaneli olarak öğretime devam etmiştir.
1972 yılında okul binası yenilenmiş. Yeni binasına taşınan okul, bir süre Edirnekapı Kız Ortaokulu olarak faaliyet göstermiş ardından Edirnekapı İlkokulu adıyla eğitim öğretime devam etmiştir. 1996 yılından itibaren ise 8 yıllık zorunlu eğitim dolayısıyla Edirnekapı İlköğretim Okulu adını almıştır.
Derslik sayısının yetersizliği ve depreme dayanıklılık dolayısıyla bina, 2012 yılında yıkılarak yerine depreme dayanıklı, asansörlü, 24 derslikli modern bir bina inşa edilmiştir. 2013 yılında yeni binada eğitim öğretime başlanılmıştır. Okulumuz 2013-2014 eğitim öğretim yılında Ortaokula; 2014-2015 yılı itibariyle de Kız İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmüştür.



Gönderen: smilesagu (29 Ekim 2014)

okula gelirken inilmesi zor bir yokuş vardır
okul 4 katlıdır en üst katı zemindir
giriş katında 8. sınıflar vardır
giriş katının bir alt katında kantin bulunmaktadır
1. katta 7. sınıflar ve öğretmenler odası vardır
2. katta 5. sınıflar ve bir 6.sınıf ile bir bt sınıfı bulunmaktadır
3.katta ise 6. sınıflar ve müzik sınıfı ile bir kütüphanemiz bulunmakadır
bende fatih edirnekapı ortaokulunda okuyorum sınıfım 5-f'dir



Gönderen: Gizli (29 Ekim 2014)

okul 4 katlıdır 4. katı zemindir okula girmeden önce inilmesi zor bir yokuş vardır giriş katının alt katı kantin olarak kullanılır



Gönderen: Gizli (30 Mayıs 2011)

sınıflar 40-55 arası değişiyor. sabahçı öğlenci şeklinde ama en kısa zamanda yıkılıp yeni bina yapılacak dolayısıyla tekli sisteme geçilip sınıfların da rahatlayacağını tahman ediyoruz.



Gönderen: Gizli (08 Mayıs 2011)

840 öğrenci, 22 öğretmen, ayvansaray mah.kesmekaya cad.no.7 fatih İstanbul



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK