Mor Beyin Mağdurları Khk İle İade Edilecek

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir basın toplantısı düzenledi. Gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

Gazetecinin “Mor Beyin nedeniyle ByLock mağdurlarının yeniden işe iadeleri için yeni bir KHK çıkacağı ifadesi vardı. Bu anlamda onların işe iadesi, HSK 10 hâkim-savcıyı işe iade etti. Bir KHK’yla mı olacak, yoksa yine o savcılık kâğıtları geçerli mi olacak?” sorusuna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın “Şimdi biliyorsunuz bu Mor Beyin meselesinden önce de bununla ilgili bir mekanizma vardı, bir komisyon var biliyorsunuz. Yani 15 Temmuz sonrasında KHK’larla işinden atılan, uzaklaştırılan, kovuşturmaya tabi tutulan kişiler bu komisyona başvurabiliyorlar. Bu mekanizma zaten mevcut şu anda... İadeler de gene benzer şekilde bir KHK çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla bundan sonrakiler de gene bu çerçevede eğer gerektiriyorsa, ki büyük ihtimalle gerektirecektir bu durumda, çünkü belli sayıdan insandan bahsediliyor işte bu meseleyle ilgili olarak, yani bunlarla ilgili de gerekli düzenlemeler yapılacaktır.” açıklamasında bulundu.

Bir başka gazetecinin konuyla ilgili  “Siz de bir sayıdan bahsettiniz, bu sayılar ne kadar acaba, Mor Beyin mağduru olup da kamudan ihraç edilenlerin sayısı nedir?” sorusuna da Kalın, “Şimdi onunla ilgili Ankara Başsavcılığı bir açıklama yapmıştı daha önce biliyorsunuz. Tabii bu şimdi bir yönüyle yargıyı da ilgilendirdiği için benim şu anda kesin olarak şudur diye bir küsuratlı bir rakam vermem söz konusu değil, orada savcılığın verdiği rakamı esas almakta fayda var.” cevabını verdi.

T.C. Cumhurbaşkanlığı

  • 1 0
  • 04 Ocak 2018 17:09 2.093
  • Aktif Haberler
  • nthen
    04 Ocak 2018 18:17
    5 3
    Allah yardımcısı olsun mağdurların
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK