Kızılay Toplum Merkezleri Öğretmen-İm Projesi Başvuruları Başlıyor

20 Ocak 2015 tarihinde Türk Kızılayı ilk Toplum Merkezini yereldeki işbirlikleriyle Şanlıurfa’da kurmuştur. Hali hazırda Şanlıurfa, İstanbul (Anadolu ve Avrupa yakası), Konya, Ankara, Kilis, Bursa, İzmir, Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay, Kayseri, Kahramanmaraş ve Mardin’de olmak üzere 15 toplum merkezi hem yerel nüfusa hem de sığınmacı nüfusa hizmet sağlamaktadır.
 
Toplum Merkezleri ile yönlendirme hizmetleri, eğitim faaliyetleri, geçim kaynağını geliştirme çalışmaları, beslenme ve sağlık hizmetleri, sosyal etkinlikler, savunuculuk ve koruma faaliyetleri, gönüllülük faaliyetleri, sosyal uyuma yönelik çalışmalar sunulmakta ve çocuk ve genç dostu alanlarla yeni nesillere katkı sağlanmaktadır.
 
Toplum Merkezleri Gönüllülük Projesi ile pilot illerde öğrenim görmekte olan gönüllülerimizin faaliyetlere doğrudan katılarak tecrübe edinmeleri ve yararlanıcıların eğitim süreçlerine katkı sağlamaları beklenmektedir. Verilecek eğitimler sonrasında gönüllülerimizin öğrenim gördükleri ildeki toplum merkezinde aylık en az 12 saat – 5 gün gönüllü olarak yararlanıcı mültecilerin okul derslerine katkı sağlamaları ve onlarla çeşitli etkinlikler gerçekleştirmeleri beklenmektedir.
 
Projenin uygulanacağı pilot şehirler; Bursa, İstanbul (Bağcılar), İzmir, Adana, Şanlıurfa ve Gaziantep’tir.
 
Projemize pilot illerdeki üniversitelerin Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Fen Bilgisi, İngilizce ve Sınıf Öğretmenliği bölümlerinde öğrenim görmekte olan veya mezun gönüllülerimiz başvurabilirler.
 
Başvurular sonrasında oluşacak nihai katılımcı listesindeki gönüllülerimizin katılımıyla 4 gün sürecek Proje Bilgilendirme ve Kızılay Tanıtım Eğitim Kampı gerçekleştirilecektir.
 
Önemli Hususlar
 
• Başvurular 15 Ekim 2018 tarihine kadar bu link https://goo.gl/forms/aQGuWdjO3Wv38WBp2 ) üzerinden yapılacaktır.
• Proje pilot illerde belirtilen alanlarda öğrenim görmekte olan veya mezun öğrencilerin katılımına açıktır.
• Proje Bilgilendirme ve Kızılay Tanıtım Eğitimi 05-09 Kasım 2018 tarihlerinde Kastamonu’da gerçekleştirilecektir.
• Proje katılımcılarının Proje Bilgilendirme ve Kızılay Tanıtım Eğitimi’ne ulaşım ve konaklama hizmeti Türk Kızılayı tarafından karşılanacaktır.
• Projeye katılmaya hak kazananların listesi 18 Ekim 2018 günü e-mail ile duyurulacaktır.
• Projeye dair sorularınızı genclik@kizilay.org.tr adresi üzerinden iletebilirsiniz.

  • Aktif Haberler
  • narses
    04 Ekim 2018 21:06
    0 0
    Antalya yok .... Tecrübesı olan var mı? faydalı mı?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK