Konya'da Öğrencilerin Cep Telefonu Kullanması Yasaklandı!

Konya'nın Kulu ilçe Kaymakamı Ali Edip Budan, tüm okullara gönderdiği yazıyla, ilçe sınırları içindeki tüm okullarda öğrencilerin cep telefonu kullanımının yasaklandığını bildirdi

Habertürk'ten Zafer Samancı'nın haberine göre, Kaymakam Ali Edip Budan, 31 Ocak tarihinde tüm okullara gönderilmek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıyla, öğrencilerin okullarda cep telefonu kullanımının yasaklandığını ve cep telefonu kullanımı olduğu takdirde Kabahatler Kanununa göre öğrenci velisine idari para cezası uygulanacağını belirtti.

Kaymakam Budan "Çocuklarımızın eğitimde başarıyı yakalamaları vatanına, milletine, devlerine ve ailesine hayırlı bir evlat olmaları için eğitim çok önemli. Bunun için de öğretmenlerimizin idarecilerimizin öğrencilerimize ve bir boyutuyla velilerimize, okulda güvenli eğitimin yapılacağı ortamı sağlamak da elbette bizim görevimiz’ dedi. Okullarda öğrencilerin cep telefonu kullanımının eğitimi olumsuz yönde etkilediğine dair şikayetler aldığını da ifade eden Kaymakam Budan ‘Gelen şikayet ve talepler nedeniyle, eğitim ve öğretimi olumsuz etkilediği için cep telefonu kullanımının yasakladık.  Çocuklarımızı eğitim ve öğretimden uzaklaştıran birçok neden olmakla birlikte bu bilişim araçlarının da yanlış, bilinçsiz ve gereksiz kullanımında aslında çocuklarımıza faydadan çok zarar sağladığı, eğitim ve öğretimi olumsuz etkilediği, laboratuvarlar da, eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü yerlerde amacının dışında kullanıldığı ve eğitim öğretimi olumsuz etkilediği kanaatine vardık. Zaten Milli Eğitim Bakanlığımızın geçen yıl yayınladığı genelgeyle cep telefon kullanımı yasaktı. Okul ziyaretlerimizde, denetlemelerimizde gerekse öğretmen, idareciler ve velilerin bizlere verdiği bilgilerde bu yasağın uygulanmadığı gibi bir manzarayla karşılaştık Bu da bizi yeni önlemler almaya sevk etti" dedi.

CEP TELEFONU KULLANAN ÖĞRENCİNİN VELİSİNE PARA CEZASI

Öğrenciye ödül ve disiplin yönetmeliği doğrultusunda ceza vermemek için veliye idari para cezası uygulama yöntemini seçtiklerini ifade eden Budan, "Milli Eğitim Bakanlığımızın ödül ve disiplin yönetmeliğinde kınama, tasdikname ile uzaklaştırma, disiplin cezaları gibi şeylerle öğrencilerimizi örgün eğitimin dışına çıkaracak şeyler. Bu da çocuklarımız üzecek bir şey olur. Biz de öğrencilerimizi üzmeden, okuldan uzaklaştırmadan, eğitimine konsantre olmasını nasıl sağlarız diye düşündük. 31 Ocak itibariyle de okullara cep telefonu getirmeyi yasakladık. Gerek velilerimiz olsun, gerekse okul idarecilerimizden olumlu tepkiler aldık. Bu işten hoşlanmayan öğrencilerimiz olmuştur; ama kendi iyilikleri için kendilerine rağmen karar alınması gerekiyor. Okullarımızda eğitim öğretim öncelikli olmak üzere, sınıf içerisinde öğretmen otoritesi, okulda idareci otoritemiz, öğrencilerle saygılı ve sevgili güzel bir ortamda önceliğin eğitim olduğu, sonra öğrencilerimizin anne ve babalarına sonra devletimize milletimize hayırlı ve faydalı bir ortamın oluşmasını sağlamayı umut ediyoruz. Buradaki idari para cezasında velimizi muhatap alıyoruz. Öğrencinin eline velisinin telefonu verip okula göndermesini doğru bulmuyoruz. Tüm öğretmenlerimiz, idarecilerimiz öğrencilerimizin velilerine ulaşma konusunda telefonlarını kullandırtabilir" ifadelerini kullandı.

 

  • 11 2
  • 11 Şubat 2019 19:20 5.641
  • Aktif Haberler
  • seyfi ünaldı
    14 Şubat 2019 12:03
    4 0
    Kurallar her yerde ve har zaman vardır ve olmalıdır. İşine gelene "kural", işine gelmeyene "yasak" dersen olmaz.
    Okula telefon getirmemek "kural" haline getirilirse, "YASAKLANDI" diye haberi yapılmaz.
  • yildirayg
    14 Şubat 2019 10:47
    0 0
    Çok doğru ve isabetli bir karar olmuş.
  • smyi
    14 Şubat 2019 00:37
    4 0
    Keşke öğretmenlere yasaklansa. Veli arayamaz, idare toplantı var diye mesaj atamaz, veli niye bize haber vermedin diye soramaz, çok güzel olur.
  • smileplease03
    13 Şubat 2019 20:40
    2 2
    Kendi oğlum 4.sınıf, cep telefonu yok, Öğrencilerim 2. sınıf, adla telefonla gelemezler. Net.
  • swat68aa3
    13 Şubat 2019 15:02
    4 6
    öğretmenlerede yasaklansın çoğu öğretmen derste telefonla uğraşıyor :/
  • hll-22
    12 Şubat 2019 23:07
    1 1
    Geçen gün 4. sınıf benim öğrencimde getirmiş okula .İlkokullarda da yasaklansın.
  • AYŞE 55
    12 Şubat 2019 18:16
    5 0
    Çok güzel bir karar.Bütün okullara gelir umarım.Keşke evde de çocuklara yasaklayabilsek.Ders başarıları kat kat artar eminim
  • mountainlion
    12 Şubat 2019 11:04
    7 1
    Bravo kaymakam beye çok yerinde bir uygulama daha birçok konuda bu şekilde kati uygulamalar gerekli. .
  • kaynarca87
    12 Şubat 2019 10:32
    9 1
    bazı eğitimci arkadaşlar olaya yasaklama diye yaklaşmış ancak siz de takdir edersiniz ki eğitim kurallar bütünüdür. dünyanın en medeni ülkeleri eğitim programlarındaki kuralları sıkı sıkıya uygulamayla şu anki seviyelerine gelmiştir. bu da gayet yerinde bir karardır. eğer yasaklama diye yaklaşırsak olaya o zaman her şey serbest olsun. kapalı alanlarda sigara da içilebilsin o zaman.
  • airtor
    12 Şubat 2019 10:09
    6 0
    keşke tüm ilçelerde uygulansa.Kesinlikle katılıyorum.Okulların durumu ortada.Öğretmenler ve idareciler bunlarla uğraşmaktan bıktılar...
  • harovan
    12 Şubat 2019 01:19
    5 8
    Bir ilçede disiplinli uygulanırsa belki işler yoluna girer ama yasaklar çözüm değil. Bunu büyük şehirlerde uygulamak da ayrıca zor. İnsanımızın kalitesiyle paralel bir durum...
  • 6mayıs
    11 Şubat 2019 23:11
    6 27
    Öğrencinin yaşamına dokunmayan, saçma sapan müfredat orada oldukça ,telefon olmayınca öğrenci ders mi dinleyecek . Güldürmeyin arkadaşlar . Devlet eğitimden vazgeçeli yıllar oldu , öğretimi de yapamıyor ya da yaptırmıyor. Ne çok yasak sever meslekdaşım varmış ilginç . Çocuk gelecekte torpil bulamayıp açıkta kalacaksa, hangi ders ilgisini çekerde çalışır. Çok merak ediyorum sene sonunda başarı söz konusu ilçede ne kadar artacak. :)
  • hacile
    11 Şubat 2019 22:10
    17 3
    İnşallah bütün liselerde ıygulanır.
    Sadece lise değil ortaokullarda da yasaklansa.
  • sanayici
    11 Şubat 2019 21:42
    14 2
    milli eğitim bakanlığı liselerde neler yaşadığından haberi var mı?
    sigara ve telefon ellerinden düşmüyor.
  • aretias28
    11 Şubat 2019 20:19
    13 2
    Mükemmel bir uygulama..butün il ve ilcelerde uygulanmasi lazim..öğrenci öğrenciligini bilecek..
  • Doğansevil
    11 Şubat 2019 20:12
    24 2
    Bence gayet yerinde bir karar. Hele hele liselerde cep telefonuyla derse giren öğrenci dersi dinlemek yerine sosyal medyalarda dolanıyor. Derse esnasinda öğrencinin dikkatini dersten alıkoyacak her şeyin kaldırılması efdal olanıdır. Çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum.
  • 6mayıs
    11 Şubat 2019 19:46
    7 55
    Ülke ülke değil yasak cenneti. Yasaklamayla sorunu çözeceğini sanan bu yöneticilere ne demeli bilmiyorum...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK