İlksan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaptıran Var Mı?

farumir
06 Mayıs 2019 08:57

Arkadaşlar İLKSAN'dan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırmak niyetindeyim yalnız daha önce bu sigortayı yaptıran arkadaşlar varsa görüş alabilirmiyim.

canarya
06 Mayıs 2019 11:29

ben 2 yıldır tüm aileme yaptırıyorum geçen yıl 1.000 tl ödeyerek yaptırdım...Ufak bebeğim vardı full kullandı hem de iyi bir hastaneden ..Normal şartlarda 3-4000 tl masrafımız olurdu ama sadece her muayene 15 tl katılım payı odedık...ailenın dıger uyelerı de kullandı her sey guzeldı..Bu yıl Ray sigorta ile antlaşmaları bitti doğaya geçti...Geçen gün sırt ağrım için hastaneye gittim bu sefer benı rezıl ettıler...20 dakıka telde gorusmem oldu..telefonda veznedekı gorevlıye dunya kadar soru sormuslar..nıcın geldı? kronık mı? doktor ne dedı? seneye yaptırmayacagım...Ayrıca bu sene gecen seneye gore fıyatları %80 arttı...Son karar sızın ogretmenım..Eger aılecek ıyı bır hastaneye gıdıyorsanız ve anlaşması varsa yaptırın (benım gıttıgım hastanenın muayene ucretı 250 tl ıdı) ama muayene ucretı 70-80 tl olan hastanelere gıdıyorsanız hesap kıtap yapın...

elnino007 - 06 Mayıs 2019 18:52
Bende bakmistim bi ara. Sonra olmadı. Bazı şeyler yok. Işte tamamlayıcı sağlık sigortasindan önce olan rahatsizliklarinizdan doktora giderseniz kapsam dışı yazıyordu. Yıldaki olabileceğiniz muayene sayısı sınırlı. burun ameliyatı yoktu mesela.
öğretmenlerevi
15 Mayıs 2019 12:35

Sayın Hocam Ankara ve İstanbul İçin 690, Diğer İller için 550 TL isterseniz eş ve çocuklarınız için de yaptırıp Aile İndiriminden yararlanabiliyorsunuz. Tamamlayıcı Sağlı Sigortası sadece SGK anlaşması olan hastanelerde geçerli, hastanelerin Estetik ve Güzellik işlemleri bu sigorta kapsamı dışında kalıyor. Yılda 8 kez muayene/teşhis tedavi vb. tüm işlemler bu fiyata dahil, 15 TL SGK zorunlu katılım payı hariç hiçbir şey ödemiyorsunuz. Tüm Sağlık sigortalarında olduğu gibi bu sigorta da önceki dönem devam eden bir hastalığınız var ise sigorta kapsamı dışında daha önce RAY sigorta' üzerinden yaptırdığımda ben ve eşim full kullanmıştık bu nedenle bu yenileme'de ekstra fiyat ilavesi oldu, Bu sigortalarda KASKO gibi yani önceki dönem çok kullanım varsa sigorta sizi daha riskli gurupta görüyor ve ekstra fiyat talep ediyor. böyle bir durum yoksa özellikle küçük çocuklarınız için kesinlikle tavsiye ediyorum. Özel Üniversite Hastaneleri, Medicana ve Medipol gibi yerlerde geçerli.

kemal28
07 Mayıs 2019 12:10

İLKSAN her ay benden zorla para alıp yan sınıftaki arkadaşıma faizle borç veriyor.

öğretmenlerevi - 15 Mayıs 2019 12:39
Kemal Bey Bilgi Sahibi Olmadan Fikir beyan etmek doğru değil, İlksan faizle para vermiyor, kanundan kaynaklanan nema oranı ile ihtiyacı olan üyelere borç para veriyor. Bu nema oranı ise 5 büyük devlet bankası ile Merkez Bankasının piyasa fonlama maliyet oranlarının ortalamasına göre bulunuyor. Alınan Nema (örneğin bugün 1,74) Borç Para almayan üyelerin birikimlerinin korunması amacı ile alınan Enflasyon farkı.
öğretmenlerevi - 15 Mayıs 2019 12:44
İlksan, sizin ve benim gibi içerde aidatı biriken fakat İkraz kullanmayan üyelerinin birikimlerini koruyabilmek için diğer üyelere verdiği borç paralara enflasyon oranında nema uyguluyor, çünkü reel enflasyonun%21 ila %30 olduğu günümüz ortamında, verdiğiniz paraya nema uygulamaz iseniz verilen parayı ortalama %25 oranında eritir, ikraz kullanmayan üyelerin haklarını zayi edersiniz. Bugün ilksan ikraz nema oranı 1,74 basit 1,74*12= 20,88 Bileşik, oysa hepimiz biliyoruz ki enflasyon %30 !!
kemal28 - 15 Mayıs 2019 13:04
İslam'ı, İlmihali bilmesek bu makyajlı yazı bizi kandırırdı. İlksan yan sınıftaki arkadaşıma para satar. Parayı da sizinde kullandığınız o makyajlamayı yaparak satar. Sözün özü: PARA SATAR. Para satmak faizdir. Haramdır. Kanun zoruyla beni bu harama dahil eden herkesten hesap soracağım.
öğretmenlerevi - 28 Mayıs 2019 09:20
O Kanunun adı 4357 Sayılı Kanun, Kanunu çıkaran Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kanunu Uygulayan Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı, Haydi sor bakalım o hesabı ! Kamal Efendi, 15 Temmuza kadar devlete diş bileyip hesap sormaktan bahsedenleri de gördük biz bu ülkede, Makyaj falan bilmeyiz biz, o iş sizin Sarı sendikanızın ihtisas alanıdır. neymiş senin hesabın bu devletle bakalım, görelim Kamal efendi, Haa İş fıkha gelince sakın Karaman Efendiden okuma bu işleri, Mecd Ahmet Mekki'd
nebibayat
23 Nisan 2021 12:39

Arkadaşlar hali hazırda çalışıyorum,ancak ilksandan birikmiş paramı şimdiden alabiliyor muyum,lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi

begonyil
29 Aralık 2021 10:36

Bu sigortayı güncel olarak kullanan varmı? Yaptırmak istiyorum.

farumir - 29 Aralık 2021 12:59
3 yıldır yaptırıyorum hocam. Sigorta şirketi size bir sigorta yetkilisi atıyor. Tüm işlemleri birkaç sayfa evrakla hallediyorsunuz. Yılda 8 taneye kadar ayakta tedavi, sınırsız yatış ve tetkik mevcut. Özel hastane tercih eden biriyseniz mantıklı. Ayrıca ödediğiniz tutarın %15'ini devlet size geri ödüyor. Tabi bu geri ödeme için tahsilat bilgilerini içeren belgeyi maaş değişikliğinde sunmanız gerekiyor.
begonyil - 31 Aralık 2021 13:21
Hocam kronik hastalıklarda karşılanmadığını biliyorum ama yılın değişik zamanlarında kontrol için gittiğimiz bölümleri karşılar mı acaba? Yetkililer farklı farklı yanıtlar veriyor.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK