Geleceğin Sınıfı Projesi Kapsamında Yeni Bir Öğrenme Laboratuarı Kuruldu

Brüksel’deki Avrupa Okul Ağı koordinasyonunda Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Future Classroom Lab (FCL) projesi kapsamında Pursaklar Feride Bekçioğlu Ortaokulu farklı öğrenme alanlarından oluşan bir sınıf kurdu.

Ankara- Pursaklar Feride Bekçioğlu Ortaokulunda 2019 yılı başında 4 kişilik öğretmen ekibinin bilgi ve iletişim teknolojilerinde gelişen ve değişen yeniliklerin incelenmesini ve bu değişim ve gelişimlerin eğitim ortamlarında kullanılabilirliğine yönelik araştırmaları yapılmasını hedefleyerek başlattıkları proje esnek öğrenme alanlarından oluşan bir sınıfa dönüştü.

Okul müdürü Serdar KAYA öncülüğünde Can Erdoğan, Ayşegül SONER, Oğuz YILDIZ ve İbrahim KESKİN'den oluşan ekip okula ait çok amaçlı salonu geleceğin sınıfına dönüştürdü. "MOSAIC" olarak isimlendirilen sınıf6 farklı öğrenme alanından oluşmaktadır, bunlar Üretim, Etkileşim, Sunum, Araştırma, İş Birliği ve Geliştirme alanlarıdır.  Her bir alan öğrenme ve öğretmede özel öneme sahip olan  yenilikçi teknolojik araçlarla birlikte desteklenmektedir.

Sınıf içerisinde yeşil perde (Greenscreen) teknolojisi, 3d yazıcı, akıllı tahta, dizüstü bilgisayarlar, robotik kodlama setleri, drama sahnesi, projeksiyon cihazı, hareketli sunum tahtası, ürün sergileme alanları, kitaplıklar ve birleşip ayrılabilen modüler masalar yer almaktadır.

MOSAIC aynı zamanda tüm dünya ülkeleri için bir zorunluluk haline gelen STEM Eğitimini de desteklemekte ve uygun alan sunmaktadır. Kurulan sınıf içerisinde projeye ve probleme dayalı yaklaşımla birlikte öğrenciler, gerçek dünya problemlerini düşünür, sorular sorar ve bu problemleri çözmek için araştırma yaparak öğrenir.

Sınıfın tasarımında YEĞİTEK FCL Türkiye sorumlusu Hatice Sümeyye ERAL'ın fikileri  ve Hacettepe Üniversitesi iç mimarlık öğrencilerinin çizimleri esas alınmıştır. Ayrıca Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Mehmet ÇALIŞKAN geliştirdiği stratejiler ile projeye öncülük etmiştir.

MOSAIC içerisinde üretilen proje süreçleri ve çıktıları instagram üzerinden @fclmosaic hesabından takip edilebilmektedir.

Feride Bekçioğlu Ortaokulu kurum olarak öğrencilerin eğitimi ile nereye ulaşmak istiyoruz, gelecekte onların yaşayacakları dünyaya çocuklarımızı hazırlıyorsak nasıl bir eğitimle bunu yapabiliriz, mevcut eğitim sistemimiz, alt yapımız, müfredatımız ve okul donanımlarımız ile bunlara nasıl ulaşabiliriz gibi soruların yanıtlarını bulmak için kurduğu bu sınıfta yenilikçi çalışmalar yapmaya devam etmektedir.

  • 5 6
  • 13 Nisan 2019 22:03 3.819
  • canteacher
  • Aktif Haberler
  • mehmetalibozlu
    14 Nisan 2019 12:23
    6 3
    Pufa takılıp kalmamak lazım
  • canteacher
    14 Nisan 2019 11:11
    5 0
    Sınıf içerisinde yeşil perde (Greenscreen) teknolojisi, 3d yazıcı, akıllı tahta, dizüstü bilgisayarlar, robotik kodlama setleri, drama sahnesi, projeksiyon cihazı, hareketli sunum tahtası, ürün sergileme alanları, kitaplıklar ve birleşip ayrılabilen modüler masalar yer almaktadır.
  • pinhanyar
    14 Nisan 2019 10:54
    3 0
    @canteacher Öğretmenim, toplantıda eğitimhanede var mısınız diye sormuştum, haberinizi görmek güzel, gelişmeleri hanemizin FCL forumundan yazarsanız hatta soru - cevap etkinliği şeklinde konuğumuz olursanız seviniriz.
    Benim gibi işin pedagojik uygulama kısmını merak eden öğrenmeyi isteyen arkadaşlar için de İlerleyen zamanlarda işbaşı gözlem etkinliği düzenleme düşünceniz olursa ayrıca seviniriz. Bilginize
  • mosit
    14 Nisan 2019 10:39
    2 8
    Sadece puflara oturtarak eğitim olmaz.
  • didemt
    13 Nisan 2019 23:37
    7 1
    Bu sınıfı kullanacak öğrenci ve öğretmenlerimiz çok şanslı. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK