İmam Hatip Liselerinde İspanyolca Dil Eğitimi

Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kadıköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde İspanyolca hazırlık sınıfı açılacak.

Anadolu imam hatip liseleri, bir ilk imza atarak,  2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren İspanyolca dil eğitimi yapacak. Bu kapsamda, proje okulu olan Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kadıköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde birer sınıf İspanyolca hazırlık sınıfı olarak açılacak. Böylece İspanyolca dil eğitimi, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ilk defa başlamış olacak.

Orta ve Güney Amerika’daki ülkelerde İspanyolca konuşan yaklaşık 7 milyon Müslüman nüfus bulunduğu dikkate alınarak, İspanyolca dil eğitimi alan ve Türkiye’de özgün bir model olan imam hatip liselerinden mezun olacak öğrencilerin, bu ülkelerdeki Müslüman topluluklarla ilişkilerin güçlendirilmesinde önemli rol almaları, ekonomik ve sosyal ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamaları hedefleniyor.

İspanyolca dilinin öğretilmesinde Türkiye’de öncü olacak imam hatip okullarında açılacak hazırlık sınıflarına 2016-2017 öğretim yılı için toplamda 68 öğrenci alınacak.

 

  • Aktif Haberler
  • sJg
    01 Haziran 2016 12:50
    1 0
    Vatandaşı olmasak eğlenceli ülke aslında.
  • inanoguz
    01 Haziran 2016 10:50
    0 0
    Sebep?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK