Mahmutlar Kılıçaslan İlkokulu (ANTALYA ALANYA)

Mahmutlar Kılıçaslan İlkokulu

TÜM OKULLAR -> ANTALYA -> ALANYA
Kurum Kodu702347
Hizmet Puanı11
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı2
Zorunlu Ç. Süresi?
Öğretmen Sayısı1
Öğrenci Sayısı18
Telefon02425285332
Web Sitesihttp://mahmutlarkilicarslanilkokulu.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/07/03/702347/okulumuz_hakkinda.html?
Mahmutlar Kasabası Yukarı Mahalle Kılıçarslan caddesi
Güncelleme Tarihi02 Mayıs 2016
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (02 Mayıs 2016)


Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulunu hazırlarken geleneksel yöntemlerin dışında, bir birey olarak hayata karşı vizyonlarını, bakış açılarını geliştirebilecek yan unsurları da eğitim sürecine dahil etmek hedeflenmiştir.. Kitap okuma konusundaki önyargı ve bunu bir ödev olarak görme algısı, açık hava kütüphanesiyle bir eğlenceye dönüşmesi hedeflenmiştir .Engelliler konusunda bilgi eksikliğine karşı ortopedik engelliler için yapılan teknik geliştirmelerle engelli çocuklarla ilgili farkındalık oluşturulmuştur. Kültürel hafızanın silinmesi ve tüketim bireyleri olunması yönündeki sorunlara karşı yörük kilimi çalışmasıyla nesiller arası bir sanatın aktarımı gerçekleştirilerek çocukların kültürel miraslara bakış açısı zenginleştirilmiştir. Ayrıca çocukların kendi bahçelerine ve hayvanlarına sahip olmalarıyla üretim yapma duygusunu tetiklemiş ve sorumluluk sahibi olmaları sağlanmıştır.
Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulunu; içerisinde Türkiye’nin ilk ve tek Açık Hava Halk Kütüphanesine sahip olması, okula kurulan yörük tezgahları sayesinde öğrencilerin nesilden nesile yörük kilimini aktarması için eğitim verilmesi, okulun ortopedik engelliler için kısa sürede engelsiz bir okula dönüştürülmesi, engelliler için tuvalet ve rampalar yapılarak okulun her tarafını rahatlıkla kullanmaları sağlanması gibi alt çalışmaları bakımından özgünlüğe sahiptir. Bunun yanında çalışmamızın öğrencilerin sosyal ve kültürel yaşamlarının tüm safhalarına yayılması açısından öğrencilerin kendilerine ait ekim dikim yaptığı sebze bahçelerinin olması. yıl boyu kendi bahçelerinde çalışma imkanlarının olması ,okulda kurulan hayvanat bahçesiyle sorumluluk kazanmalarının sağlanması ile de özgündür.
Serbest etkinlik derslerinde erkek çocuklara atölye dersleri verilerek basit aletleri kullanmayı öğrenirken ,kız öğrencilerimizle de dikiş çalışmaları yapılmaktadır. Bu sayede bir taraftan el kaslarının gelişmesi sağlanırken diğer taraftan da hayata da hazırlanmaktadırlar.
Yine serbest etkinlik derslerinde okulda kurulan kodlama atölyesinde bilgisayar programlamasının temeli olan skreç programının eğitimi verilmektedir. Türkiye’de ilk kez ilkokul 1.ve 2. Sınıf öğrencileri için programlama dersi verildiği için özgündür. Türkiye’nin en küçük programlamacıları bu okulda yetiştirilmektedir.



Gönderen: Gizli (20 Nisan 2014)

Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulu birleştirilmiş sınıflı bir okuldur.Alanya'ya 15 km,Mahmutlar'a 5km uzaklıkta şirin bir okuldur.Birleştirilmiş sınıflı okul olmasına rağmen bir çok donanıma sahiptir. 3000 kitaplı bir kütüphane,her türlü deneyin yapılabileceği bir laboratuvar,donanımlı bir yemekhane, oyun odası,oyun parkı ve çeşitli aktivitelerin yapılabileceği büyük bir bahçeye sahiptir.2014 TKY ödül süreçinde Antalya'da akip dalında en kaliteli 3. okul seçilmiştir.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK