Minik Hiranur'dan Duygulandıran Davranış: Türkiye Bölünmez, Tek Hecedir

Elazığ'da Hazardağlı İlköğretim Okulu 3/B sınıfında eğitim-öğretim gören Hiranur İrgören’in davranışı herkesi duygulandırdı. Heceleme ödevini yapan 8 yaşındaki Hiranur İrgören, listedeki “Türkiye” kelimesini hecelere ayırmadı. Nedenini soran öğretmenine de "Türkiye bölünmez. Türkiye tek hecedir. Bu nedenle Türkiye kelimesini hecelere ayırmadım” cevabını verdi

Habertürk'ten Mustafa Uc'un haberine göre, öğrencinin bu davranışı üzerine duygulanan öğretmen Handan Metin, bu olayı çevresindekilere anlattı. Hiranur’un davranışı sosyal medyada yapılan paylaşımlarla kısa sürede birçok kişi tarafından öğrenildi ve herkesi duygulandırdı. Hiranur, "Öğretmenim demişti ki Türkiye hecelere ayrılmaz. Ben de o zaman ayırmamıştım. Öğretmenim de o zaman beni tebrik etmişti. Ailem de sevindi buna. Benimle gurur duydular. Öğretmenim bana sarıldı. Arkadaşlarım da beni tebrik ettiler. Gurur duydular" dedi.

"VATAN MİLLET SEVGİSİ ÇINAR OLDU"

Öğrencisinin bu davranışı üzerine duygulandığını ve ağladığını anlatan öğretmen Handan Metin, “Çok aşırı derecede gururluyum. Meslek hayatımın ilk yıllarından beri hep söylemişimdir; akademik başarı ikinci plandadır. Önce milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirmek gerektiğini savunmuşumdur. Çok şükür ben bu günleri görüyorum. Çocuklarımın kalbine ektiğim vatan millet sevgisi, bayrak sevgisi tohumlandı, büyüdü, koskoca bir çınar oldu. Öğrencim adına da gururluyum. Kendi adıma da gururluyum” diye konuştu.

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk de Hiranur'a çeşitli hediyeler verdi.

 

  • 4 16
  • 11 Şubat 2019 23:49 4.584
  • Aktif Haberler
  • harunca
    13 Şubat 2019 09:31
    13 1
    Memleketini en çok seven görevini en iyi yapandır yaptıklarını en iyi paylaşan değil...
  • ışık.a
    12 Şubat 2019 19:05
    12 0
    Vatan sevgisi güzeldir, lakin 'ver mehteri' türünden gaza getiren davranışlarla değil de vatan için çalışarak, vatanı daha iyi seviyelere getirmek için kendi üzerine düşeni en iyi şekilde yaparak göstermek daha güzeldir.
  • gkrk
    12 Şubat 2019 10:50
    7 0
    Bu güzel çocuk vatan, millet sevgisini daha bu yaşta kalbine yerleştirmiş. Gerçekten TÜRKİYEMi bu güzel ülkemi, bu asil milletimi kimse bölemezde parçalayamazda. Böyle kalbi vatan sevgisiyle dolu, Atatürk sevgisiyle dolu çocuklarımız olduğu sürece bizim sırtımız asla yere gelmez.
  • oguzuysal73
    12 Şubat 2019 10:50
    7 6
    yeni bir haber değil ki.zaman zaman gündeme getiriliyor çeşitli ortamlarda.
  • mehmetalibozlu
    12 Şubat 2019 09:02
    21 7
    Haber değeri olmayan gençlerin internette sürekli yayınladığı bir durum bu
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK