Kbs Üzerinde Yükseköğretim Mezuniyet Belgesi Güncelleme Hakkında

Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi (KPHYS) üzerinde yükseköğretim mezunu personelin Öğrenim Durumu bilgilerinin YÖK üzerinden güncellenmesi ile ilgili düzenleme yapılmıştır.

YÖK öncesi yükseköğretim kurumlarından mezun olan personel ile TC Kimlik Numarası kullanılmayan dönemlerde mezun olan personelin Öğrenim Durumu bilgileri KBS üzerinde güncellenememiştir.

Bu sebeple bazı kurumlarımızın yükseköğretim mezunu personele duyuru yaparak; Öğrenim Durumu bilgilerinin KBS üzerinde güncellenemediği, güncellenmemesi durumunda maaş alamayacakları bildirilerek bu durumdaki personelin İlçe/İl Milli Eğitim Müdürlüklerine yönlendirildikleri görülmüştür.

Buna göre; Öğrenim Durumu bilgisi güncellenemeyen personelin maaşının hesaplatılmaması ya da ödenmemesine yönelik sistemde herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.

 08/05/2017 tarihinde KBS üzerinde 9 Sıra No´lu duyuru yayınlanmıştır. KBS (9 Sıra No´lu) Duyuru

 

***

 Öğrenim Durumu Bilgilerinin Güncellenmesi

KBS üzerindeki Öğrenim Durumu Belgesi kaydı YÖK üzerinden alınmaktadır.

Personelin Öğrenim Durumu Belgesi YÖK veritabanında bulunmuyor ise KBS üzerinde de güncellenemeyecektir.

Öğrenim Durumu Belgesi hatalı ya da eksik yükseöğretim mezunu personel YÖK veritabanına eklenmesini kendisi sağlayacaktır.

YÖK veritabanına eklenmesi için iki yol bulunmaktadır. Personel mezun olduğu yükseköğretim kurumuna dilekçe ile başvuracak ve YÖK veritabanına işlenmesini talep edecektir ya da bu talebini e-Devlet üzerinden iletecektir.

e-Devlet üzerinden bu talebin nasıl yapılacağı sisteme giriş yaptıktan sonra görülebileceği gibi özet  e-Devlet Üzerinde Mezuniyet Bilgileri Güncelleme Kılavuzu'nda gösterilmiştir. 

YÖK üzerinde Öğrenim Durumu bilgilerinin eklenmesi ya da güncellenmesi ile ilgili İlçe/İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılacak bir işlem ya da yetki bulunmamaktadır. 

 

Egitimhane.com

  • 4 0
  • 18 Mayıs 2017 11:30 2.814
  • Aktif Haberler
  • sanalizasyon
    18 Mayıs 2017 16:03
    2 0
    Diplomayi cerceveletip sinifa asicam 16. Yilim 20 kere verdim diplomami
  • dusan
    18 Mayıs 2017 13:55
    0 0
    ben kontrol ettim mezun bilgisi bulunamamıştır uyarısı var. şimdi bu işlemleri yapmam gerekiyor mu? geçen dönem okula mezuniyet belgemizin numarasını vermiştik. ya da okula bununla ilgili yazı mı gelecek? beklemeli miyim
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK