Kamuda Gizli Liste İle Görevden Alma

Darbe girişiminde bulunan FETÖ'ye destek veren kamu çalışanlarına ihraç yolu görünürken, görevden el çektirilenlerin isimleri gizli tutuluyor.

Darbe girişiminde bulunan FETÖ'ye destek veren kamu çalışanlarına ihraç yolu görünürken, görevden el çektirilenlerin isimleri gizli tutuluyor. Bugüne kadar farklı kurumlarda 45 binin üzerinde kamu çalışanı görevinden uzaklaştırılırken, Bakanlıklar bu kişilerin isimlerini gizli tutuyor. 

Edinilen bilgilere göre özel bir ekip tarafından yürütülen görevden el çektirmede listede kimin ismi olduğu fazlaca bilinmiyor. İşlemleri tamamlanan kişiler işyerine gittiklerinde görevden el çektirildiğini öğreniyor. Son olarak Cuma ve cumartesi günü kamuoyuna duyurusu yapılan kurumlardaki görevden alınanların kim olduğu bugün işe gittiklerinde öğrenilecek. 

Başbakanlık kaynakları görevden almanın gizli bir şekilde yapılması gerektiğine dikkat çekerek, "Çok önemli kritik kurumlarda görev yapan üst düzey ve uzman seviyesinde bürokrat var. Bunların bilgi ve belge kaçırmasını önlemek istiyoruz. Ayrıca herhangi bir belgede tahrifat yapılma ihtimali de olduğu için listede ismi olunanlar ancak iş yerine giremediklerinde bundan haberdar oluyor" dedi. 

Ercan Baysal / STAR GAZETESİ

  • 1 2
  • 26 Temmuz 2016 18:32 5.892
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK