Kpss’de Hatalı Alan Mağduru Aday, Okul Görevlilerden Şikayetçi Oldu

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)’de hatalı alandan sınava girmek zorunda kalan aday, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Erzincan Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden bu yıl mezun olan Ebru Turgut (22), 14 Mayıs günü Erzincan Lisesi’nde KPSS başvurusunda bulundu. İddiaya göre, müracaat sırasında Ebru Turgut, sınav alanı tercihinde sınıf öğretmenliği bölümünü söylemesine rağmen okuldaki görevliler sisteme Türkçe öğretmenliğini yazdı.

20 Temmuz’da bu yıl ilk kez yapılan alan sınavına Adana İsmail Sefa Özler Anadolu Lisesi’nde giren Turgut’a Türkçe öğretmenliği kitapçığı verildi. İlk kez girdiği KPSS’de dört yıl eğitimini aldığı sınıf öğretmenliğinden farklı bir bölüm kitapçığı ile istediği performansı gösteremeyen Turgut, uğradığı mağduriyeti yargıya taşıdı. Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunan Ebru Turgut, Erzincan Lisesi görevlilerinden şikâyetçi oldu. Adana Adliyesi’nin önünde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Turgut, KPSS başvurusunu yaptığı Erzincan Lisesi’nde kayıt sırasında mezun olduğu sınıf öğretmenliği bölümünü söylemesine rağmen görevlilerin form bilgilerine Türkçe öğretmenliğini yazdığını ileri sürdü.

Turgut, şöyle devam etti: "KPSS için ilgili liseye başvurdum. Bir saat sıra bekledim. Çok kalabalıktı. Sıra bana geldiğinde ise görevli seri bir şekilde soruları sordu. Eğitim bilgilerim için ‘sınıf öğretmenliğini’ söyledim. Bölümü birkaç kez tekrar etmeme rağmen alan bilgilerime Türkçe öğretmenliği yazılmış. Formda eğitim türü ve okul kısmında ise ‘sınıf öğretmenliği’ yazıyor. Alan sınavı bu yıl ilk kez yapıldığı için bu çelişkiyi fark edemedim. Bir yılım kayboldu. Tekrar sınava hazırlanmak mecburiyetindeyim. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Bu yanlışın düzeltilmesini istiyorum. Gereğinin yapılması için savcılığa şikayette bulundum.” dedi.
  • 2 1
  • 22 Temmuz 2014 15:35 1.656
  • Cihan Haber Ajansı
  • zizou43
  • Aktif Haberler
  • osmngnydn
    24 Temmuz 2014 10:16
    0 0
    adayın dikkatsizliği bence. çünkü başvurudan sonra adaya başvuru formu verilir ve adayın kontrol etmesi gerekir. birkaç kez tekrar ettiği halde görevlinin duymamış olması mümkün değil. buna rağmen görevli yanlış girmişse bile tamamen suçlu değildir,çünkü adayın başvuru sonrası çıktıyı kontrol etmesi gerekir. 2005 yılında benim de başıma geldi.optik form ile başvuru yapılıyordu o zaman. sınıf öğretmenliği kodu yerine sigortacılık bölümünün kodunu yanlışlıkla yazmıştım. sınav giriş belgesi geldiğinde sigortacılık diye görünce hemen ösym yi arayıp durumu düzelttirdim. tabi düzelme sürecinde baya stres yaşadım. arkadaşın alan sınavına kadar hatayı farketmemesi ilginç. İnşallah hata kendisi kaynaklı değildir de hakkını alır
  • efsuni
    23 Temmuz 2014 18:24
    0 0
    Sınav giriş kağıdını da mı görmemiş aday?
    Eğer giriş kağıdında bir ibare yoksa, görevli hatası ise hakkını arasın.
  • meleke
    22 Temmuz 2014 18:54
    2 0
    Aynı olay benimde başıma gelmişti ,görevli bir alttaki bolumu tıklayıp kaydetmiş yanlışlıkla kontrol ettim yanlış olmuş dedim .Bana hata yaptığını ama kendisinin artık düzeltemeyeceğini ösym ye başvurmamı söyledi hiç unutmam o stresin içinde birde ösym ye geçici mezuniyet belgemi yollamıştım düzelmişti demem o ki kendi isini takip edeceksin
  • ajan hk
    22 Temmuz 2014 17:15
    2 0
    haberi yazanlara hayran kaldım saki türkçe alan sınavında iyi performans gösterse o bölümden atanabilecek
  • göbekligeneral
    22 Temmuz 2014 16:52
    1 0
    adayın sorunudur yok öyle ya!
  • fuat222
    22 Temmuz 2014 16:06
    1 0
    kılavuzda yazar.görevli hata yapsa bile sorumluluk kontrol etmeyen adaya aittir diye.bişey çıkmaz.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK