Meb'den Başörtülü Öğretmenler İçin Açıklama

Bugün Taraf Gazetesi’nde “AKP’nin meselesi başörtü değilmiş” başlığı ile manşetten yayımlanan habere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.

Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında öğretmen olarak görev yapmakta iken görevine son verilenlerden 5525 Sayılı Kanun´un ek 1 maddesi kapsamında olup da başvuruda bulunanlar ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik hükümleri kapsamında ve benzer sebeplerden dolayı istifa edenler, soruşturma geçirenler ile aday iken ayrılanlar bilaistisna görevlerine döndürülmüştür.

28 Şubat sürecinde mağdur olan öğretmenlerden 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu´nun 48 inci maddesinde sayılan genel ve özel şartları taşıyanların ataması yapılmış olup söz konusu genel ve özel şartları taşımayanlar ile emekli olanlar hariç olmak üzere başörtüsünden dolayı mağdur olup da Bakanlığımıza müracaat eden öğretmenlerin tamamının ataması yapılmıştır.

Bu kapsamda atanamayan öğretmen bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
  • 3 1
  • 17 Nisan 2015 20:18 3.979
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK