İsmet Paşa İlkokulu (ESKİŞEHİR TEPEBAŞI)

İsmet Paşa İlkokulu

TÜM OKULLAR -> ESKİŞEHİR -> TEPEBAŞI
Kurum Kodu888113
Hizmet Puanı10
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı1
Zorunlu Ç. Süresi?
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (20 Ocak 2012)

OKULUMUZ

I . BÖLÜM

A.OKULUN ADI : İSMET PAŞA İLKÖĞRETİM OKULU

B.ADRESİ : Fevzi Çakmak Mahallesi Gündoğmuş Sokak No 31 ESKİŞEHİR

C.TELEFON NUMARASI : (0 222) 322 20 12 Fax: (0 222) 3239350

E-Mail : ismetpasaioo@hotmail.com

WEB Adresi : http://ismetpasa26.k12.tr/

D.AMAÇLAR : Türk milletinin bütün fertlerinin Atatürk devrimlerine ve anayasanın başlan- gıcında ifadesi bulunan Atatürk milliyetçiliğine bağlı,Türk milletinin milli, ahlaki,insani,manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; milli,demokratik laik,sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen öğrenciler yetiştirmek ve onları bir üst kuruma hazırlamaktır.

E.SEVİYESİ-DERECESİ : A Tipi İlköğretim Okulu

F.ÖĞRENİM ŞEKLİ : İkili Öğretim

G.OKUL MÜDÜRÜ : Seyfeddin ÇAMBEL

H.MÜDÜR YARDIMCILARI : Aydın AKBIYIK

I.OKUTULAN YABANCI DİLLER : İngilizce
II . BÖLÜM

A.OKULUN TARİHÇESİ : 1976 yılında Fevzi Çakmak Mahallesi Gündoğmuş Sokakta 3700 m2 alan üzeride, 5 derslikli ve 1 konferans salonu olmak üzere, iki katlı olarak eğitim-öğretime açılmıştır. Mahalle nüfusunun artmasıyla birlikte müdürlüğümüzün görüşüyle 1980 yılında 4 derslikli ek bir bina yapılmıştır. 2000-2001 eğitim- öğretim yılında 8 yıllık zorunlu kesintisiz eğitim gereği 8 yıllık eğitime geçilmiştir. Okulumuzun fiziksel kapasitesinin yetersiz oluşu nedeni ile tam güne eğitime geçilememektedir. Bilişim Teknolojileri sınıfı, İş atölyesi, spor odası, kütüphane, labaratuvar ve sosyal etkinlikler için gerekli fiziksel mekânlarımız mevcuttur. Okulumuzda her iki blokta toplam 11 derslik, 2 idareci odası,1 öğretmenler odası, 1 ana sınıfı bulunmaktadır. Eğitim öğretime devam edilen 9 dersliğin 7 sinde projeksiyon sistemi kurulmuş, bahçede törenler için bir sahne alanı inşa edilmiştir. Ayrıca Okul bahçesinde Basketbol ve voleybol sahası ile futbol sahası da mevcuttur.

B.OKULUN ÖZELLİKLERİ : Okulumuz ikili eğitim-öğretim yapmaktadır.

C.OKUTULAN SEÇMELİ DERSLER: Bilişim Teknolojileri.

D.ÖĞRENCİ BAŞARILARI : Okulumuz 2010/2011 Öğretim Yılında 54 Öğrenciyi mezun etmiştir. Bu öğrencilerden 40’ı SBS sınavına girmiş, Sınava giren öğrencilerden 13’ü Anadolu Lisesine yerleşmiş, 4’ü de Anadolu Meslek Lisesine yerleşmeye hak kazanmış, ayrıca 6. sınıftan 2 öğrenci ve 8. sınıftan 1 öğrenci Bursluluk kazanmıştır. Ayrıca okuumuz 2010/2011 Öğretim Yılında Erkekler Voleybol İl İkincisi Olmuştur.

III . BÖLÜM : OKULUN BİNA DURUMU

A.BİNANIN ÖZELLİKLERİ : Okulumuz Doğalgaz kalorifer sistemiyle ısınmaktadır. Şehir şebekesine bağlı su ve elektrik tesisatı bulunmaktadır. Alt yapı eksiği yoktur.

B.LABORATUVAR : Okulumuzun Fen Bilgisi Laboratuarında yeterli miktarda araç-gerecimiz bulunmaktadır. Ayrıca BT Sınıfında 20+1 Bilgisayar ile akıllı tahta mevcuttur.

C.DERSHANELER : Eğitim - öğretime açık 11 derslik bulunmaktadır.1 dershanemiz de ana sınıfı ve beslenme odası olarak kullanılmaktadır.

D.OKUL VE SINIF KİTAPLIKLARI : Okulumuzun kütüphanesi 2006/2007 Yılındaki son düzenlemelerle şimdiki halini almış, öğrencilerimiz faydalanmaktadır.

E.ATELYE VE İŞLİK DURUMU : Okulumuzda teknoloji tasarım derslerinde kullanılmak üzere bodrum katta bir işlik oluşturulmuştur.

F.DEPO AMBAR VE ARŞİV : Okulumuz arşiv odası 2000-2001 öğretim yılında yeniden düzenlenmiş olup, depo olarak kullanılan bir bölüm de mevcuttur.

H.İDARİ ODALAR : Müdür odası ve Müdür yardımcısı odası A blok Zemin katta bulunmaktadır.

Okulumuzda ayrıca bir memur odası, bir hizmetli odası faal olarak kullanılmaktadır.

I.SOSYAL FAALİYETLER İÇİN AYRILMIŞ YERLER : Okulumuzda, sosyal faaliyetler için okul bahçesinden ve kütüphaneden faydalanılmaktadır.

İ. BAHÇE ALANI : Okulumuzun bahçesinde voleybol, Basketbol, Futbol sahası Mevcuttur. Bahçenin ön kısmında yetişkin çam ağaçları vardır. Arka Oyun Alanı yeterli büyüklüktedir.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK