Liselerde Başörtüsü Serbest Bırakıldı

Arınç, yönetmelikteki 'başı açık' ibaresinin yürürlükten kaldırıldığını belirtti

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ortaöğretim kurumlarında öğrencilerin kılık kıyafetiyle ilgili düzenlemelerin yer aldığı yönetmeliğin değiştirildiğini belirterek, "Bu yönetmeliğin üçüncü, dördüncü maddelerinde bir değişiklik yapılarak, dördüncü maddesinin birinci fıkrasının 'e' bendinde yer alan 'baş açık ibaresi' ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır" dedi.

Bülent Arınç, Başbakanlık Yeni Bina'da, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ORTA ÖĞRETİM KURUMLARINDA BAŞÖRTÜSÜYLE İLGİLİ DÜZENLEME

Arınç, Milli Eğitim Bakanlığının ortaöğretimle ilgili öğrencilerin kılık kıyafetine ilişkin düzenlemelerin yer aldığı yönetmelikte de değişiklik yapıldığını bildirdi.

Bu değişikliği özellikle bazı kız öğrencilerin hasretle beklediğini bildiğini dile getiren Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son Bursa seyahatimde de okullarının açılışlarında öğrencilerle bir araya geldiğimizde onlar heyecanlı bir şekilde bu müjdeyi bekliyorlardı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte değişiklik yapılması hakkında yönetmelik gözden geçirilmiş ve bu yönetmeliğin üçüncü, dördüncü maddelerinde bir değişiklik yapılarak, dördüncü maddesinin birinci fıkrasının 'e' bendinde yer alan 'baş açık ibaresi' ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır. Yarın veya bir sonraki gün yayımlanabilecektir. Bununla ortaöğretim kurumlarında başörtülü olarak eğitimine devam etmek isteyen kız öğrenciler için bir zaruret, 30 Eylül'den sonraki demokratikleşme paketimizde bazı hususlar yerine getirildiği için bugün böyle bir yönetmelik değişikliğin yapılmasına da zaruret görülmüştür. Öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretim hayatımızın için hayırlı olmasını diliyorum."

Arınç, Kurban Bayramı ile ilgili alınan kararları da önümüzdeki Bakanlar Kurulu sonrasında açıklayacağını söyledi.

HABER
  • 7 0
  • 22 Eylül 2014 22:14 2.059
  • TRT Haber
  • Aktif Haberler
  • halilhoca
    25 Eylül 2014 08:05
    4 3
    EN SEVDİĞİM GÜNDEM.....TÜRBAN.....
    Elin oğlu bilmem kaçıncı evreni keşfetti biz ise daha altı bezle bağlanan bebelerimizin ''başını nasıl kapatırız''a kafa yoruyoruz.Bu ülkede onca okumuş yazmış adam var hepsi de çokça ''kıllandıkları'' ve ''beslendikleri'' mesele olan kıl-tüy ile uğraşıyor.Sünni dindar nesil yetiştirmek; alevilerin vergileri de alınarak- kendileri de ötekileştirilerek, devlet imkanları kullanılarak devlet politikası olmuş.Ben, hakkımı yiyerek yaptığınız ibadeti Allah kabul etsin DEMİYORUM.Eğer dini özgürlükse ben sonuna kadar türban takmak isteyenin yanındayım, ancak devlet benim ibadet hakkıma da aynı oranda YASALARLA sahip çıkmalıdır.
  • çiğdem çelik
    24 Eylül 2014 20:22
    1 3
    kılla tüyle uğraşıp duran kafalardan hoşlanmadım ,hoşlanmıyorum.
  • firuza
    24 Eylül 2014 19:54
    6 3
    Anaokulunda hatta kreşe kadar indirgenmeli bu iş!
  • osmangeldi
    23 Eylül 2014 22:19
    4 2
    Allah verdikçe veriyor,verdikçe veriyor...
  • hacuki
    23 Eylül 2014 20:50
    4 7
    Hayırlı uğurlu olsun...Allah her alan da ilerlemeyi nasip etsin.
  • mutlusefer
    23 Eylül 2014 19:07
    5 4
    Ülkemiz artık insanların kılık kıyafeti inancı düşüncesi yaşantısı için değerlendirilen bir ülke olmaktan çıkıp, her bireyin ülkemiz için değerli olduğu ,insan varsa devlet vardır, önce insanların memnun olduğu, mutlu olduğu, insanların başarılarına işlerine, bu ülkenin ileri gitmesi için neler yaptıklarına bakıldığı bir ülke olmasını diler ,hayırlı olsun diyorum...
  • SENA HİRA İKRA
    23 Eylül 2014 13:28
    6 6
    Hayırlı Olsun.
  • toprak
    23 Eylül 2014 11:27
    6 13
    Ortaokullarda da olmalı
  • ugurlucky
    23 Eylül 2014 11:15
    6 13
    10 yil once rejim tartismalari yasanir darbe olurdu. Simdi ucbes catlak ses disinda toplum kabul etmis gorunuyor. Iste bu demokrasimizin geldigi seviyeyi gosterir. Hayirli olsun
  • yasinsayılır
    23 Eylül 2014 11:04
    7 7
    hayırlı olsun
  • elfgok
    23 Eylül 2014 10:02
    12 11
    onbeş yıldır neden yapılmadı bunlar anlamıyorum.Oysa herşey bu kadar basitti.Ne diyeyim geç ama doğru bir karar.Kıyafetle eğitimin ne alakası oleabilirki zaten.Bu yüzden eğitimini bırakan o kadar başarılı kişiler tanıyorum ki.Hatta okul birincisi olupta bu yüzden okulunu bırakanlar var.
  • yunus42
    22 Eylül 2014 22:42
    12 18
    iyi bir gelişme.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK