Hayri Erişen İlkokulu (ANKARA KEÇİÖREN)

Hayri Erişen İlkokulu

TÜM OKULLAR -> ANKARA -> KEÇİÖREN
Kurum Kodu853460
Hizmet Puanı10
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı1
Zorunlu Ç. Süresi?
Öğretmen Sayısı0
Öğrenci Sayısı0
Telefon3123300541
Web Sitesihttp://hayrierisen.meb.k12.tr/tema/okulumuz_hakkinda.php
Güncelleme Tarihi14 Şubat 2017
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: S.OZKAN (16 Haziran 2011)

KURUMUN ADI, YERİ, SEVİYESİ VE KISACA AMAÇLARI
Okulumuz ilk defa ”Yükseltepe İlk Okulu” adıyla kurulmuş olup, Ankara ili, Keçiören ilçesi, Yukarı Ayvalı, Sancak Tepe Mahallesi Mevkiindedir. İlköğretim okulumuzda 8 yıl süreli İlköğretim kademesinde eğitim ve öğretim görülmektedir. Okul binamızın mevkii seviyesi Ankara iline göre takriben 250m daha yüksekte bulunmaktadır.
OKULUMUZUN AMAÇLARI
Okulumuzun amaçları, Milli Eğitim genel amaç ve temel ilkelerine uygun olarak öğrencilere;

1- Milli ve sosyal hayata etkili bir şekilde katılabilme,
2- Başkalarıyla işbirliği yapabilme
3- Kendi görüşünü başkalarına etkili bir şekilde anlatabilme
4- Başkalarını dikkatlice dinliye bilme
5- Ferdi teşebbüste bulunabilme ve bunu başarıyla sürdürebilme,
6- Grupça verilen ödevleri tamamlamak için istekle çalışabilme ve grubuna karşı sorumluluk duyabilme,
7- Farklı görüş ve anlayışları hoşgörü ile karşılayabilme
8- Kendi başına ve planlı olarak çalışabilme,
9- Sosyal ilişkilerde anlayışlı, saygılı ölçülü olabilme
10- Başkalarına ve kendi ne güvenebilme
11- Yeni durum ve ortalamalara uygun hareket edebilme
12- Kendini anlayabilme ve kabul edebilme
13- Kendi kabiliyetleri tanıma ve onları geliştirici yönde çalışma
14- Çevre problemleri ile ilgilenebilme
15- Ferdi olarak veya grup halinde çevre problemlerini projeleri geliştirme yürütme ve bu türlü projelere katılabilme,
16- Boş zamanlarını yararlı şekilde değerlendirebilme güç ve kabiliyetlerini geliştirebilmek.
Böylece öğrencilerin, Atatürk İnkılâplarına ve Anayasanın başlangıcında ifadesini bulan Türk
Milliyetçiliğine, Türk olmanın gururunu duyan milli ahlaki, insanı değerlere sahip, yapıcı ve yaratıcı, demokrasi ilkelerini benimsemiş, hür ve ilime düşünme gücüne ve sorumluluk duygusuna sahip kişiler olarak yetişmeleri sağlanmış olacaktır.

OKULUMUZUN TARİHÇESİ, KURULUŞU
YILAR İÇİNDE BİNA YAPISINDA MEYDANA GELEN DEĞİŞİKLİKLER:
Ankara’nın tam kuzey tepelerinde kendi imkânları ile hazine arazisinin üzerine evleri yapan halk sıra eğitim verecek yere geldiğinde ise çocuklarını 1 km uzaklıkta bulunan İsmail Enderuni ilkokulu’na göndermek durumunda kalmış ve ‘kendi okulunu kendin yap’ cümlesinden olarak;
1972 yılında briket malzemeden Vatandaş-Devlet işbirliği ile 5 derslik yığma bir bina yapılmış olup, aynı yıl öğrenime başlamıştır. Çevrede bulunan okullardan nakil öğrenciler de alınarak tam 5 sınıflı bir okul olarak çalışmış ve öğretim yılında mezun verilmiştir.
Daha sonraki yıllarda öğrenci sayısı çoğalınca Devletçe 1975 yılında 5 derslikli prefabrik bir bina yapılmıştır. O yıllarda ortaokul ihtiyacı doğmuş olup aynı binaya ortaokul açılmıştır.

OKULUMUZUN TARİHÇESİ
Çevrenin gecekondu oluşundan dolaylı öğrenci mevcudunun iki yılda daha da artması nedeniyle 1978 yılında 5 derslikli bu günkü planlı betonarme binanın Devlet tarafından yapılması sonucu sağlıklı bir okula kavuşulmuştur. Ortaokul için bir km. mesafede yeni bir bina inşa edilince alandaki bütün binalar Yükseltepe İlkokulu’na bırakılmıştır.
Yükseltepe İlkokulu olarak çalışmalarını bazen üçlü öğretim şeklinde bazen de şimdi olduğu gibi ikili öğretim şeklinde çalışmalarını sürdürmüştür. Bu günkü okul bahçesi olarak kullanılan alanda bulunan ilk bina ise 1993 yılında yıkılarak kaldırılmıştır.
Daha sonra ise,1995 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kalorifer teşkilatı yaptırılarak ısınma şekli değişmiştir.
1995–1996 öğretim yılında okul “İlköğretim”e dönüştürülmüş olup, 2 şubede toplam 69 öğrenci alarak “Yükseltepe İlköğretim Okulu” adını alarak eğitim öğretime açılmıştır.
OKULUN ADI
Okul ilk açıldığında adını bulunduğu mevki olarak mahallenin de adı olan Yükseltepe İlkokulu adını almıştır. Mahellenin genişlemesi sonucu bölünerek 3 mahalleye ayrılmıştır. Bu mahalleler, Yükseltepe, Sancaktepe ve Şehit Kubilay Mahalleleri olmuştur. Okulumuz Sancaktepe Mahallesi içinde kalmıştır. 1995 yılında ilköğretime dönüşmesi nedeniyle Okulun adı “Yükseltepe İlköğretim Okulu” olarak değişmiş ve halen bu adı ile 8 yıllık eğitim ve öğretim yapan bir okul olmuştur.
BİNALARIN KULLANIM DURUMU
Okul iki ayrı binadan oluşmaktadır. Birisi 5 derslikli ve idarenin de yer aldığı ana bina, diğeri ise baraka (geçici) binadır.

1-ZEMİN KAT:
Ana binanın altında yer almaktadır. Girişi doğu tarafta olup çift kapı ile girilir. Girişte koridor, boş salon, kalorifer kazanı dairesi, iç kısmında odunluk ve kömürlük mevcuttur.
2-BİRİNCİ KAT:
Okulun giriş katıdır. 1 Müdür odası, 1 Müdür Yardımcısı odası, 1 Öğretmen odası, 1 Memur odası, 3 tane derslik ve erkek öğrenci tuvaleti mevcuttur.
3-İKİNCİ KAT:
Bu katta 3 adet derslik, 1 adet anasınıfı için oda ve kız öğrenciler için tuvalet mevcuttur.
4-PREFABRİK GEÇİCİ BİNA:
Geçici bina prefabrik yapıda olan 6 adet derslik vardır. Ayrıca, 1 adet ders araçları odası, 1 adet arşiv ve 2 adet kız ve erkek öğrenciler için tuvalet yer almaktadır.
5-BAHÇE:
Okulumuzun arsası Sancaktepe Mahallesi’nde 31505 ada 1 parselde bulunmak olup 7260 metrekare alana sahiptir. Bahçe duvarları 1993 yılında yapılmıştır. Bahçe asfaltlanmış olup içerisinde bir de basketbol oyun kısmı bulunmaktadır.

ÖĞRENİM DURUMU
A)İDARECİ VE ÖĞRETMEN DURUMU:
Okulumuz, 1 müdür, 2 müdür yardımcılığı kadrolarıyla idare hizmetleri yürütmektedir. Görev dağlımı sonucu kendilerine tebliğ edilen işler bir bütünlük ve devamlılık içerisinde sürdürülmektedir
1- Kademede 2 Ana Sınıfı öğretmeni ile birlikte 26 öğretmen görev yapmaktadır.
2- Kademede 10 Branş öğretmeni ile eğitime devam edilmektedir. İhtiyaç duyulan branş öğretmenleri alınmaya çalışılmaktadır.
B)ÖĞRENCİ DURUMU:
Okulun açıldığı yıllarda öğrenci sayısı kalabalık olmuştur. Bu sayı 1988 yılında 1250 ye çıkmıştır. Şu anda ise, 654 öğrenci 1. Kademe, 201 öğrenci ise 2. Kademede olmak üzere toplam 855 öğrenci mevcuttur. Bu sayının gelecek yıllarda artacağı tahmin edilmektedir. 24.08.1998
Okulumuza 2001 yılında Hayırsever Hayri Erişen tarafından 10 derslikli bir ek bina yapılarak M.E. B. bağışlanmıştır.
Yeni yapılan ek binamız 6 Aralık 2001 tarihinde Eğitim-Öğretime açılmıştır. 2003–2004 Eğitim-Öğretim yılında bilgisayar sınıfına hayırsever kişi ve kuruluşlardan temin edilen 25 adet bilgisayar ile bilgisayar dersi okutulmaya başlanmıştır.
Yerel imkânlarımızla kullanılmayan dersliklerden bir tanesi Fen Bilgisi laboratuarına, bir tanesi İş-Teknik atölyesine dönüştürülmüştür.
Okulumuzun adı Aralık 2002 ayından itibaren ‘HAYRİ ERİŞEN İLKÖĞRETİM OKULU ’ olarak değiştirilmiştir.

Okul Telefon Numaras ı : 0312 3300541//0312 3300599
Okul Faks Numarası : 0312 3300541
Okul E - Mail Adresi : 353695@meb.k12.tr
Okulun Adresi : Sancaktepe Mah. 1595. Sok. No:100 Etlik-Keçiören ANKARA



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK