Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Sevgili öğretmenlerim,

Bildiğiniz gibi, Atatürk´ün 24 Kasım 1928 yılında ´başöğretmen´ sıfatını alması vesilesiyle, 24 Kasım gününü her yıl Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz.

Ben de bütün öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü gönülden kutluyorum. Öğretmenlik bir ömür boyu sürer ama görünüşte emekli olmuş öğretmenlerimize de sağlık ve mutluluk içerisinde nice yıllar diliyorum. Aramızdan ayrılmış olan bütün öğretmenlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum.

Öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakarca görev yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz.

Sevgili öğretmenlerim,

Sizlerin de yakinen müşahede ettiğiniz gibi, şu son yıllarda, eğitim konusunda yüzümüzü güldüren, milletçe hepimizi gururlandıran çok önemli gelişmeler kaydettik. Ama eğitim alanında elde edilen hiçbir gelişmeyi, hiçbir başarıyı yeterli göremeyiz. Bu yüzden öğretmenlerimize ve öğrencilerimize durmadan, yorulmadan çok daha iyi imkanlar sağlamanın gayreti içerisinde olacağız.

Bu vesileyle tekrar 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyor, gözlerinizden öpüyorum.

Nabi AVCI
Millî Eğitim Bakanı

  • 4 8
  • 23 Kasım 2014 11:22 1.655
  • Eğitimhane
  • Aktif Haberler
  • poyrazdere
    24 Kasım 2014 01:41
    1 1
    öğretmenin adı var
  • baron42
    24 Kasım 2014 00:13
    2 1
    24 KASIM BENDE HİÇ BİR ŞEY İFADE ETMİYOR.İnsanların eşlerini ayıran bir il milli eğitim(eşime soruşturmayla kınama cezası ve yanında görev yeri değiştirme verdiler.)Hemde başka ilçeye hatta o ilçenin köyüne nasıl öğretmeniz ya insanları keyfiyen başka ilçeye tayin ediyorlar eşleri birleştiriyorlar sözdebiz aynı ilçede çalışıyorduk şimdi eşimi uzak birilçeye verdiler. gidip konuşalım dedik yazının altında il marif müfettişlerinin raporu yazıyor müfettişler biz yapmamışız dedi cıktılarilçeye soruyom biz yapmadık
    peki bu yer değiştirme gökten mi geldi acaba


  • tazven
    23 Kasım 2014 23:40
    4 1
    sevgili bakanımızın öğretmenler günü mesajı geldi biraz önce telefonuma. ya bir mesaj bu kadar mı basit ve kuru olur. okuyunca ruhum sıkıldı ve kendimi sinek kadar değersiz hissettim vallahi. birkaç anlamlı kelimeyi bile esirgiyorsa öğretmeninden ne umudun olacak ki gelecekten ))):
  • sınıfçı11
    23 Kasım 2014 23:09
    6 1
    Öğretmenlik iyice ayaklar altına alındı, mesleğin haysiyeti kalmadı. Kendi adıma iyice soğudum yaptığım işten. Söyleyecek o kadar çok şeyim var ama muhatabım yok. 24 kasımın benim için hiçbir farkı yok diğer günlerden.
  • balamirkan
    23 Kasım 2014 15:12
    7 1
    onca haksızlığın yapıldığı camianın başısınız. kutlama filan istemiyoruz. öğretmenlerle uğraşmayın yeter. angarya işlerden bizi kurtarın, sadece sınıfımızla ilgilenelim yeter. sizin en güzel hediyeniz bu olur.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK