Koncuk: Alan Değişikliğinden Anlamadığınız Nedir?

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, diplomaya alan değişikliği talebini bir kez daha gündeme getirerek, “Alan değişikliğini defalarca dile getirdik, söylemediğimiz hiçbir yetkili kalmadı, yönetmelikte de var, her ne hikmetse uzadıkça uzuyor. Diplomaya bağlı alan değişikliği talebine kulak tıkamak pedagojik değildir. İnsanların verimli olacağı alana geçmesini anlamamak nedendir?” dedi.

Genel Başkan, her yıl belli sayıda alan değişikliği talebi karşılanırsa, bu talebin ortadan kalkacağını da dile getirerek, “MEB verimliliği önemsiyorsa, insanların başarılı ve huzurlu olacağı alana diplomasına göre geçmesine kulak tıkamak yerine fırsat vermelidir” diye konuştu.

Genel Başkan Koncuk şunları kaydetti: “Alan değişikliğini defalarca dile getirdik, söylemediğimiz hiçbir yetkili de kalmadı, yönetmelikte de var, her ne hikmetse uzadıkça uzuyor. Diplomaya bağlı alan değişikliği talebine kulak tıkamak pedagojik de değildir. İnsanların verimli olacağı alana geçmesini anlamamak nedendir? Kaldı ki alan değişikliği talebinin nedenlerinden biri de Ömer Dinçer zamanında yapılan hatadır. Bu hatayı düzeltme sorumluluğu MEB'e aittir. Çözüm şeklini de söyledik, her yıl belli sayıda alan değişikliği talebi karşılanırsa bu talep ortadan kalkar, dedik. Anlamadığınız nedir? MEB verimliliği önemsiyorsa, insanların başarılı ve huzurlu olacağı alana diplomasına göre geçmesine kulak tıkamak yerine, fırsat vermelidir.”

Türk Eğitim-Sen

  • 15 0
  • 26 Ekim 2016 23:18 2.371
  • Aktif Haberler
  • yakup77
    27 Ekim 2016 21:04
    0 0
    Mezuniyet alanım dışında atandım 4 yıl okuduğum alanımda çalışmak istiyorum
  • php_korsan
    27 Ekim 2016 17:43
    0 0
    Geçmişte yüksek lisansa bağlı alan değişikliği yapıldı mı?
  • TUBA19
    27 Ekim 2016 11:21
    8 0
    Umarımm Biran önce Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği Olur
  • entpopi
    27 Ekim 2016 11:11
    3 0
    Mezun olduğum alanımın dışında öğretmenlik yapıyorum.Artık kendi branşımda verimli bir şekilde çalışmak istiyorum.Başkana teşekkür ediyorum desteklerinden dolayı...
  • TERK563
    27 Ekim 2016 10:53
    6 0
    2.üniversiteyi bitirerek emek harcamış arkadaşlara hak verilmeli bence yan alan 1 dersle ing mat vs geçmek hak gasbı sadece
  • hüdayi
    27 Ekim 2016 09:31
    4 0
    Kimse anlamamazlıktan gelmesine rahmen konusuyorsunuz ya tebrik ediyorum sizi.
  • senol17
    27 Ekim 2016 09:16
    1 0
    Dün okulumuza eğitim bir sen il yöneticileri geldi. sorunuz var mı?dediler. alan değişikliği ile ilgili bir çalışmanız var mı? diye sordum. hemen yan alan değişikliği ile ilgili olumsuzlukları sıralamaya başladılar. sorumu anlamadınız her halde dedim. ben yan alan değil alan değişikliği dedim. diplomaya dayalı alan değişikliğinin yapılmasının gerekçelerinin ve takvime bağlanmasının gerekliliğini söyledim. sendikamızın bu yönde çalışmaları var ilgili yerlere yazdık dediler. yakın zamanda bu konuda bir çalışmaları olmadığını, geçen yıl ve önceki yıl çok kayda değer olmayan görüşmelerde dile getirildiğini ifade etmeye çalıştılar. durumu kurtarmaya çalıştılar deyim yerindeyse. hocam söz veriyorum bu durumu ilgili yerlere hemen ileteceğim dedi. bu norm fazlası öğretmenler için de bir umuttur dedim. hayırlısı...
  • Cmsc
    27 Ekim 2016 07:55
    5 0
    nihayet bir ses duyduk...
  • Sinex
    27 Ekim 2016 07:13
    8 0
    Sayin baskana cok tesekkur ediyorum, halimizden anladigi ve sesimiz oldugu icin. Egitimden bahsedebilmek icin oncelikle egitimcinin egitimini aldigi alanda calismasi gerekir bununda tek yolu alan degisikligidir.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK