Kilis'te Okullar Derhal Tatil Edilmelidir


SINIFLAR BOMBOŞ, ÖĞRETMENLER TAYİN İSTİYOR

Kilis’e yapılan saldırılarla ilgili basın açıklaması yapan Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi, “Suriye’de IŞİD denetimindeki bölgelerden roketatar mermilerinin Kilis’e atılmasının ardından çocuklarının hedef olmasından endişelenen aileler, çocuklarını okula göndermemeye başladı. Son günlerde saldırıların artmasıyla okullar tamamen boşaldı. Birçok okula neredeyse hiç öğrenci gitmezken, bazı okullarda ise birkaç öğrencinin bulunduğunu görüyoruz. Ayrıca Kilis’te görev yapan memur ve öğretmenlerin de tayin isteyeceklerini dile getirdiklerine şahit oluyoruz” dedi.

Sınıfların bomboş olduğu Kilis’te öğrenci ve öğretmenin psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Türk Eğitim- Sen Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi, 600–700 kadar öğretmenin başka illere tayin isteyeceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

Kimsenin çocuğunu okula göndermek istemediğini belirten Osman Boybeyi, “Biz eğitim yılı sonuna kadar okulların tatil edilmesini ve Kilis’te yaşananlar sonunda öğrencilerimizin psikolojilerinin bozulduğunu ve bu nedenle başarısız olabilecekleri ihtimaliyle de, yılsonu itibarıyla öğrencilerimizin başarılı sayılmasını istiyoruz. Şu anda zaten şehirde fiili bir tatil var, dolayısıyla resmi tatil edilmesini istiyoruz. Tayin dönemi geldi, tahminimize göre şu anda şehirde 600–700 civarında öğretmen tayin başvurusu yapmak istiyor. Bu da kentteki öğretmenlerin 3′te biri anlamına geliyor. Biz yetkililerin gerekli önlemleri bir an önce okulların tatil edilmesini istiyoruz” dedi.

Kilis Türk Eğitim-Sen
  • 3 0
  • 02 Mayıs 2016 13:40 1.769
  • Aktif Haberler
  • php_korsan
    02 Mayıs 2016 16:43
    1 3
    Ev kirası ucuz olsa ildışı isterim oraya ama ev kiraları çok pahalı.
  • müdürümsü
    02 Mayıs 2016 15:55
    6 0
    Okulun bahçesine roket atılalı 5 ay oldu kimse okula gitmiyor zaten okulda füze gelsin de ölelim diye bekliyoruz
  • sanalizasyon
    02 Mayıs 2016 14:31
    13 2
    Süleyman Şah türbesi gibi Kilis'i de taşımayız inşallah
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK