Fen Bilimleri Araştırması Raporu Yayımlandı

2023 Eğitim Vizyonunda yer alan "Öğrenci Başarı İzleme Araştırması" kapsamında yapılacak çalışmalarda kullanılacak sorulara öğrenci ve öğretmenlerin alışması, öğrencilerin matematik ve fen alanında düzeylerinin araştırılması amacıyla ülke genelinde toplam 12 bin öğrenciye matematik ve fen bilimleri araştırması yapılmıştır.

Öğrencilere çoktan seçmeli soruların yanında açık uçlu soruların da yöneltildiği çalışmanın fen bilimleri soruları ve hazırlanan rapor kamuoyuna sunulmuştur.

Araştırma Sınavı Fen Bilimleri 5. Sınıf Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Araştırma Sınavı Fen Bilimleri 8. Sınıf Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız.

 

  • 2 0
  • 24 Ocak 2019 21:39 1.553
  • Aktif Haberler
  • php_korsan
    26 Ocak 2019 10:51
    4 0
    Hollandanin her tarafı su.Biz 3 tane hortumla ekonomi sarsılıyor.Iste fen burada devreye girer.
  • gülbahçem2
    25 Ocak 2019 13:45
    3 0
    Lgs ocak ayı sorularıyla 5.sınıf raporuna baktığımda ders kitabı ile sorular uyumlu değil. tekrar ediyorum ders kitabı ve verilen soru örnekleriyle bu soruların bir birlikteliği , uyumu yok. ders kitabı ile sorular ahenkli değil. ben sordum öğrensinler... araştırsınlar diyerek geçiştirmek mümkün mü... ben yaptım oldu dersen olur da... sonuç elde edilemez... hiç bir kitapta resfese ye yönelik bir örnek... çalışma yok.. merak etselerdi...araştırsalardı diye için içinden çıkmak ne derece doğru...alt yapıyı kurmadan...ben yaptım oldu mantığıyla iş yapmak... ne derece doğrudur.. işte geçen yılki puanlar ortada... seviye ortada.. o kadar kişi hüsran...bu yıl da geçen yıldan farklı olacağı kanaatinde değilim... önce alt yapı... öğretmeni eğitmeden... hazırlamadan.. ders kitabını o sorulara yönelik kurgulamadan...ne yapıyoruz..veya bir şey yapıyor muyuz... yaptığımızı mı zannediyoruz... kendimiz çalıp kendimiz bile oynayamıyor muyuz.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK