Montessori Modeline Talep Artı

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Programı kapsamında uygulanan montessori eğitim modeli, Bahçelievler’de yüz güldürdü. 5 yıldır Bahçelievler Belediyesi Anaokulu’nda eğitim alan çocuklar, akranlarına göre daha becerikli hale geldi. Okul, velilerin yoğun talebi nedeniyle şube sayısını sabah ve öğle olmak üzere ikiye çıkardı.

Yeni Şafak'tan Aybüke Eroğlu'nun haberine göre; Bahçelievler Belediyesi Anaokulu, 5 yıldır işbirliğine dayalı montessori eğitimiyle çocukları hayata hazırlıyor. Çocukların günlük yaşam becerilerini geliştirmeyi hedefleyen montessori eğitimi, dil, matematik, kozmik ve duyu alanını geliştirici materyallerle uygulanıyor.

Okuldaki öğretmenlerin montessori eğitimi alan öğretmenlerin girdiğini anlatan Okul Müdürü Muhammed Aslıyüksek, “Eğitim alan çocuklar dönem sonunda kendi işini kendisi yapabilen çocuklara dönüştü. Sorumluluğunu bilen, çalışma disiplini elde eden bu çocukların el becerileri akranlarına oranla daha fazla gelişti. Ayrıca matematik ve dil becerileri farkedilebilir şekilde ilerledi. Çocuklarla oturup sohbet edebilir hale geldik” şeklinde konuştu. 5 yıldır çocukları bu eğitim modeliyle eğiten okul, velilerin yoğun talebi nedeniyle bu yıl şube sayısını sabah ve öğle olmak üzere ikiye çıkardı.

OYUN OYNARKEN ÖĞRENİYORLAR

İşbirliğine dayalı temel eğitim sistemi olan montessori sayesinde çocukların kendi etkinliklerini yönettiğini söyleyen Aslıyüksek, “Çocuklara masa kurup, ütü yapmak hatta cam silmek gibi imkansız gibi görünen yaşam becerilerini kazandırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Aslıyüksek, “Matematik alanında 0-9999 arasında bulunan sayıların tanıtımı, toplama, çıkarma, çarpma, bölme gibi dört işlem becerisini kazanmak ve mantığını çocuğun anlayabileceği şekilde çocuğa öğretmeyi hedefliyoruz. Çocuk oyun oynadığını zannederken matematiği öğrenmiş oluyor” dedi.

İşbirliğine dayalı temel eğitim sistemi olan montessori sayesinde çocuklar kendi etkinliklerini yönetiyor

DOĞRUYU KENDİSİ BULUYOR!

Montessori eğitim modelinde çocukların ‘kendi başıma yapabilmem için bana yardım et’ mottosuyla eğitildiğini anlatan Aslıyüksek, “Çalışma esnasında çocuklara hata yaptıklarında dahi hata yaptıkları söylenmez, doğru olanı yapana kadar alıştırmanın tekrar etmesi sağlanır. Montessori eğitiminde ödül ve ceza yok. MEB Okul Öncesi Eğitim Programı içinde uygulanan bu eğitim modelinde teoriden ziyade pratiğe yer veriliyor. Şu an model okulda 20+20 olmak üzere 40 öğrenci eğitim görüyor” ifadelerini kullandı.

 

  • 4 6
  • 25 Kasım 2018 12:05 2.235
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK