Kayapa İlkokulu (BURSA NİLÜFER)

Kayapa İlkokulu

TÜM OKULLAR -> BURSA -> NİLÜFER
Kurum Kodu715692
Hizmet Puanı10
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı1
Zorunlu Ç. Süresi?
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: nackirat (09 Nisan 2012)

kayapa okul müdürü tarık can



Gönderen: Gizli (28 Mart 2012)

Kesin bilinmemekle beraber Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllarda beldede okul olduğu söylenmektedir.
Okulumuz resmi evraklarında 1928 kayıtları mevcuttur.O zaman soyadı olmadığı için öğrenciler soyadı yerine aile adları ile kaydedilmişlerdir.
Önceleri 3.sınıfa kadar eğitim verildiği 3.sınıftan sonra ise öğrencilerin Bursa merkezine giderek öğrenimlerine devam ettikleri bilinmektedir.
Cumhuriyetimizin gelişimine paralel olarak okulumuzda da değişimler olmuş ve 5 yıllık eğitim vermeye başlamıştır.
Köy meydanında iki katlı bir binada birleştirilmiş sınıf uygulaması biçiminde uzun bir süre eğitim verdikten sonra 1969 yılında 5 derslikli kendi müstakil binasına kavuşmuştur.
1977 yılında orta okul açılmış ancak kendi binası olmadığından belde girişindeki konserve binasında 1985 yılında yeni bina yapılıncaya kadar Eğitim öğretim vermeye çalışmıştır.1985-1986 Eğitim-Öğretim yılında yeni binaya taşınmış ve iki okul birleştirilerek Kayapa İlköğretim Okulu adını almıştır.1997 yılına kadar 5.sınıftan mezun olanlar İlkokul diploması,orta 3.sınıfı bitirenlere ise orta okul diploması verilmiştir.
1997 yılında zorunlu sekiz yıllık eğitime geçilmiş ve fiilen birleşen okul resmen de birleşerek bu günkü 8 yıllık ilköğretim okulu haline gelmiştir.
1993-2007 yılları arasında Maksempınar,Güngören köyleri öğrencileri taşımalı sistemde okulumuza taşınmışlar,Kayapa Toki İlköğretim okulunun açılışı ile birliktede taşımalı eğitim sona ermiştir.
Birinci binamızda; müdür yrd. Odası ile birinci kademe sınıfları ile yemekhane, arşiv odası ve kooperatif bulunmaktadır. Toplantı salonu bulunmaktadır.
İkinci binamız okulumuzun ana sınıfı binasıdır. Üçüncü binamız Müdür odası, öğretmenler odası, ikinci kademe sınıfları, bilişim teknolojileri sınıfı, spor odası, kütüphane,bilgisayar sınıfı bulunmaktadır.Okulumuzun 11 dershanesi olup, bunlardan 6 tanesi kullanılmaktadır. 1 dershane anasınıfı, 5 dershane ilköğretim sınıf şubesi, 1 dershanemiz Bilişim Teknolojileri Sınıfı 1 dersane de laboratuar olarak kullanılmaktadır.
1 Fen Bilgisi Laboratuarı, Bilgisayar Laboratuarı
Okulumuzda kütüphane bulunmaktadır. Kütüphanemizi zenginleştirme çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca kütüphanemizden yararlanan öğrencilerimizin sayısını artırma amacıyla TKY Stratejik Planımızda bu konuya yer verilmiştir.
Okulumuzda 1 arşiv odamız bulunmaktadır.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK