Her Apartman Bir Öğrenci Okutacak


Karşıyaka Belediyesi eğitim alanında bir ilke imza attı. “Karşıyaka’nın Filizleri- Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz” projesini hayata geçiren Belediye, proje kapsamında maddi zorluk yaşayan üniversite öğrencilerine 10 ay boyunca, aylık 300’er lira burs verecek. Projenin destekleyicisi ise Karşıyakalılar olacak. Konak ‘da yapılan tanıtım toplantısını ‘ Karşıyaka’da yer mi yok’ sözleriyle tepki gösteren Gazeteci Abbas Güçlü CHP’nin belediye burslarının kaldırılmasına vesile olduğu yönündeki açıklamaları ile de, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı terletti.

Semra Ertürk

“Karşıyaka’nın Filizleri- Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz” Projesinin tanıtım toplantısı Konak Kordon Otel’de düzenlendi. Maddi durumu iyi olmayan ailelerin üniversiteli öğrencilerine yönelik hayata geçirilen projede ilk aşamada 513 öğrencinin apartman yönetimleri tarafından ihtiyaçlarının giderilmesi adına çalışmalara başlandı.


Göreve başladığı andan itibaren sosyal demokrat belediyeciliği en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “İlk günden beri katılımcılığı ön planda tuttuk. Karar alma sürecine halkı kattık. Karşıyaka’da halkla bütünleşmemizde güçlendiren modeli ülkeye örnek olarak sunacağız. Eğitime her zaman destek veren belediye olacağız. Ekonomik nedenlerle okuyamayan çocuklarını okutamayan ailelerin yanında her zaman olacağız. 400 bin kişilik dev bir aileyiz. Karşıyaka’nın Filizleri projesini vatandaşla birlikte yürüteceğiz” diye konuştu.

513 ÖĞRENCİYE ULAŞTI

Projenin ortaya çıkışı hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Akpınar ‘’Belediyemizin dershanesi KARGEM’de ciddi sayıda üniversiteye giden öğrenci gördük. Ekonomik durumları iyi olmayanlar vardı. Çocuklarımızın tek isteği vardı. Üniversite yaşamlarını gittikleri yerde devam ettirmek istiyorlardı. Belediyeler üniversite öğrencilere yardım yapamıyor. Yasal olarak bu mümkün değil. Karşıyaka’da vatandaşlarımız da ciddi sayıda çocuk okutmak istiyor. Biz bu konuda çalışma yaptık. Pilot bölgede yaptığımız çalışmada 154 apartman yöneticisi ile buluştuk. Apartman yöneticilerimiz bu projeye sahip çıktı. Şimdiye kadar 513 öğrenciye üniversite bursu veriyoruz. Burada Karşıyaka halkının duyarlılığı ön plana çıktı. Türkiye’de bir ilk oluyor ve apartman yönetimleri öğrenci okutuyor. Sadece burs değil tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışıyoruz. Staj, iş, yurt dışı eğitim gibi konularda da destek görecekler. Bu birlikte yönetim anlayışının getirdiği bir projedir. Yalı Bölgesi’nde, Mavişehir-Ataşehir’de başlayan çalışmalar diğer bölgelerde de devam edecek. Öncelikle Karşıyaka’da üniversite kazanmış çocuklarımıza bunu sağlayacağız. İzmir’de biz Türkiye’deki çocukları okutma kararındayız. Çocuklarımızın eğitim yaşamı boyunca yanında olan bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Karşıyaka’nın markalaşması için çabalayacağız’’ İfadelerini kullandı.

TABELA ASILACAK

Projeye destek sunan her apartmanın girişine bir tabela asıp ‘bu apartmanın bir öğrencisi var’ yazılacağını söyleyen Başkan Akpınar ‘’Her apartmanın filizleri yeşerecek. Biz, devletine milletine bağlı yurttaşların yetiştiği bir kentte, İzmir’de yaşıyoruz” dedi.

ABBAS GÜÇLÜ'DEN KONAK TEPKİSİ

Basın toplantısına katılan Gazeteci-Yazar Abbas Güçlü’de CHP’nin belediye burslarının kaldırılmasında Anayasa Mahkemesine giderek başvuru yapması üzerine yapıldığının altını çizdi ve “ Belediyelerin verdiği bursu CHP kaldırdı. Bu yüzden ilginç ve önem arz eden bir proje. Bu bir anlamda CHP’nin gel-gitlerini gösteriyor. CHP’nin tribünden inmesi güzel. Bu tür bir dönüşüm olması CHP’nin de halka indiğinin göstergesi” dedi. Vatandaşların burs vermek için muhatap bulamadığını ifade eden Güçlü ‘’Karşıyaka İzmir’de ayrı bir yer gibi biliniyor. Karşıyaka Belediyesi’nin toplantısının Konak’ta olması da ilginç. Karşıyaka’da yer mi, otel mi yok? Bizim gibi dışarıdan gelenler Konak’ta projenin açıklanmasını farklı buluyor. Bu projenin devam etmesi önemli. Binlerce, on binlerce apartmanın projeye sahip çıkması önemlidir. Bir formül aranıyordu alın size bir formül. Verilen aidatın üzerine kısa bir ekleme yapmak zor değil. Öğrenci arkadaşlarımızın çoğu tek öğün yemek yiyerek geçiniyorlar. İkinci bir yemek paraları yok. Verilen 280 TL’lik burs yeterli değil. Eminim ki herkes elinden geleni yapacaktır. Bu proje konusunda hepimize işler düşüyor. Yılda 500 bin konut üreten bir ülke 50 yurt üretemiyor. Binlerce öğrenci eğitimde kaydını yaptıramadığı için okuyamıyor. Her zaman ülkede çok sayıda hayırsever var. Vatandaşlar, burs verecekler de muhatap bulamıyor” diye konuştu.


HABER
  • 2 1
  • 19 Eylül 2014 14:08 2.048
  • Ege'nin Sesi
  • Aktif Haberler
  • melikerdoğan4
    19 Eylül 2014 17:16
    1 1
    ne alaka
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK