İyep Bilgi Doküman Ve Materyal Paylaşımı

Çevrimdışı Baybars Gökbörü

  • Üye
  • *
  • 9
  • 6
  • 9
  • 6
# 22 Kas 2018 02:55:55
3SınıflaraMatematik3 verlck mi,verilmeyecek mi ?

Çevrimdışı dadı

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.290
  • 1.838
  • 1.290
  • 1.838
# 22 Kas 2018 03:04:49
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
3SınıflaraMatematik3 verlck mi,verilmeyecek mi ?
verilmeyecek sayın hocam.

Çevrimdışı vyslkl

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 265
  • 2.052
  • 265
  • 2.052
# 22 Kas 2018 03:20:29
Yukarıdaki  ( bir iki cevap önce ) yazımda 20.000 karakteri geçtiğim için bu yazımı oraya sığdıramadım :D Genellikle toplu olarak mesaj atmayı tercih ediyorum. Çünkü öbür türlü değerli idareci ve değerli öğretmenlerimizin; soru soranlara verdikleri cevaplar görülsün, okunsun diye; tek mesaj atmaya çalıştım hep. Müsaadenizle; bu mesajımda bu aralar çok fazla soru sorulan önemli bir husustan bahsetmek istiyorum;

Değerli öğretmenlerim yukarıdaki mesajımda bu konuyla ilgili bahsettim bir kaç kere. Tekrar yazayım. Bakın; 3.sınıf öğrencilerine ÖBA uygulanırken; 1-24.sorular dahil edildi matematikten. Çünkü o zamanlar 31 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında bu kazanımlar çocuklara verilmemişti daha yeni yeni işleniliyordu. Verilen ÖBA'larda da bu belirtiliyordu. Hatırlayın Matematik kitapçıklarının üstünde bu uyarı vardı. Deniliyordu ki; çocuklar bu işlemden muaf olacaklardı. Neyse öbalar uygulandı; zaman ilerledi ve bazı kazanımları öğretmenler normal derste verdiler.

Şimdi soru şu; niye öğretmen verdiği kazanımlardan çocukları sorumlu tutmuyor ? Tutamaz; çünkü o zamanlar bu kazanımlar verilmemişti. Şimdi verildi. Eğer bir kazanım normal derste verilir verilmez öğrenci o kazanımlardan sorumlu tutulsaydı; İYEP 3.ve 4.sınıflara değil 1.ve 2.sınıflarda da uygulanılırdı.

Değerli idareci ve değerli öğretmenlerim; İYEP ile ilgili sanırsam 5.000 kişi hizmet içi eğitimi aldı. Tüm illerden en az 15 kişi bu seminerlerde eğitim-bilgi aldılar. Benim gittiğim seminer BAKANLIĞIN YAPTIĞI EN SON SEMİNER OLAN VE BAKANLIĞIN RE'SEN GÖREVLENDİRİLDİĞİ seminer Afyon / Sandıklı semineriydi. Tüm eğitimleri 3 güne sığdırmaya çalıştılar. Çünkü zaman azdı, tüm bakanlıklarda olduğu gibi MEB'de tasarrufa gitmişti. Hizmet içi eğitimlerinin hepsi iptal olmuştu bu kapsamda.

Neyse; 26 Eylül Çarşamba günü Temel Eğitim Genel Müdürümüz Sayın Cem GENÇOĞLU'nun konuşması çok güzel geçti. Ama; diğer derslerde maalesef tüm illerden gelen idarecilerimiz daha İYEP anlatılmadan ısrarla kendi okulundaki sorunlardan, özgeçmişinden ... anlattılar da anlattılar. Bir konuda yorum yapmak istiyorsanız önce o konuyu özümsemeniz gerekmektedir. Özümsemeden direk pat diye başka şeylerden bahsederseniz; o işten verim alamazsınız. Nitekim de öyle olmadı mı ?

Bu eğitimi alan 5.000 kişinin yüzde 99'u canla başla illerde çalıştıklarını düşünüyorum; onlara lafım yok ancak o seminerlerde sürekli kendi okullarından örnekler veren, alakasız alakasız eleştiri yapanlar acaba illerine gidince onlara soru sorulunca nasıl cevap veriyorlar ! Bu yorumu niye yazdım çünkü arada sırada bunlarla karşılaşıyorum. Beni başka illerden arayanlardan bazen bu eğitimi alanlar çıkıyor. Diyorlar ki; Veysel Bey bu dedikleriniz nerede yazıyor, biz de o eğitimi aldık ama böyle bir şeylerden bahsetmediler. Nereden uyduruyorsunuz gibi laf sokanlar da oldu, hesap soranlar da oldu :D

Ben hemen hemen her şeyi yönetmelik, yönerge, mevzuat ...lara dayandırarak açıklamaya çalışıyorum.

Neyse;Haliyle ben de; belirtilen saatlerde seminerler biter bitmez; sürekli İYEP ekibinin yanına gidip ilgili farklı kişilerden bilgiler aldım. Seminer 12'de bitiyorsa diyelim; ben gece 11'e kadar İYEP ekibine sorular sordum. Niye böyle, neden öyle, niye bunu yapıyoruz, bu iş nasıl yapılır .... Çünkü bize bu eğitimi gidip illere anlatın diye vermediler. Bilgilendirme amaçlı verdiler. Ben de bulunduğum ilimdeki okuluma geldiğimde; öğretmenlerim soru sorunca yüzlerine boş boş bakmayayım, bilgilendireyim onları diye çırpındım.

Afyon / Sandıklı İYEP Hizmet İçi seminerinde; ben kazanımları incelerken; Matematik-3 kazanımlarında şunu fark ettim. ( Normalde okulumda boş derslere İngilizce veya Din Kültür Derslerine giren öğretmenler varsa; o ilgili öğretmenler boşta kalıyor ve boş ders olunca o derslere giriyor. Ancak ben kendi okulumda; öğretmenlikten kopmamak, öğretmenlikten soğumamak adına boş derslere ben girmeye çalışıyorum okulda yoğunluk olmadığı zaman. Örneğin yarın bir öğretmenimiz hastaysa ve gelemiyorsa bana bildiriyor ben de; öğretmenimize şu soruyu soruyorum; yarın hangi dersler var ve hangi kazanımlarda kaldınız. Bunları not alıp; bir gün iki gün önceden o konuyla ilgili araştırmalar,materyaller yapıp derse giriyorum. ) Bundan dolayı da az çok derslerin kazanımlarına hakimim.
Tabi kazanım tablosuna baktığımda; Matematik modül-3'te çocuklar bu kazanımları daha işlemediğini fark ettim. Acaba yanılıyor muyum diye tekrar baktım. Sonra internetten Matematik 3.sınıf kitabını inceledim gerçekten de bu yıl işlenecek yeni konular olduğunu modül-3'te gördüm. Hemen İYEP koordinatörü Değerli Metin ÇİFTÇİ Beyin yanına gidip söyledim durumu. Sağ olsun o da şu ana kadar ilk defa böyle bir soruyla karşılaştığını, dikkatimden dolayı teşekkür ettiğini belirtti. Ve çocukların 3.sınıf matematik modül-3 ten muaf olacaklarını söyledi. Ben bu durumu diğer arkadaşlarıma anlatınca onlar da sizin gibi sordular; biz de bazı illerdeki hizmet içi seminerlerine gittik ama buralarda böyle denmedi diye. Ben de bu sefer önce tekrar Metin ÇİFTÇİ Beyi telefonla arayarak durumu söyledim.

Tekrar aynı şeyler söylendikten daha sonra bu sefer de Matematikten sorumlu zümre başkanı aynı zamanda akademisyen ve Matematik kitaplarını açınca kitap yazarı Değerli DOÇ.DR.VELİ TOPTAŞ Beyi arayarak durumu belirttim. O da aynı şeyleri söyledi. 3.sınıflar Matematik Modül-3'teki soruları çözmedikleri için; çözmedikleri sorulardan sorumlu olmayacaklarını belirtti. Yani eğer 3.sınıf bir çocuk Matematik - 1 modülünden başlanmalıdır yazıyorsa; önce o çocuk matematik-1 modülünü alacak 24 saat, sonra başarıyla tamamlarsa 32 saat modül-2 yi alacak. modül-2 bitince bu sefer bu çocuğa ÖDA uygulanacak. Bunu da başarıyla tamamlarsa otomatik olarak bu çocuk Matematik modüllerini tamamlamış olacak yani Modül-3 modülünü de bitirmiş olacak.

İlla ki  dayanak isteyenler içinse; yarın İYEP AKADEMİK KOORDİNATÖRÜ MATEMATİK ZÜMRE BAŞKANI İYEP MATEMATİK KİTAP YAZARI DEĞERLİ  DOÇ.DR. VELİ TOPTAŞ Beyi arayıp; bu durumu belirten bir yazı isteyeceğim ondan. Bu yazıyı da burada paylaşmaya çalışacağım inşallah. 


[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Ben yalovada iyep kursuna katıldım hizmetiçi eğitim ve böyle bir bilgi yok.

3. sınıf bir öğrenci hangı module çıkmıssa onu alacak ardında hangı modul varsa onu da alacak ve 3. sınıfta  iyep programını bitirecek . ve sisteme iyep tamamladı gırılecek.

gecmiş sayfalardada okudum iyep 2. modulden 3 e gecmeyecek denmış 3. sınıf cocuk . kesınlıkle bu yok.

24-31 soruları sadece 4 lerın yapmasının sebebı bölme vs olmasıydı.



[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Hocalarım 3. sınıf öğrencilerinin matematik modül 3 ü almayacağı nerede yazıyor?  Plan yaparken neyi dayanak göstererek modül 2 de bitiriyoruz?
Sınav da muaf olmaları modül 3'ten tamamen muaf olacakları anlamına mı geliyor? Ayrıca 24-31. soruların modül 3 ü tanımladığı bir yerde yazıyor mu?
Mesela modül 3 te yer alan şu kazanımlar " Onluk bozma gerektiren ve gerektirmeyen çıkarma işlemi yapar.
  Doğal sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini gerektiren problemleri çözer." 2. sınıflarında bilmesi gereken konular değil mi?
Böyle bir kazanım varken bu çocuklar neden muaf olsunlar?


[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Öğretmenim ben ili arayıp bu konuyu sordum,resmi bir yazı yok  bu nedenle 3.sınıflar şu an için 3.modülü alacak şekilde planlayın dediler.

[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
dayanak nedir hocam? İyep Yönetmelik ve Kılavuzda böyle bir ibare geçiyor mu ? Ben ilçe görevlisine sordum 3. sınıf mod 3 sıkıtsını bahsettim oda tam bir cevap veremedi biz de olurları 155 saat olarak aldık 141 değil dedi. Kılavuz ve yönetmelikte böyle bir durum bulunmuyor dedi. Benimde olurumu 155 saat olarak onayladılar 141 dedim ama 155 dediler yarından sora herhangi bir soruşturma geçirirsem dedim yönetmelik ve kılavuzda bulnmadığı için öyle yaptık dersiniz dedi. Hala muamma ve muallak bir süreç.

[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
2. modül kazanımlarını sınıfında almamış öğrenci, bu kazanımlar (iyep ile) oturmadan  nasıl kendi sınıfında 3. modülün kazanımlarını alabilsin.

bana göre 3. modülü de almaları gerekiyordu öğretmenim. öğretmenimizin yukarıda belirttiği gibi, ilgili yönergede bilgi yok.

[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
dayanak nedir hocam?
*********************************************

[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] @sssmmm [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] mail [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] @eses [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   ...

**********************

Değerli idareci ve değerli öğretmenlerim; aklınıza takılan sorular varsa son güncel halindeki dosyalarımı tekrar incelemenizde fayda olduğunu düşünüyorum. Kolay gelsin.

[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

Çevrimdışı özzzzz

  • Bilge Üye
  • *****
  • 3.476
  • 24.743
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • 3.476
  • 24.743
  • 3. Sınıf Öğretmeni
# 22 Kas 2018 07:01:02
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   hocam ilginiz, dikkatiniz, sabrınız, eksik kalmayalım diye her gönderide etiketlemeniz ve bizlerin tüm sorularına vermiş olduğunuz cevaplardan dolayı teşekkür ederim. ALLAH RAZI OLSUN.

Çevrimdışı farumir

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.446
  • 4.008
  • Okul Müdürü
  • 1.446
  • 4.008
  • Okul Müdürü
# 22 Kas 2018 08:25:25
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] Hocam. Yazdıklarınızı okudum. Büyük bir çaba sarf ettiğiniz ortada. İnsanların da oraya seminer diye gelip kendi sorunlarından veya başardıklarından bahsetmeleri ise artık alışkanlık olmuş. Sonra da bu semineri alan insanlara sorular sorduğunuzda yarım yamalak cevaplar verirler tabii.
Ancak 3. sınıfların modül 3' e geçemeyeceğini size sözlü olarak söylemeleri değil yayınladıkları iyep yönergesinde veya kılavuzlarda belirtmeleri gerekir ki insanların aklında soru işaretleri kalmasın.
Hadi unuttular bari bir görüş yazısı yazalım da mı demiyorlar.
Onu da yapmadınız [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] adresinde duyurular bölümüne yazın da insanlar görsün.
Sizi anlıyorum ancak bir sizin çabanızla olmaz. Bakanlığın daha net olması gerekir tam 416 sayfa mesaj yazılmış bunların %90'ı cevap bulamamış sorulardan ibaret.

Çevrimdışı fredic

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 767
  • 2.722
  • Okul Müdürü
  • 767
  • 2.722
  • Okul Müdürü
# 22 Kas 2018 08:32:16
Öğrenci Mat-1 modülünü tamamladıktan sonra İYEP öğrenci işlemlerinden "durumu" butonundan "Tamamladı" yı mı tıklıyoruz arkadaşlar? Başka yapmamız gereken bir işlem var mı? Değerlendirme ne zaman olacak acaba?

Çevrimdışı Gülirem

  • Bilge Üye
  • *****
  • 5.123
  • 17.811
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 5.123
  • 17.811
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 22 Kas 2018 08:34:47
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Öğrenci Mat-1 modülünü tamamladıktan sonra İYEP öğrenci işlemlerinden "durumu" butonundan "Tamamladı" yı mı tıklıyoruz arkadaşlar? Başka yapmamız gereken bir işlem var mı? Değerlendirme ne zaman olacak acaba?
evet öğretmenim. değerlendirme(öda) 3. modül bittiğinde olacak.

[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
okul idaresinin iyep öğrencilerilerini listeleyip Türkçe modül biri tamamlayan öğrencinin karşınında bulunan ve öğretmen tarafından  tamamlandı denildiği için boş görülen modül kısmını Türkçe 2 yapması ve ilgili öğretmenin sınıfına aktarması gerekmektedir.

Çevrimdışı hasret0909

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 277
  • 253
  • 277
  • 253
# 22 Kas 2018 08:37:17
İlla ki  dayanak isteyenler içinse; yarın İYEP AKADEMİK KOORDİNATÖRÜ MATEMATİK ZÜMRE BAŞKANI İYEP MATEMATİK KİTAP YAZARI DEĞERLİ  DOÇ.DR. VELİ TOPTAŞ Beyi arayıp; bu durumu belirten bir yazı isteyeceğim ondan. Bu yazıyı da burada paylaşmaya çalışacağım inşallah. 

  Aynen hocam bize böyle bir şey gerekli çünkü kılavuz ve yönetmelikte böyle bir madde yok. Resmi bir yazı olmalı elimizde ki bunun için açtık ya da bunun için açmadık diye bilelim. Bizim de siz gibi bağlı olduğumuz ilçe ve il görevlisi kursu anlatan görevli öğretmen arkadaş biz 3. sınıf mat 2 modülü işleyeceğiz şeklinde olur istedik ve olurumuz onaylandı dedi. Dayanak olarak ne yapmalıyım dediğimde yönetmelik ve kılavuz da öğrenci 3. modülü almayacak diye bir şey yazmıyor dedi  Sizden resmi bir yazı paylaşmanızı bekliyoruz değerli hocam.

Çevrimdışı sincik_

  • Aktif Üye
  • **
  • 83
  • 13
  • 83
  • 13
# 22 Kas 2018 08:44:47
İYEP AKADEMİK KOORDİNATÖRÜ MATEMATİK ZÜMRE BAŞKANI İYEP TÜRKÇE KİTAP YAZARI DEĞERLİ  DOÇ.DR. EMRE ÜNAL Beyi aramıştım bu konuda.
verdiği cevap ise; 3. sınıf öğrencileri Matematik 3. modülü görmeyecekler dedi.

Çevrimdışı SEMSUR

  • Uzman Üye
  • *****
  • 809
  • 723
  • Müdür Yardımcısı
  • 809
  • 723
  • Müdür Yardımcısı
# 22 Kas 2018 08:48:33
Sayın arkadaşlar merhaba. İdareciler İYEP te görev alır mı alamaz mı muallaktayız. İller farklı uygulamalar yapıyor. Müdürlüğe sorduğumuz zaman hafta sonu açar ama hafta içi açamaz dediler.Okullara da aşağıdaki gibi yönetmeliğin ilgili maddelerini yazıyla gönderdiler. Net bir şey yok.

Çevrimdışı DELİNİNYEKİ

  • B Grubu
  • 275
  • 751
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • 275
  • 751
  • 3. Sınıf Öğretmeni
# 22 Kas 2018 09:05:25
arkadaşlar bizdeki durum gibi:e-okulda iyep öğrenci işleri öğrenci devamsızlık girisi yetkilendirmesi ve öda girişi öğretmene kapalı olan ve idareninde yetkilendirme yapamadığı okul veya iller var mı acaba?

yoksa şuan herkese mi kapalı?türkçe mod1 bitirenler için sordum da

Çevrimdışı metci

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.736
  • 6.019
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • 2.736
  • 6.019
  • 3. Sınıf Öğretmeni
# 22 Kas 2018 09:07:31
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] hocam, sorun temelde şu; siz konuya hakimsiniz, bize de aktarıyorsunuz öğreniyoruz ama okul ve ilçe idarecilerin çoğu şeyden haberi yok :) o zaman da aksaklık kaçınılmaz oluyor, emekleriniz için teşekkürler...

Çevrimdışı suudem

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 214
  • 43
  • 214
  • 43
# 22 Kas 2018 09:19:00
günaydın türkçe modül3 tamamlandığında ne tür bir çalışma yapıyoruz?

Çevrimdışı Gülirem

  • Bilge Üye
  • *****
  • 5.123
  • 17.811
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 5.123
  • 17.811
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 22 Kas 2018 09:38:27
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
günaydın türkçe modül3 tamamlandığında ne tür bir çalışma yapıyoruz?
yakın bir zaman içinde öda lar okullara ulaştığında, uyguluyoruz ve sisteme bilgi girişini yapıyoruz. öğrenci, değerlendirme sonucu başarılı oldu ise eğitimini bitiriyoruz. başarısız oldu ise ikinci defa modülün eğitimine alıyoruz.

öda lar gelene kadar bekliyoruz öğretmenim. dilerseniz, öğrenci ile tekrarlar yapılabilir bu sürede.

Çevrimdışı Gülirem

  • Bilge Üye
  • *****
  • 5.123
  • 17.811
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 5.123
  • 17.811
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 22 Kas 2018 09:43:12
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] hocam, gecenizi gündüzünüzü ayırdığınız emekleriniz için allah razı olsun. allahım kolaylık versin sizlere de.

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK