İstanbul Ticaret Odası Şehit Erkan Aslan Ortaokulu

İstanbul Ticaret Odası Şehit Erkan Aslan Ortaokulu

TÜM OKULLAR -> DİYARBAKIR -> EĞİL
Kurum Kodu745571
Hizmet Puanı30
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi3
Hizmet Alanı6
Zorunlu Ç. Süresi3
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (04 Nisan 2016)

Okulumuz Diyarbakır ili Eğil ilçesi Balaban köyünde 1968 yılında 2 derslikli birleştirilmiş sınıflı olarak eğitim öğretime başlamıştır. Daha sonra derslik yetersizliğinden lojmanlar da derslik olarak kullanılmaya başlanmıştır. 2005-2006 eğitim öğretim yılında birleştirilmiş sınıf uygulamasından vazgeçilmiş ve bağımsız sınıflarda eğitim öğretime başlanmıştır. 2009 yılında okulumuzun ismi Balaban Köyü İlköğretim Okulu iken 2006 yılında askerdeyken şehit düşen balabanlı Erkan ASLAN’ın ismi okulumuza verilerek Balaban Köyü İTO Şehit Piyade Komando Er Erkan Aslan İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılında İlk ve Orta Okul aynı binada Balaban Köyü İstanbul Ticaret Odası Şehit Piyade Komando Er Erkan Aslan İlk/Orta Okulu olarak 158’i ilkokulda 193 öğrenci Ortaokulda toplam 351 öğrenci ile 5 sınıf öğretmeni 2 ana sınıf öğretmeni 11 branş öğretmeni, bir müdür ve müdür yardımcısı ile normal öğretim (Tam Gün) sabah 8:30 ile 14:50 arası eğitim öğretime devam etmektedir. Ayrıca Okulumuzda 75 öğrenci Babalar ve Ara Mezra’dan taşımalı olarak eğitim görmektedirler.

Köyün Diyarbakır ‘a uzaklığı 50 km, Eğil’e uzaklığı 32 km'dir. Köy 170 hane ve 1500 nüfusa sahiptir. Köy halkının geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Toprakların susuz oluşu ve ailelerin çok nüfuslu oluşu nedeni ile geçim oldukça zordur. Genç nüfusun çoğu ya Diyarbakır da yada büyük şehirlerde mevsimlik işçi, inşaat işleri boyacılık, sıvacılık gibi işlerle uğraşmaktadır. Köyde 13 kişi maaşlı geçici köy koruculuğu yapmaktadır.

Evlerde içme suyu şebekesi vardır ama yetersizdir suyun sürekli akmaması sağlık açısından vahim bir durumdur.

Köy halkının eğitim durumu kadınlar açısından çok kötüdür. Okuma yazma çağı içerisinde olan çocukların hepsi okula gelmektedir. Devam sorunu yok denecek kadar azdır. Gençler arasında ilköğretim mezunu veya azda olsa lise mezunu bulunmaktadır.yüksek okul mezunu köyde bulunmamaktadır. Son yıllarda açılan okuma yazma kursları sayesinde kadınların bir kısmı okuma yazma öğrenmiş en azından sesleri tanır,cep telefonu kullanır, tabela okuyabilir,adını soyadını yazar basit hesaplamaları yapabilir duruma gelmişlerdir.

Köyün coğrafi yapısında ise platolar ve geniş ovalar bulunmaktadır. Herhangi bir su kaynağı bulunmamakta su ihtiyacı kuyulardan ve şebeke suyundan karşılanmaktadır.

Balaban köyü özetle sosyal,kültürel ekonomik olarak pek gelişmemiş durumda sağlık sorunları yaşanmaktadır. Eğitim açısından öğretmenlerin olağanüstü gayretiyle eğitim seviyesi yükselmektedir.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK