MEBİM 147 Kapatıldı

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un talimatıyla, "MEBİM 147" hattı kaldırılarak yerine öğretmen, öğrenci ve veliler olmak üzere diğer vatandaşlara etkin ve kaliteli hizmet vermek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi "444 0 632" telefon hattı kuruldu. 

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un talimatıyla Alo 147 hattı kamuoyunda şikâyet hattı olarak algılanan ve öğretmenlerin şikâyet konusu edildiği gerekçesiyle kaldırıldı. 

Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi 444 0 632 danışma hattı öğretmen odaklı hizmet verecek. Bu kapsamda, öğretmenler, yer değiştirme işlemleri, maaşlar, ek ders ücretleri, mesleki çalışmaları, eğitim ve öğretim ödeneği, özlük işlemleri, sosyal tesis ve lojman kullanımı, yurt dışı görevlendirmeleri gibi konularda; öğretmen adayları ise ilk atama işlemleri, kadro talepleri gibi Bakanlığın görev alanındaki bütün konularda hizmet alabilecek.  

Danışma hattı ayrıca, örgün eğitim çağı dışına çıkan ve yaygın eğitim kurumlarında eğitimine devam eden Türkiye veya yurt dışı programlarına kayıtlı öğrencilere, yeni kayıt, kayıt yenileme, sınav iş ve işlemleri, ücret iadeleri, mezuniyet iş ve işlemleri ve sistem üzerinden yapılabilecek bilgi güncellemeleri konularında da hizmet verecek.  

Örgün eğitim kapsamındaki öğrenci ve veliler, danışma hattından okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları mevzuatı, öğrencilerin kayıt işlemleri, öğrencilerin sınıf geçme ve devam durumları, nakil iş ve işlemleri, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin eğitim ve rehberlik süreçleri, BİLSEM sınavları, özel okul sınavları, parasız yatılılık ve bursluluk sınavı, liselere geçiş sınavı, e-okul veli bilgilendirme ve 8383 mobil bilgi servisi kullanımı, ders kitapları içerikleri dağıtımı ve temini, okul aile birlikleri, sosyal etkinlikler, taşımalı eğitim, okul, derslik ve eğitim öğretim materyalleri eksiklikleri, fiziki alt yapı talepleri, okul kantinlerindeki ürün satışı ve denetimi, destekleme ve yetiştirme kursları, yurt ve pansiyonlarda barınma iş ve işlemleri, öğrencilerin kılık kıyafetleri, denklik işlemleri, FATİH Projesi, EBA sistemi, öğretmen ihtiyacı, resmi tatiller ve Bakanlığın projeleri konularında da bilgi alabilecek.  

Vatandaşlar da Bakanlığın iletişim hattı aracılığıyla Bakanlık mevzuatı, Bakanlıkça yapılan motorlu taşıt sürücü kursu, protokol sınavları, yeterlilik sınavları, unvan değişikliği ve görevde yükselme sınavları, yabancı hükümet burs işlemleri, yaygın eğitim kursları, sertifika programları, Bakanlığın ihaleleri, özel okul açma kapatma, kurs açma ve kapatma, kurum çalışma usul ve esasları gibi konularda danışmanlık hizmeti alabilecek.

 

MEB

  • 18 0
  • 30 Temmuz 2018 12:23 10.572
  • Aktif Haberler
  • emrece
    01 Ağustos 2018 23:16
    0 4
    benim yazdığım yorumu beğenmeyip çarpı atan kişi ...ben yaşadıklarımı anlattım....hepsi gerçek....yaşadıklarım hoşuna mı gitti?yazdıklarıma kimliğini açık açık ortaya koyarak yorum yazsana...
  • emrece
    01 Ağustos 2018 20:48
    5 3
    Arkadaşlar bu yazdıklarım hikaye değil...film senaryosu değil...benim oğlum engelli...ben yaşadıklarımı anlatıyorum...hastaneden alınan rapor elinize aldığınızda on kadar ağır gelir ki taşıyamazsınız...RAM a gittiğinizde kaynaştırma kararı çıkınca havalara uçarsınız...sabaha kadar sevinçten uyuyamazsınız...kısacası zorludur hayat bizim gibiler için ...öğretmenler odasında diğer arkadaşlarınızın bu özel çocuklar için acımasızca söylediklerini sessizce dinlersiniz...neyse Allah her çocuğa sağlık sıhhat versin
  • Mehmet Tur
    01 Ağustos 2018 11:42
    3 1
    Emrece ,okullarda öğretmenler ozel öğrenme güçlüğü olan cocuklara gerekli hassasiyeti gösteriyorlar haftada enaz 12 saat destek odasında eğitim veriliyor,sınavları bu çocukların bireysel performansları dikkate alınarak kanun gereği diğer cocuklardan ayrı yapılıyor,sinif düzeni kanun gereği bu çocukların durumuna göre duzenleniyor ,bu cocuklari ve anne-babalarini okulda dışlamak yasak ama diğer veliler uygulamayı bilemedikleri için gereksiz yere ogretmenleri şikayet edebiliyorlar
  • emrece
    01 Ağustos 2018 09:38
    0 4
    Mehmet Tur öğretmenim msjınızda vurgulamak istediğiniz konuyu tam anlayamadım ...
    veli çocuğuyla ilgil RAM ile irtibata geçmek isterse. öncelikle hastaneden engelli raporu almalıdır...öyle bu raporu almakta kolay değildir...çocuğu engelidir.bir de hastanede engellerle karşılaşır..zaten bu ailenin derdini anlayacak kimse de yoktur etrafında...raporu alınca RAM a gider...çocuk orada laf olsun diye bir incelenir....sonra karar çıkar...tam zamanlı kaynaştırma çıktıysa. normal bir okula gidecektir. ..aslında aile hergü n dua eder okulda bir sorun çıkmasın diye. ..aile boynu bükük girer okula ...çocuğu diğerleriyle okusun ister çünkü bazı durumlarda diğer çocuklarla okuması gerçekten işe yarayacaktır..her anne baba çocuğunu sağlılıklı ister...ben 20 yıllık öğretmenim...çok istisna örnekler dışında...birçok öğretmene yük olmuştur bu çocukları öğretmen istemez öğrenci veli , müdür istemez...doğru ...bu çocuklar bazı durumlarda özel ilgi ister sevgi ister...Sıkıntılar şikayetler başlar...öğretmen sınıfının başarı grafiği düşsün istemez...veli işime karışıyor der...çocuk yaramaz der...aslında herkes işine karışıyordur...aslında daha yaramaz çocuklar vardır...herkes biliyor da ben bir kere daha hatırlatayım....ilkokul 4 e kadar sınav yok ödev yok...deneme sınavı hiç yok ...oyun ve f.etk.dersi var...meb...çocuk oynasın eğlensin öğrensin diyor...bu özel çocuklara bu sistem uygun diye RAM da karar veriyor. ..biz öğretmenler kendi kafamıza göre sistem uydruyoruz ve bu konuda da şikayet ediliyoruz...

  • Mehmet Tur
    31 Temmuz 2018 18:25
    4 2
    Velilerin bir kısmı da özel ilgi yani bir bakıma kanunda B.E.P. li ogrenci diye geçen Özel Öğrenme Güçlüğü,Hiperaktive ve Dikkat Eksikliği tanısı ile kaynaştırma öğrencilerini öne sürerek öğretmenleri okul yönetimlerine yada m.e.b. na şikayet ediyorlar ,bu şikayet konusu olan çocukların akademik,sosyal sorunlarından dolayı RAM dan ve hastanelerden raporları varsa ,sikayet eden velilerin ilk once kendi çocuklarını ve kendilerini bu sorunu olan cocuklara karşı anlayışlı yetiştirmeleri gerekiyor sonrada bu çocukların kanun gereği bireyselleştirilmiş egitim haklarının olduğu konusunda bilinçlenmeleri gerekiyor
  • derty12
    31 Temmuz 2018 17:36
    4 1
    Şikayetlik bi olay varsa hakkı ama kahvede otururken birbirini gaza getirip aha hadi arayalım 147'i olayı başka bi şey.
  • cbci
    31 Temmuz 2018 14:22
    2 1
    Şikayet etmek isteyen bir şekilde eder. Müdüre eder, ilçeye eder, kaymakama gider. Cimere yazar. 147 nin kapatılması ya da başka numara koyulması çözüm değil. Bir de şikayet bir kişinin en doğal hakkıdır. Birine şikayet ediyor diye kızılmaz. Şikayetin konusu gereksiz bir şey ise siz de ondan şikâyetçi olursunuz.
  • derty12
    31 Temmuz 2018 14:04
    2 1
    147 ilk açıldığında da, böyle açılmıştı diyenler yanılıyorsunuz, ilk açıldığından itibaren şikayet hakkı vardi velinin 147'de.
  • derty12
    31 Temmuz 2018 14:00
    5 1
    Sadece numara değişti diyenler, bi arkada#ım aramış, şikayetim var diye, şikayetleri almıyoruz, şikayetleri okul, ilçe veya il milli eğitim müdürlüklerine yapabilirsiniz demişler... En azından şimdilik böyle bakalım...
  • smyi
    31 Temmuz 2018 13:12
    2 4
    veli: hemen 147'yi arayalım. öğretmeni şikayet edelim.
    velinin arkadaşı: abi numarayı değiştirmişler. 7 haneli bir numara gelmiş.
    veli: o kadar numarayı kim çevirecek. biz en iyisi gidip kısa yoldan öğretmeni dövelim. :/
  • maysa_1986
    31 Temmuz 2018 12:44
    2 1
    Hayır aynı ne farketmedi diyenler bakan bu bilgi hattı demiş şikayet hakkı dememişki ve çokta güzel olmuş tabi bunuda saçma sapan sorularla arayan bir çok veli olacaktır eminim .
  • canyucellive
    31 Temmuz 2018 11:53
    4 2
    bu hatta şikayet edenlere kulak asılmamalı.konu hakkında bilgi verilmeli, eğer zaten söylenilen şey suç teşkil ediyorsa ihbar kabul edilebilir. ama sınıflar pencerelerinin açılmamasını, çatıyı aktaran işçileri, okul caddesinin ismini, öğretmenin çocuğunun hasta olması dolayısıyla bir hafta zorunlu izin almasını vb. şeyleri şikayet eden velilere dur denmesi lazım artık.
    sınıfta bırakma, bütünleme, yaz kursu gibi uygulamalara da başlanmalı. ilkokullarda sınıf tekrarlarının da veli görüşüne, ilköğretimde şök adı altında tüm öğrencilerin geçmesine dur denmeli artık.
  • devranber
    31 Temmuz 2018 11:47
    3 1
    okulun giriş çıkış saati değişsin diye şikayet edilmiştik.Kendi çalıştığı işe göre istemişti veli savunma yazdık
  • tahir1699
    31 Temmuz 2018 04:08
    4 1
    Arkadaşlarıma katılıyorum. 147 de aynı amaçla kurulmuştu. Ama daha sonra öğretmeni şikayet etme hattına dönüştü. Bu yeni danışma hattında zamanla birinci sırayı yine öğretmen şikayetleri alacaktır.
  • php_korsan
    30 Temmuz 2018 22:29
    9 1
    Veli bu işten kurtuluyor ama öğretmen küçük bir ilçede ne velinin ne de ogretmenlerin dilinden kurtulamıyor.Kesinlikle en ufak bir şikayet haksız çıkarsa arayan ceza alacagini bilmeli.Okulda yemek yedik şikayet edildik.Cocuga fazla ödev verdik şikayet edildik.Cocugun psikolojisini bozmuşuz omzundan tuttuk diye şikayet edildik.
    Sistem tc no adres uyusmasini taramadan kimseye danışma hizmeti vermemeli.Aksi bir şey çıktığında arayana tc mahkemelerinde öğretmene ücretsiz dava açma hakkı vermelidir.
  • emrece
    30 Temmuz 2018 22:05
    6 5
    şu yorumlara atılan çarpılara kafayı taktım. lütfen zaman ayırıp yorumları bir okuyun beğenilen ve beğenilmeyen sayılarına bakar mısınız...biz öğretmen camiası gerçekten garip insanlarla dolu...öğretmenlere yapılan az b ile bence...
  • emrece
    30 Temmuz 2018 21:58
    4 6
    Mehmet Tur öğretmenim yine çarpı almıssınız...ben size katılıyorum...hatta yapılan şikayette suç unsuru bulunmazsa direkt şikayet edene işlem yapılmalı...
  • ütopya27
    30 Temmuz 2018 21:40
    8 1
    Yeni danışma hattını velilere yedirmeyiz :) Özlük haklarımızı kazanmak için bu hattı biz kullanmalıyız.Mesela ben sınıf öğretmenlerine uygulanan ek ders ücreti adaletsizliği için arayacağım.
  • Mehmet Tur
    30 Temmuz 2018 18:50
    9 3
    kimlik , tc no, telefon vs. beyan edene hizmet verilmeli
  • aretias28
    30 Temmuz 2018 17:09
    5 5
    Belediye başkanlari degistiginde döner kavşagin yerini degistirmesi gibi oldu..147 yi cevirmesinler biraz daha zahmete sokup alti haneli tuşlari cevirsinler..sonuç..elde var sıfır
  • php_korsan
    30 Temmuz 2018 17:05
    4 3
    Gemi tamir edilmeyecek; yeni bir gemi yapilacakti ve bu gemi ile ya yuzecek ya batacaktik.Oysa ki gemi restore edilmiş.
  • fatoş80
    30 Temmuz 2018 16:56
    5 6
    Değişen birşey olmayacak yeni şikayet hattı bu işte
  • devranber
    30 Temmuz 2018 16:39
    1 3
    Gereksiz bir sürü soruşturma yürütüldü zaman kaybı saçma sapan şikayetlere cevap yaz.
  • hazan_gazel
    30 Temmuz 2018 16:18
    2 3
    Yeni bir hat açıldıktan sonra pek bir anlamı kalmadı gibi de bakalım zaman gösterecek hemen ümitsizliğe kapılmayalım
  • egitimci034
    30 Temmuz 2018 15:52
    2 5
    Bu hatta aynı kapıya çıkar. Aslında önemli olan şikayet konusu değil vatandaş şikayet etsin ama isim bilgileri mutlaka bildirilmesi gerek. Vatandaş şikayet ediyor 3 a sınıfının öğretmeni çocuğuma söz vermiyor, tahtaya kaldırmıyor böyle şikayet alanda suç.
  • sercan_benli
    30 Temmuz 2018 15:25
    5 3
    Veliler hoplamaya başlamış facebook 'ta...
    Niye kapatıldı buz nereye şikayet edeceğiz
  • ozersin85
    30 Temmuz 2018 15:11
    4 3
    Şikayetler değerlendirmeye alınacak mı alınmayacak mı ? Önemli olan bu.
  • göbekligeneral
    30 Temmuz 2018 14:03
    4 5
    147 de ilk başta öğretmenler için açılmıştı.sonradan veli şikayet hattına dönüşmüştü.147 yerine yeni bir hat açılınca umudum kalmadı.
  • php_korsan
    30 Temmuz 2018 13:33
    7 2
    Danışma hatti aynen bankalar gibi olmalıdır.Hangi konuda ariyorsunuz?Yukarıda yazılı konular dışında aramaya müsadesi olmamalıdır.Boyle bir sistem değilse hele de bakan iyi bir insan, vatandaş bol bol 444 ücretsiz hattı arar yine şikayet eder.
  • eko_23
    30 Temmuz 2018 13:24
    8 11
    Alo 147 gitti 444 0 632 geldi
    Ha kel Hasan , Ha Hasan Kel
    Değişen bir şey yok
  • müdürümsü
    30 Temmuz 2018 13:09
    6 4
    Yenisi de 147ye benzemez inşallah
  • php_korsan
    30 Temmuz 2018 12:58
    4 2
    Onceki bakan bu maksatlı açmış ders kitaplarına dahi basılmıştı.Sonra hat öğretmen ve okulu sikayet etme hattına dönüştü.Kapatılacağı soylenmişti ve kapatılmamıştı.Hayırlı olsun.
  • yorgundemokrat
    30 Temmuz 2018 12:56
    2 5
    Aynı kapıya çıkar. Sonuç aynı..
  • pelin_altindal
    30 Temmuz 2018 12:42
    8 15
    daha kapsamlısı çıktı.
    unutmayın 147 de ilk çıkınca danışma maksatlı idi.
    zihniyet aynı yani.
  • hazer
    30 Temmuz 2018 12:36
    10 2
    Amacı dışına çıkmış bir uygulama idi.. İyi oldu kapatıldığı...
  • Susuztoprak3
    30 Temmuz 2018 12:35
    4 1
    Hayırlı olsun tüm eğitim. Öğretim camiasina
  • complex
    30 Temmuz 2018 12:30
    4 2
    Amacının dışına çıkmaz inşallah.
  • wenda2121
    30 Temmuz 2018 12:27
    3 1
    Helal olsun.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK