Müfredat Üzerinden Bölücülük Yapıyorlar

2017-2018 eğitim-öğretim yılı müfredatı için “Laiklik ve Atatürk çıkarıldı” diyerek kara propaganda yapanların yalanlarını, Milli Eğitim ortaya koydu

SAFURE CANTURK

Millî Eğitim Bakanlığı'nın 2017-2018 eğitim öğretim yılında okutmaya başlayacağı yeni müfredatı onaylayan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, "Atatürk, evrim, laiklik, Çanakkale Zaferi çıkarıldı, cihad, itaat, din, 15 Temmuz getirildi" iddialarına tek tek cevap verdi. Bu iddiaları ortaya atanların amacının kara propaganda olduğunu söyleyen Durmuş'un 5 müfredat yalanına 5 cevabı şöyle:
 
1 EVRİM ÇIKARILDI MI?
 
Evrim müfredattan çıkartılmadı. Hatta daha uygun bir şekilde ve genişletilerek verildi. Biyoloji dersinde evrimle birlikte evrimin metodolojisini ve felsefi temellerini ilk kez yeni müfredat ile 10. sınıf felsefe dersinde anlatacağız. Evrimin mutasyon, adaptasyon, varyasyon, seçilim kavramları ise gen teknolojileri ve biyoteknoloji konuları içerisinde anlatılıyor. 11. sınıfta düşünce teorileri içinde yoktan var olma, türeme konuları da ayrıca işleniyor. Burada bilim felsefesi ve usulü açısından İslam ile evrim tartışmalarını bir araya getiriyorlar. İslam'da evrim konusu Darwin'den önce yer bulmuştur. Evrim inanılacak bir konu da değildir. Evrim bir teori yani doğruya götüren ve bir konuyu açıklamaya yönelik model sunan araçlardan biridir.
 
2 LAİK Mİ DİNDAR MI?
 
Laiklik ilkesinin çıkarılıp dindar müfredat oluşturulduğu iddia ediliyor. Oysa ki bu iddiada bulunanlar, bilimi din ile yargılıyor, karşılığında dini bilimle yargılayan cevaplar alıyorlar. Oysa ki her ikisi de yanlıştır. Bilimle din alanları ayrıdır ve birbirlerini yargılamaz, yargılamaları anlamlı olmaz. Tartışmalar kanıtsız, bilimsellikten uzak bir şekilde yürüyor. Bu müfredat, Anayasa ve Millî Eğitim Temel Kanunu çerçevesinde yapıldı.
 
3 ATATÜRK ÇIKARILDI MI?
 
Yeni müfredattan bırakın Atatürk'ün kalkmasını, eksiltilmesini, kapsamı daha da genişletildi. İnkılap Tarihi dersi 8 ve 12'nci sınıflarda hâlâ yer alıyor. Eskiden ortaokulda başlayan Atatürk'le ilgili bölümler ve kazanımlar ise ilkokul 4'üncü sınıftan 7'nci sınıfa kadar yer alıyor. Sosyal Bilgiler dersinde kalkınma anlatılırken "İzmir İktisat Kongresi'nin toplanması ve Atatürk" anlatılıyor. Kimya, geometri derslerinde bile Atatürk var. Göstermelik olarak değil.
 
4 İTAAT ÇARPITILDI MI?
 
11 ve 12. sınıflarda "Hz. Peygamberin Hayatı" adıyla bir seçmeli ders yer alıyor müfredatımızda. "İslam'da evlilik" ile ilgili bölümlerde tek kelime (itaat kelimesi) cımbızlanarak çarpıtma yapılıyor. eleştirilen ders kitabında eşler arasında "kadının kocasına" itaatinden değil, eşlerin birbirine "sadakat ve itaat borcundan" söz ediliyor. Aynı bölüm kapsamında, kız çocuklarının zorla evlendirilmesi, berdel, nikahsız evlilik, gizli evlilik gibi konuların da İslam dinine göre uygun olmadığı ifade ediliyor.
 
5 CİHAD MÜFREDATTA MI?
 
Söz konusu husus 6. sınıf, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinde Hz. Muhammed'in hayatı ünitesinde yalnızca kavram olarak geçiyor. Cihad'ın savaşla sınırlandırılmadan tüm boyutlarıyla ele alınarak öğretilmesi amaçlanıyor. Zira günümüzde bu kavram terör örgütleri ve islamofobikler tarafından istismar ediliyor. Durmuş, Enver Aysever fotoğrafıyla açılan bir Twitter hesabından müfredatla ilgili kara propaganda yapıldığını söyledi.
 
  • 3 11
  • 12 Eylül 2017 21:27 2.185
  • Aktif Haberler
  • serdaraydın
    28 Eylül 2017 00:23
    0 0
    İnsan yetiştirmek için bir müfredat geliştirelim. Her ortamda rahat edelim.
  • halilhoca
    15 Eylül 2017 15:19
    0 0
    Aman ha farklı ses çıkmasın.Yoksa bölücü olursunuz.Onlar ne yaparsa şahane(!) yaparlar zaten.Elleriniz kızarıncaya kadar da alkışlayın.
  • reeemat
    15 Eylül 2017 08:28
    0 0
    Keşke okullarda bölme işlemi öğretilmese!
  • cbci
    13 Eylül 2017 16:57
    2 6
    bu müfredatı uygulayacak olanlar biz öğretmenleriz. müfredatın tamamı bile atatürkçülük olsa, uygulamak istemeyen öğretmen uygulamaz, yüzeysel geçer. müfredatta atatürkçülük çok az bile olsa uygulamak isteyen öğretmen onu öyle bir uygular ki! o yüzden bu tartışmanın bitmesi en doğrusu.
  • derinsu
    13 Eylül 2017 14:44
    9 4
    Belirli günlerde 19 mayıs 29 ekim yok Atatürk günleri diye yuvarlamışlar..Ne kadar dini nitelikli gün varsa onu koymuşlar..ve Atatürk ilke ve inkilapları doğrultusunda kavramı çıkarılmış..törenlere istenilen kıyafetle gelinebilir diyor..hala da savunuyorlar bari dürüst olun yapıyoruz deyin
  • hazan_gazel
    13 Eylül 2017 14:34
    3 17
    bazılarının tek işi bu zaten kara propaganda ... lakin kervan yürüyor .. :)
  • takirasa
    13 Eylül 2017 11:44
    9 1
    Islamı anlayamamis, körü körüne hacı hocalara inanmış sözde dindar kisilikler gelmis Atatürk'e ve laikliğe sallıyor. Allah'ın verdiği akildan ve ilk emri "oku" dan bir haberler...
  • yasmin-seyma
    13 Eylül 2017 09:40
    11 2
    Gören gözleri inkar edemezsiniz okuduk kaldırılan kavramları gördük !
  • müderris47
    13 Eylül 2017 00:00
    9 29
    müfredat için “Laiklik ve Atatürk çıkarıldı” diyerek kara propaganda yapanlar değişimden korkan statükoculardır
  • selam38
    12 Eylül 2017 22:43
    11 1
    Millet uzaya giderken biz hala anlamsız tartışmalar içinde patinaj yapıyoruz..ah güzel ülkem ah..
  • zeynepgulsu
    12 Eylül 2017 22:11
    11 2
    Suan izledigim tartisma programinda mufredat degisikligi konusuluyor.Dvrmbtl hocamin dedigi ile ortusen seyler soylendi.
  • dvrmbtl
    12 Eylül 2017 22:06
    28 5
    Müfredatı filan bilmem de Sosyal Bilgiler öğretmenleri daha iyi bilir. Ben de çok yakınım sosyal bilgiler öğretmeni olduğu için biliyorum. Sosyal dersleri, özellikle İnkılap tarihi ve Atatürkçülük dersi budana budana kuşa döndü.Ben olanı söyledim. İsteyen bu dersin son 10 yıldaki değişimine bakabilir.Halep'te arşın da burada.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK