Mülakatta ’Reis Kim?’ Sorusundan Fetö Çıktı

Mülakat sınavında, sözleşmeli öğretmenlere 'Reis deyince aklına kim geliyor' sorusunun yöneltildiği Adana'da sınav komisyonlarının başkanı olduğu belirtilen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı

Özlem KONUR USTA

 Sınavdaki sorularla gündemden düşmeyen sözleşmeli öğretmen mülakat sınavında bir şaibe daha. "Reis deyince aklınıza kim geliyor" sorusunun sorulduğu Adana'da komisyonların başındaki isim FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı. Adana'da sınava giren yüzlerce öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sınavın iptalini istedi. 

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde geçen hafta Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Baran'ın da içlerinde olduğu 62 personel açığa alındı. Baran'ın telefonunda Bylock olduğu belirlendi. Aydınlık'ın ulaştığı bilgiye göre Baran kendini "Bylock'tan haberim yok, telefonuma başkaları yüklemiş" diye savundu. 

Kazım Baran, 15 Temmuz darbe girişimin ardından kurulan FETÖ'yle mücadele komisyonunun üyesi. Üstelik Baran, terör örgütü üyelerini ayıklamak amacıyla yapıldığı öne sürülen mülakat sınavında çok önemli bir görevde yer aldı. Adana'daki sözleşmeli öğretmen mülakat sınav sürecini bizzat yönetti. Baran'ın adı komisyonlar arası başkan olarak geçiyor. Aynı soruşturma kapsamında açığa alınan isimlerden biri de İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürü Abdülhaluk Demir. Eylül ayında yapılan mülakat sınavları sırasında Adana çok tartışılan illerden biri oldu. Öncelikle MEB'in soru havuzunun dışında komisyonların keyfi sorduğu sorularla gündeme geldi. 26 Eylül'de Aydınlık'ın sürmanşetten verdiği "Öğretmen Adaylarına Reis kimdir sorusu" Adana'da bazı adaylara yöneltilmişti. "Amin alayları nedir?" yine Adana'daki komisyonların sorusuydu.

'KOCANIN YANINDA OTURSAYDIN!'

Adana'da mülakata giren ve atanamayan bir aday Aydınlık'a "Konusu geçince mecbur kalıp boşandığımı söyledim. Üyelerden biri 'E çocuğun da varmış neden ayrıldın, otursaydın kocanın yanında' diye azarladı. Bütün soruları doğru yanıtladığım halde mülakatta KPSS'yle aynı puanı aldım. KPSS'den aldığım 80 puan işe yaramadı. Çünkü mülakatta başka adaylara çok yüksek puanlar verdiler" dedi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ehliyet ve liyakatı sağlamak için mülakatın gerekli olduğunu savunmuştu. 

Aydınlık

  • 2 1
  • 21 Ekim 2016 00:26 3.502
  • Aktif Haberler
  • seyfi ünaldı
    23 Ekim 2016 18:06
    0 0
    Mülakat hayatın farklı alanlarında yıllardır vardı. Asker olabilmek, polis olabilmek için mülakat seçmelerini geçmek gerekiyordu. Buradaki asıl sıkıntı iller arasında hatta komisyon masaları arasında sıfır hata verecek hassas dengeyi tutturabilmek ki bu çok kolay görünmüyor.
    Yaklaşık 15 bin öğretmen için tam liste açıklandı sınav ve mülakat puanları sergilendi. Uç örnekler var. İllerdeki komisyonların verdiği ortalama puanlar, komisyonların verdiği ortalama puanlar da paylaşılabilir aslında. Belki o zaman daha sağlıklı dönütler alınabilir.
  • hazeyin
    23 Ekim 2016 14:05
    0 0
    Sadece sınavı kazanmanın öğretmenliğe atanmak için yeter sebep olmadığını savunduk.karşısındaki ile diyoloğ kuramayan bir kişinin 90 almasının öğretmnelik için yeterli olamayacağını söyledik.Ama ne hikmetse en büyük tepkiyi kendi camiamız verdi önce. etrafında sınavla geldiği ama öğrenciye bilgi nakletme konusunda yetersi olduğunu gördüğü halde daha acısı kendi meslektaşı ile bile doğru dürüs diyoloğ kuramayanları gördüğü halde karşı durdular sınav yeter sebep diyerek.Mesele mülakat yapacakların seçiminde. Aynen fetöcülerin kamu kurumlarını ele geçirme mantığı ile çalışması sakat olan mantık.Yani seçim yapacak olanların liyakat sahibi olmamasında.
  • halilhoca
    21 Ekim 2016 07:50
    1 0
    Komisyon, FETÖ cüleri baya bir güzel ayıklamış. Ama devlette işe yerleştirmeye doğru ayıklamış. Bu komisyon ''ayıklama'' işini ters anlamış.
  • yildirayg
    21 Ekim 2016 06:58
    0 3
    "Meda65" lafı yapıştırmanız gerekiyordu.
  • Meda65
    21 Ekim 2016 01:45
    3 2
    Geçen öğretmenler odasında yeni atanan bir arkadaş sınavdan 76 ama mülakattan 96 aldim da atandım deyince baska birşey diyemedim, sadece sustum!!
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK