İl Müdürüne Ulaşamayan Öğretmen Müdürü Görevinden Etti

Batman il milli eğitim müdürü, kentte görevli bir öğretmen kendisine ulaşamayınca Bakan Nabi Avcı tarafından görevinden alındı.

Batman ilinde görev yapan bir öğretmen eğitim öğretimle ilgili bir problemini il müdürüne bir türlü anlatamayınca son çare Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya ulaştı.

Problemi Bakan Avcı'ya aktaran öğretmeni haklı bulan Bakan, il milli eğitim müdürünü kendi cebinden direkt arayarak sorunun çözülmesi talimatını verecekken defalarca aramaya rağmen iletişim kuramadı.

Bunun sonucunda, Bakan olarak il müdürüne ben ulaşamıyorsam öğretmenler ve vatandaş nasıl ulaşsın diyen Nabi Avcı, Batman İl Müdürü Mehmet Çelik'in görevden alınma talimatını ilgili bürokratlarına iletti.


HABER
  • 6 0
  • 02 Ekim 2015 00:41 2.151
  • Aktif Haberler
  • smileplease03
    04 Ekim 2015 01:35
    0 0
    Üstelik adam 40 yaşında, müdür olmak için illa 50-60 mı olacak?
    Nasıl bir mantık bu?
    Adamı da tanımam etmem, haklı haksız onu da bilmem ancak sürekli muhalefet etmek iyi değildir, bünyeyi bozar...
  • smileplease03
    04 Ekim 2015 01:32
    0 1
    Göbekligeneral arkadaşım, sürekli olumsuz yorum yapıyorsun, dikkatimi çekti.
    Sebebi nedir?
    Mezkur muhalefet misin?
  • terazii
    02 Ekim 2015 17:30
    1 1
    İşinden etti tabiri yanlış olmuş.
  • sebocan
    02 Ekim 2015 17:24
    1 0
    Milli Eğitim Bakanı Avcı'nın kendisini aradığında kastı olmadan talihsiz bir hadise yaşandığını belirten Çelik, olayın kendisini çok derinden üzdüğünü söyledi.

    Avcı'nın kendilerine her zaman şefkat ve anlayışla yaklaştığını dile getiren Çelik, "Ben yıllarını eğitime vermiş, eğitime gönül veren, eğitime hizmet eden bir neferim. Böyle bir olayın yaşanmasından dolayı son derece üzgünüm" ifadesini kullandı.

    "Devlet büyüklerine son derece saygısı olan birisiyim. Kasıt ve hiçbir art niyet olmamasına rağmen böyle bir durumu yaşamaktan üzüntü duyuyorum" diyen Çelik, bundan dolayı başta Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı olmak üzere eğitim camiasından özür diledi.

    "Bakan beyin sesini tanımakta güçlük çektim"

    Bakan Avcı'nın kendisini aradığında sesini tanımakta güçlük çektiğini söyleyen Mehmet Çelik, "Bazı sıkıntılar yüzünden bilinmeyen numaralara bakmıyorum. Ankara'dan gelen bir heyetle beraberdik. Taşımalı eğitim meselesinden tutun da bir yığın problemle karşı karşıyayız. Bunları aşmaya çalışıyoruz. Numarasız her telefona bakamıyorum. Bakan beyin telefonu olduğunu da bilmiyordum" dedi.

    Telefonu açtığında sesin hışırtılı geldiğini ve 'Milli Eğitim Bakanıyım' dediğinde de kendisinin işletildiğini sandığını belirten Mehmet Çelik, "Sonradan Bakan beyin olduğunu fark ettim. Ama artık geçti. Bakan bey, 'Eğer Bakan olarak ben size ulaşamıyorsam nasıl bir öğretmen ulaşacak' diye yakındı. Bir ortaokulun taşıma meselesinden kaynaklı sıkıntıdan dolayı Bakan bey beni aramıştı ama, bilinmeyen numaradan bana ulaşacağını tahmin etmiyordum. Eski görevime döndüğüm için de şikayetçi değilim. Müfettişlik de müdürlük ayarında bir görevdir" dedi.
  • göbekligeneral
    02 Ekim 2015 15:40
    1 0
    çocuk yaştaki adamı il müdürü yapmışlar bu arada hani nerde adam halâ yerinde duruyor kime inanalım?
  • cedric1907
    02 Ekim 2015 11:06
    3 0
    Helal
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK