Mecidiye Şehitler İlkokulu (BALIKESİR BİGADİÇ)

Mecidiye Şehitler İlkokulu

TÜM OKULLAR -> BALIKESİR -> BİGADİÇ
Kurum Kodu743020
Hizmet Puanı14
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı4
Zorunlu Ç. Süresi7
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (01 Haziran 2011)

servis var.akyar köyünden hemen öncedir.ulaşım kolay.



Gönderen: Gizli (10 Mayıs 2011)

Köyümüzde Devlet Denetımı Ve Gözetımı Altında Egıtım-ögretım Yapılmaya 1940 Yılında ( Su Ankı Kur’an Kursunun Bulundugu Yerde ) Egıtmen Mehmet Alı Uras Tarafından Baslatılmıstır ( Mehmet Alı Uras 1907 Mecıdıye Dogumlu Olup, Savastepe Egıtmen Kursunu Bıtırdıkten Sonra 1940 Ile 1970 Yılları Arasında 30 Yıl Bır Fııl Mecıdıye Köyü Okuluna Egıtım-ögretım Hızmetı Vermıstır. 26.02.1979 Yılında Vefat Etmıstır. Mecıdıyede Okul Denılınce Ilk Akla Gelen Degerlı Bır Egıtımcıdır ) O Dönem Yası Ilkögretıme Uygun Olanlar Gündüz, Yası Büyük Olanlar Ise Gece Okuluna Gıderek Köyümüzde Ilk Egıtım-ögretıme Baslanmıstır.

1940 Yılında Okul Baslayan Ögrencıler 3. Sınıftan Mezun Olmuslardır. ( Yönetmelık Geregı ) 1940 Yılından Sonra 1945–1946 Ögretım Yılına Kadar Kur’an Kursunun Oldugu Yerdekı Bınada Egıtım Ögretım Yapılmıstır.

1945–1946 Ögretım Yılından 1955–1956 Ögretım Yılına Kadar Köyümüzün Sıcak Çesme Mevkıı Denılen Yerde ( Köyümüzün Akyar Köyü Çıkısındakı Ve Su Ankı Harmanlık Mevkıınde ) Yapılan Bınada Hızmet Verılmıstır. Bu Bına Yapı Olarak Çamur, Tas Ve Ahsap Olarak Insaat Edıldıgınden Kısa Zamanda Yıpranıp Ihtıyaca Cevap Vermemıstır. Bunun Sonucu Olarak, Köylü Olarak Su Basımına Kadar, Dıger Kısımlarını Da Devletımız Gücüyle Olmak Üzere, Yarısı Dolgu, Yarısı Bodrum Katı Olarak Kullanılır Durumda, Taban Ve Tavanları Ahsaptan, 3 Sınıflı 1 Ögretmen Odalı Seklınde Yenı Bır Bına Insa Edılmıstır. Köyümüz Mezarlık Yananındakı Insa Ettırılen Su Andakı Mevcut Bınaların Içındekı En Eskı Bına Olan Blok Bınamızdır.

zamanla Köyümüz Nüfusunun Artması Sonucu, Mevcut Bına Yetersız Bu Bınaya Ilaveten Eskı Bınanın Yanına ( Aralarında 5 Metre Mesafe Bulunan ) Taban Ve Tavanı Betondan, Duvarları Tastan 2 Sınıflı, 1 Ögretmen Odalı Bına Is Gücü Köylü Halkı Tarafından, Maddı ImkÂnları Devletımız Tarafından Karsılanarak Ilave Bına Yapılmıstır. Bu Bına 1972–1973 Ögretım Yılında Hızmet Gırmıstır.

köyümüzde Nüfusun Geregı, Zamanın Geregı Ortaokula Ihtıyaç Duyulmustur. Bu Yönde Yapılan Basvurular Sonucunda Ilkokulun Ek Bınasında 1979 Yılında Köyümüzde Ortaokul Açılmıstır ( Bu Bınada 1988–1989 Ögretım Yılına Kadar Egıtım Devam Etmek Zorunda Kalmıstır ).

köyümüzdekı Mevcut Okul Bınaları Ihtıyaca Cevap Vermemesı Nedenıyle Ilkokul Arsasının Hemen Bıtısıgındekı Alan Ortaokul Arsası Olarak TahsılÂtı Yaptırılmıstır. Bu Arsa Üzerıne Su Basımına Kadar Köylü Gücü Ile Dıger Bölümü Devletımızın ImkÂnları Ile Yenı Bına Yaptırılmıstır. ( 2 Katlı, 6 Derslıklı, 2 Idare Odası, Bodrum Katta Bır Kömürlük Ile Bır Adet Arsıv Odası Mevcuttur ) Ortaokul Bu Bınaya 05.12.1988 Tarıhınde Tasınarak Egıtım-ögretımını Bu Bınada Sürdürmeye Baslamıstır. Bu Tarıhten Sonra Köyümüz Okullarının Bına Soruları Çözümlenerek Okullar Uygun Sartlarda Çalısma Imanlarına Kavusmustur.

1990–1991 Ögretım Yılında Bakanlıgımızın Emırlerı Ile Köyümüzdekı Ilkokul Ile Ortaokulun Bırlestırılmesı Ile Olusan Ilkögretım Okulu Konumuna Getırılmıstır. Ikı Okul Arasında Ihate Duvarı Kaldırılarak Eksık Bölümlerı Tamamlanarak Ikı Okulun Bahçesı Tek Bır Okul Görünümü Kazandırılıstır.

okulumuzun 2. Kademesı Mecıdıye Köyü Ögrencılerıne Egıtım-ögretım Verdıgı Gıbı Çevre Köylerden Gelen Elyapan Ve Dikkonak Köyü Ögrencılerıne Egıtım-ögretım ImkÂnı Saglamaktadır.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK