İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Patlama! 31 Ölü 141 Yaralı

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Atatürk Havalimanı'nda dış hatlar terminalinde iki ayrı patlama meydana geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ havalimanındaki terör saldırısı için açıklama yaptı. Bozdağ, "Bir terörist önce kalaşnikofla etrafı taradı. Bir terörist etrafa ateş açtı ve kendini patlattı. İlk belirlemelere göre 10 şehidimiz var" dedi. Hain saldırıda 20 yaralı var. Havalimanına giriş ve çıkışlar kapatıldı. 

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin girişinde iki ayrı patlama meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları hastanelere sevk ederken, havalimanı giriş ve çıkışa kapatıldı.

10 ŞEHİT, 20 YARALI VAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bana verilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce kalaşnikofla etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk belirlemelere göre, yaklaşık 10 civarında şehidimiz var, 20 civarında da yaralı olduğu söylenmektedir." açıklamasında bulundu.

UÇUŞA İZİN VERİLMİYOR

Pist başındaki uçakların dışındaki uçakların uçuşlarına izin verilmiyor.

ÇOK SAYIDA AMBULANS YOLDA

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki sladırısı sonrasında İstanbul'un çeşitli yerlerinden çok sayıda ambulans havalimanına doğru yola çıktı. Saat 21.11 itibarıyla havalimanında yaralı kalmadığı belirtiliyor.

DHMİ KAYNAKLARI: 2 CANLI BOMBA PATLADI

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri kaynaklarına göre havalimanında 2 canlı bomba patladı. Biri dış hatlar terminalinde diğeri de otoparkta olmak üzere 2 canlı bomba patladı.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamanın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak, olay hakkında bilgi aldı. Yıldırım, ayrıca konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

Haberin fotoğrafları için tıklayın

Hürriyet

  • 2 1
  • 28 Haziran 2016 23:29 2.470
  • Aktif Haberler
  • ilaydags120
    09 Temmuz 2016 12:13
    1 0
    şehitlerimize ve insanlarımıza allahtan rahmet diliyorumm . :(
  • göbekligeneral
    01 Temmuz 2016 17:51
    0 0
    onların kaderinde var.benim sözüm değil bana kızmayın.Bir devlet büyüğümüzün sözü aklıma geldi de.
  • halil_41
    30 Haziran 2016 18:12
    1 0
    Orda olmasalardı ölmezerdi...
  • egitimce
    30 Haziran 2016 12:04
    0 4
    selahat hocam

    kime destek çıkalım... güvenlik zaafiyeti olan yerlerde on sene çalıştım... en son midyatta olan patlama da evim yanındaydı... kimse sorumluluktan kaçmasın zaten... Kim ne derse desin Avrupa İslamiyete gebe... bunu ne kadar geç yapabilirlerse onlar için başarı... bizim içimizede korku salmakla güvensizlikle ümitsizleğe düşürerek yapamayacaklar. sınırdan neler geçmemiş ki 40 yıldır geçiyor zaten... ama unutmayın ki bir senede 7000 den fazla pislik temizleyen bir hükümet görmedim...
  • egitimce
    30 Haziran 2016 11:54
    0 1
    devletin görevi olabilecek ihtimallerin de ötesinde herşeyi düşünerek hareket etse her yere asker polis yığacak sıkı güvenlik önlemleri alacak hayatı çekilmez yapacak sonra yine sallayacaksınız hangi ülkede yaşıyoruz bu zulümdür diye..

    kimin nazarında ne olduğumuz önemli değil ki... şahsını duygularını cismini dahi bilmem ama yazdıklarımda beni yargılaman aynı kefeye koyman demek nasıl onlar kinlerini kusmak için masumları şehit ediyorlar masumane... sen de beni patlattın bi farkımız kalmadı seninle :))))))
  • egitimce
    30 Haziran 2016 11:44
    1 2
    Böyle bir suçun sorumlusu ülke hükümetleri değil ister türkiye ister fransa farketmez..... anlamayın siz.... bunları destekleyen ABD de Fransa da olan olayları kim engelleyebildi kendi hesapları kendilerine dönmedi mi... hangi süper güçler engelleyebildi. Pentagon da ikiz binalar yıkıldığında dünya uyuyordu. Kim başa çıkabildi. Her zaman daha fazlasını yapmak için kan kusmadılar mı... aklı kiraya vermek demek her 10-15 senede aynı senaryaları oynayıp bütün suçları herseyi siyasete vermek değildir. hükümet bugun var yarın yok Dünya bunu engelleyemiyorsa suç siyasi hükümetlerin mi yoksa akılları gözlerine inmiş kalbi ölmüş insanların mı

    alpi61 Muhsin yazıcıoğlunun güzel bir sözü
    haksız bir davada Milyonlarca insanın önünde yürümektense Haklı davamda tek başıma yürürüm...

    yani A parti olsada B parti olsada kim olursa olsun Eli kanlı insanlar tarih boYunca boş durmamışlar.. burada hükümetler mi önemli Her zaman bir kurguyla musallat olmuşlar. bunun siyasetle hükümetle alakası yok... en iyi yönetilen dediğimiz ülkede neler olduğunu benden daha iyi bilirsiniz. Anlasanız şaşacağım...
  • sarkat
    29 Haziran 2016 16:54
    9 0
    "Dicle kenarında kaybolan koyunun hesabını benden sorulur" diyenlere şehitlerin ve terör saldırılarında vefat edenleri sorduğumuzda suçlu hükümet değil diyenler, aklınızı kiraya vermişsiniz. Mitinglerde sorun diyor ama siz soramıyorsunuz, korkuyorsunuz. Bari sorana laf etmeyin.
  • göbekligeneral
    29 Haziran 2016 16:48
    2 0
    Sorumlusu yok öyle mi iyi o zaman herkes öldüğüyle kalsın.çok yazık çok.
  • sebocan
    29 Haziran 2016 15:15
    0 0
    Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba saldırısında ölenlerin kimlikleri

    Çağlayan Çöl – Kontuar görevlisi
    Mustafa Bıyıklı – taksici
    Erol Eskisoy
    Sıddık Turgan
    Ferhat Akkaya
    Ertan An – Tercüman
    Ali Zülfikar Yorulmaz
    Serkan Türk
    Göksel Kurnaz
    Özgül İde
    Mahmut Mert
    Sıdık Peçenek
    Umut Sakaroğlu
    Hüseyin Tunç
    Ercan Sebat
    Ethem Uzunsoy
    Tevfik Yusuf Haznadaroğlu – TGS Yer Hizmetleri
    Mahmut Çizmecioğlu
    Adem Kurt
    Habibullah Sefer
    Murat Güllüce
    Abdurrahman Abdullah İbedullah
    Mahammed Eymen Demirci
    Kerime Amiri – Suudi Arabistan
    Hüda Amiri – Suudi Arabistan
    Meryem Amiri – Suudi Arabistan
    Zehra Amiri – Suudi Arabistan
    Taher Misfir H Almalki – Suudi Arabistan
    Larysa Tsybaklova – Ukrayna
    Abdülhekim Buğda – Doğu Türkistan
    Mustafa Husham saeed – Irak
    Salar Davudi Kohnehshahri – İran
    Mukhiddinov Samat – Özbekistan
    Fathi Bayoudh – Tunus
    Nisreen Hashem Shammad – Ürdün
    Vafika Ali Bilal – Irak
    H.M Erkek – 15-16 yaşlarında
    H.M Kadın
    H.M Erkek
    H.M. Kadın
  • alpi61
    29 Haziran 2016 10:30
    16 2
    Egitimce biraz internete bak bakalım o eli kanlı dediğin terörist köpeklerin kimlerle boy boy fotoğrafları var.. Aylardır ülkemde kaç yüz kişi şehit oluyor adamın derdi halen hükümete laf söyletmemede.. Allah görüyor hocam, sen rahat ol Allah görüyor.. Son sözüm şudur ki; bunca şehide rağmen çıkarlara için iki laf edemeyenlerinde Allah belasını versin.. Kendini patlatan o teröristten farkınız yok nazarımda..
  • efsuni
    29 Haziran 2016 09:18
    2 0
    Korku senaryolarıni birbir sahneye koyuyorlar.. Sahnenin aslında seyircisiz oynayacaklar!
  • donertaş
    29 Haziran 2016 09:14
    5 2
    Hükümet suçlu çünkü görev dağılımını yapıyor ve sorumludur
  • Quaresma__7
    29 Haziran 2016 08:44
    10 2
    Egitimce, ortada bi suçlu varsa o da benim. Hukmeti suçlamayın arkadaşlar böyle bagnazca nasıl düşünebilirsiniz, emniyetten ben sorumluyum varsa bi sorununuz bana sallayın, yazık yazık... Bizim gibi süper ötesi hiper güclü bir devlette böyle olayların sorumlusu daima benimdir, aman haaa!!! Hukumetimizin hiç ama hiç sorumluluğu yoktur ona göre
  • selahat
    29 Haziran 2016 03:44
    13 3
    Kimi suçlayalım hocam bizim kapıcı hüsamettin abi uygun mudur? siz sonuca bakıp konuşuyorsunuz terör eylemleri yüzde yüz önlenebilir mi zor madrit londra brüksel paris ortada tamamda türkiyenin durumu farklı çözüm süreci diyerek sınır güvenliği elden bırakılıp ülkeye 60 ton parlayıcı girilmesine müsade edildi 60 ton gübre amonyum nitrattan bahsetmiyorum a4 tipi plastik patlayıcıdan bahsediyorum adam koyuyor 500 kilo gübreden damıttığı nitratın içine 2 kilo a4 c4 karakolun yanında patlatıyor bakın bugün önce dbakırda sonra vanda 2 bombalı araç saldırısı oldu yani günlük yaşıyoruz artık bunun mutlaka bir sorumlusu olmalı öyle pkk ile cemaat ike önce sarmaş dolaş olup sonra bizi KANDIRMIŞLAR diyerek kimse sorumlylupundan kaçamaz.
  • müdürümsü
    29 Haziran 2016 03:17
    10 4
    Ya kardeşim ülkemizin güvenliğinden hükümet mi sorumlu ne biçim düşünceler bunlar. Açın bakın anayasaya ülkemizin güvenliğinden bizim köyün bakkalı sorumludur yazıyor.
  • sarkat
    29 Haziran 2016 02:36
    11 2
    31 can gitmiş elbet suçlanacak birileri var. Başta bunu yapan terör örgütleri ve aklı bi karış havada olan sıfır istihbaratı olan hükümet suçludur. Dün bu eylemi gerçekleştirenlerden biri ile çözüm süreci, diğerine tır tır silah gönderdik. Durduk yere Suriye'nin karışmasına yardımcı olduk. Bu olaylar da dış istihbaratlarında rolü var tamam ama bizim devlet bostan korkuluğu mu? Nerde o yere göre sığdıramadığımız istihbarat. Bazıları suçluyu, hatayı hep dışarda ararsa bu sorun çözülmez.
  • egitimce
    29 Haziran 2016 01:46
    7 22
    Kimse terore karşı hükümeti suçlamasın Güvenlik zaafiyeti sorumluluk almama gibi dusunceler bagnazcadir Anca suclasaniz... Amerika da okullara Avrupa da metrolarda. alenen yapılan terör saldırısı yanında ülkemize yapılan bu saldırılar güvenlik zaafiyeti değil eli kanlı insanların gözü donmuslerin nefret kusmalaridir İşiniz gücünüz siyasi iradeye suç bulmanız yazık valla yazık
  • göbekligeneral
    29 Haziran 2016 00:30
    10 5
    Büyük bir güvenlik zaafiyetinin olduğu ortada ama diğer olaylarda olduğu gibi sorumluluk almazlar.
  • sebocan
    28 Haziran 2016 23:50
    16 5
    Kemer ile giremediğin Atatürk Havalimanı'nda birden fazla bombayla katliam yapılıyor ve MİT'in ruhu bile duymuyor. (!)
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK