Küçüktepe İlkokulu (ŞANLIURFA SİVEREK)

Küçüktepe İlkokulu

TÜM OKULLAR -> ŞANLIURFA -> SİVEREK
Kurum Kodu743924
Hizmet Puanı22
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi2
Hizmet Alanı6
Zorunlu Ç. Süresi4
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (17 Nisan 2012)

a) Köyün Konumu:

Şanlıurfa ilinin Siverek ilçesine ve Büyüktepe köyüne bağlıdır. Köyün konumu ise Siverek ilçesinin kuzey batısında yer almaktadır. Sınır itibariyle kuzeyinde son köylerinden birisidir. Köyün komşuları Büyüktepe köyü, Tepecik köyü, Uzunpınar köyüdür. Kuzeyinde Diyarbakır ilinin Çermik ilçesinin sınır köyleri yer almaktadır.

b)Okulun Konumu ve Yapısı:

Küçüktepe İlköğretim Okulu adını aldığı Küçüktepe köyünde bulunmaktadır. Okul köyün girişinde bulunmaktadır. Okulda tek sınıf vardır. İkili öğretim ve birleştirilmiş sınıf şeklinde ders görülmektedir. 2010 yılında anaokulu faaliyete geçmiştir. Okulda ilköğretimin 5. sınıfına kadar eğitim yapılmaktadır. 6.sınıf ve sonrası 1 km uzaklıktaki Büyüktepe İlköğretim Okulu’na devam etmektedir.

c) Çevrenin yapısı:

Siverek ilçesinin kuzeyinin yapısı gibi çevrede kayalar ve büyük taşlar yer almaktadır. Köyde tarım alanı yok denecek kadar azdır. Küçük bağlıklar bulunmaktadır. Çevrede genellikle doğal olarak yetişen meşe ağacı vardır. Elle dikilen dut, incir, nar gibi azda olsa çeşitli ağaçlar yer almaktadır.

d) Köyün Ulaşımı:

Köy Siverek ilçesine 37 km olup 17 km’si asfalt ve 20 km de toprak yoldan oluşmaktadır. Köyden minibüs sabah erken saatlerde hareket etmekte ve öğleden sonra köye dönmektedir.

e) Halkın Geçim Kaynakları:

Köyde geçim kaynağı olarak hayvancılık (küçükbaş) yapılmaktadır. Ama her evde büyükbaş hayvanda bulunmaktadır. Son yıllarda asıl geçim kaynağı olarak sayabileceğimiz ülkemizin turistik sahil kentlerinde sezonluk çalışarak geçimlerini sağlamaktadır.

2 sınıf öğretmeni ve 2 okul öncesi öğretmeni görev yapmaktadır.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK