Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (ÇORUM MERK

Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TÜM OKULLAR -> ÇORUM -> MERKEZ
Kurum Kodu872138
Hizmet Puanı10
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı1
Zorunlu Ç. Süresi?
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (11 Eylül 2011)


YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ ALANI


Mutfak Dalı



Otel ve diğer turistik tesislerin mutfaklarında istihdam edilecek vasıflı insan gücünün yetiştirilmesini amaçlayan bölümdür. Öğrenciler aldıkları teorik eğitimle birlikte okul ve işletmelerdeki uygulamalı eğitimle; bölümleri ile ilgili iş ortamını tanırlar ve beceri kazanırlar.
Yabancı dil bilen Türk ve dünya mutfağı konusunda nitelikli meslek elemanı olarak yetişen öğrenciler geniş iş imkanına sahiptirler.


YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Servis Dalı

Otel ve diğer turistik tesislerin restaurant ve diğer departmanlarında servis elemanı olarak istihdam edilecek personelin yetiştirilmesini amaçlayan bölümdür.
Öğrenciler aldıkları teorik eğitimle birlikte okulda ve işletmelerde uygulamalı eğitim alanları ile ilgili iş ortamını tanırlar. Bilgisayar ve yabancı dil bilen nitelikli meslek elemanı olarak yetişirler. Mezunlar alanlarında geniş iş imkanlarına sahiptirler



KONAKLAMA HİZMETLERİ ALANIÖnbüro Dalı - Kat Hizmetleri Dalı

Otel ve diğer turistik tesislerin resepsiyon-ön büro, kat hizmetleri ve otelin genel olarak işleyişi ile ilgili bölümlerde istihdam edilecek elemanların yetiştirilmesini amaçlayan dallardır. Öğrenciler aldıkları teorik eğitimle birlikte okulda ve işletmelerde uygulamalı eğitimin sonucunda, alanları ile ilgili iş ortamını tanır ve iyi ilişkiler kurabilme davranışlarına sahip olurlar. Bilgisayar kullanma becerisi kazanan ve yabancı dil bilen öğrenciler alanlarında geniş iş imkanına sahiptirler.

Okulların bünyesindeki uygulamalı otellerinde öğrenciler eğitimlerinin büyük bölümünü uygulamalı olarak yapmaktadırlar. Bu alanda ihtiyaç duyulan nitelikli eleman sayısı ile yetişen eleman sayısı arasında büyük açık bulunmaktadır. Türkiye'nin turizm potansiyeli de dikkate alınacak olursa bu açığın daha da büyüyeceği muhakkaktır. Bu alanın öğrencileri turizm alanında kamu ve özel sektörde geniş iş imkanına sahiptirler. Mezun öğrencilere alanlarının devamı niteliğindeki yüksek öğrenim kurumlarını tercih etmelerinde ilave puan verilmektedir.

OKUL İRTİBAT BİLGİLERİ

TELEFON NUMARALARI:

SANTRAL
(0 364) 226 50 99

OKUL MÜDÜRÜ
(0 364) 226 06 45

Web : http://www.corumaotml.k12.tr/Default.aspx?Dil=TR




Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK