Hizmet İçi Eğitimde Sağlık Raporu Varsa Sınav Hakkı Kalır Mı?

ghost_life
12 Mart 2019 21:55

Arkadaşlar 3 günlük hizmet içi eğitim vardi. Ancak ben bunun ilk günü sağlık durumundan dolayı raporum olduğundan hem okula hem de akşam egitime gidemedik. Ve bugün gittiğimde hocam gelmenize gerek yok sınava girme hakkınız kalmadı dedi. Bu durumu nerden öğrenebilirim. Mazereti bir devansizlik durumu olunca olabilir mi böyle bir sey

eraegtm
13 Mart 2019 08:26

Hizmetiçi Eğitim Faaliyetlerine Katılmayanların Durumu

Madde 18- Herhangi bir sebeple faaliyetle ilişkisi kesilenlere ve sınavlara katılmayanlara başarı belgesi verilmez.

Devam Durumu

Madde 19- Hizmetiçi eğitim faaliyetlerine haftada bir günden fazla devam etmeyenlerin faaliyetle ilişiği kesilir.

15 hafta ve daha fazla süreli eğitim faaliyetlerinde haftada bir günü geçmemek kaydıyla mazeretli olarak faaliyet süresince toplam 15 gün ve daha fazla devamsızlık yapanların da faaliyetle ilişiği kesilir.

Eğitim yöneticisi, gerekli hallerde acil bir durumu ya da hastalığı mazeret olarak kabul edebilir. Eğitim yöneticisinin mazeret olarak kabul ettiği günlerin sayısı en fazla haftada bir (1) iş günü kadar olabilir.

İzinler

Madde 20- Hizmetiçi eğitim süresince yıllık izin kullanılmaz. Eğitime katılanlar, eğitim süresince 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104. maddesinin A, B, C fıkraları dışında izin kullanamazlar.

ghost_life - 13 Mart 2019 09:09
Hocam mevzuatı zaten okumuştum. Ancak zaruri durumlarda mazeret kabul edilen durumlarda haftada bir iş günü ile sınırlı ibaresi biraz muğlak oldu bende. 3 günlük egitim var. Mesai sonrası olan 5 saatlik bir egitim. Ve benimde hem gün içinde hem ise akşam saatinde hastane girişim ve raporum var bu durumda eğitici sözüm meclisten dışarı egosundan dolayı burnundan kıl aldıracak bir sozum ona öğretmen! Olduğundan problem yaşıyoruz. Bu yüzden o muğlak bilgiyi netleştirmek istiyorum.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK