Kadın Öğretmene Büyük Tuzak!

İstanbul'da telefon dolandırıcıları bir kadın öğretmeni binlerce lirasını dolandırdıkları yetmiyormuş gibi cinsel istismara kalkıştı.

Bir ilkokulda öğretmenlik yapan E.M.'yi geçtiğimiz yıl temmuzda telefonla arayan kişi kendisini başkomiser Mehmet B. olarak tanıttı.

4 ŞÜPHELİNIN İSİMLERİNE ULAŞILDI

Sözde baş komiser E.M.'ye kimlik bilgilerinin çalındığını ve iki Suriyeli kadının bu kimlik bilgileriyle banka hesabı açıp 86 bin TL değerinde altın alımı yaptığını ve bu iki kişinin şu an gözaltında olduğunu söyleyerek, "Dosya gizli. Kimseyle bir şey paylaşmayın. Eşinizle bile paylaşmayın. Evinize gidin ne kadar altınınız varsa hepsini paraya çevirin. Daha sonra da ... PTT bankamatikten ... numaralı hesaba parayı yatırın" dedi.

Parayı hazırlayıp PTT ATM'sinin önüne gelen E.M. öğretmen, bir an tereddüt edip parayı yatırmak istemeyince telefondaki kişi, "Şu an sizi izliyorum. Eğer bize yardımcı olmazsanız ben sizin tutuklama kararınızı savcıdan çıkartacağım" şeklinde tehditte bulundu. Bunun üzerine E.M. öğretmen toplamda 18 bin 750 TL'yi söylenen hesaba yatırdı.

E.M. öğretmenin bütün birikimini bir çırpıda elinden alan dolandırıcı, bu kez de "Eşinle cinsel içerikli fotoğraflarınız, görüntüleriniz elimizde var. Bize yardım etmezsen bunları internette yayımlarım. Yukarıdan göğüs kısmın görünecek şekilde fotoğraf at, çıplak görüntülerini yolla" deyince E.M. öğretmen, 155'i arayarak polise ihbarda bulundu. Soruşturma üzerine Mehmet G.O., Asnaa N., Şadi K. ve Şefika H. isimlerine ulaşıldı.

 

Osman ASİLTÜRK / 

  • 2 6
  • 14 Ocak 2019 13:49 7.578
  • Aktif Haberler
  • asunar
    15 Ocak 2019 22:20
    0 0
    İle girdiğinizde telefondaki konum bilgisini google paylaşıyır. Konum bilgisini kapalı tutmakta fayda var.
  • malborocu
    15 Ocak 2019 11:03
    1 1
    Bunlarla bu telefon numaralarını paylaşanlar kim? Hastane randevularına bile kendi telefonumu vermediğim halde bu numaralar nasıl paylaşılıyor? Nasıl bilgilendirme ,indirim mesajları alabiliyorum? Kime dikkat etmemiz gerekiyor? Devlet bu insanlara caydırıcı bir çözüm bulmalı. Bir devlet memurunun kandırıldığı bu ülkede gençler ve çocuklarımız adına çok endişeliyim.
  • ekremerden
    15 Ocak 2019 09:36
    2 0
    Bütün firmalar bankalar özel iş yerleri operatörler herkes bizim bilgilerimizi herkesle paylaşıyor buna suç demiyorlar... cümleye devam edersem suç işlemiş olabilirim
  • maysa_1986
    14 Ocak 2019 23:08
    1 0
    Bir anlık gaflet ve dalalet içinde bulunmuş öğretmenimiz halbuki bangır bangır bağırıyor tv ler ...Bunla geçmiş olsun görüldüğü kadarıyla çok çok daha kötü şeylerde olabilirmiş Allah korusun...
  • Fatma Rıza TOSU
    14 Ocak 2019 21:42
    3 1
    insanların telefonlarını belediye hemen görüyor.
    BİR sefer Rize ye girince telefonuma mesaj geldi.Şehrimize hoş geldiniz diye.
    şaştım....
  • cam kırığı
    14 Ocak 2019 15:21
    9 0
    Bursa,İzmit ,İstanbul'a ve İzmir'e gidince ne hikmetse benim telefonda hareketlilik artıyor.Ya otelden arıyorlar,ya gittiğim yerdeki bir esnaf şu indirim var diye mesaj atıyor.Benim o gün orada olduğumu nereden biliyorlar anlamıyorum.Özet olarak devletimizin bu işe el atması lazım.
  • ahmetpitt
    14 Ocak 2019 15:14
    3 0
    Ah hocam ah !!
    Niye bu kadar sorgulamıyoruz birşeyleri...
    Geçmiş olsun.
    Milletçe uyanık olalım prim vermiyelim bu şerefsizlere...
  • harovan
    14 Ocak 2019 15:00
    10 0
    Birkaç yıl ceza alır çıkınca devam ederler.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK