Musa Bengi İlkokulu (MERSİN TARSUS)

Musa Bengi İlkokulu

TÜM OKULLAR -> MERSİN -> TARSUS
Kurum Kodu723276
Hizmet Puanı10
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı1
Zorunlu Ç. Süresi?
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (07 Ocak 2012)

Okulumuz Gaziler Mahallesi’ndedir. 3600 m² alana 328 m² oturumunda 5 derslikli ve 2 katlı olarak, şehrimiz eşrafı ve iş adamı Musa Bengi tarafından 1975 yılında yaptırılmıştır. 1975–1976 öğretim yılında hizmete girmiştir. Daha sonraki yıllarda bölme ve ilavelerle 9 derslikli hale getirilmiştir. Okulumuzda 2007-2008 Öğretim yılından itibaren kademeli olarak 6. sınıf açılmıştır.

2006 yılı Haziran ayında Dünya Bankası tarafından okulumuza 9 derslikli ek bina inşaatı başlamıştır. Ancak eski binanın duvarları yer yer çatlamıştır. 2006 yılı Eylül ayında, İl Bayındırlık Müdürlüğü tarafından eski binanın kullanılamayacağına karar verilerek, yıkım kararı çıkarılmıştır. Eski bina 2007 Şubat ayında yıkılmıştır.
Yeni okul binamız 09 Nisan 2007 Pazartesi günü eğitim öğretime açılmıştır.

Binanın Özellikleri:
Bina bodrum ve 3 kat olarak yapılmıştır.
Bodrum katta; sığınak, fen laboratuarı, erkek ve kız giyinme odaları, kalorifer kazan dairesi, yakıt deposu, elektrik odası, havalandırma odası, su tankları ile hidroforlar, banyo ve tuvalet bulunmaktadır.
Zemin katta; 3 adet derslik, müdür yardımcısı odası, danışma ve öğrenci tuvaletleri bulunmaktadır.
1. Katta; 2 adet derslik, Bilişim Teknolojileri sınıfı, müdür yardımcısı odası, öğretmenler odası ve öğretmen tuvaletleri bulunmaktadır.
2. Katta; 3 adet derslik, müdür odası, rehberlik servisi, kütüphane ve öğrenci tuvaletleri vardır.
Çatı katında; arşiv, asansör makine dairesi ve çatı çıkışı bulunmaktadır.
Binanın ısınması için kalorifer tesisatı döşenmiştir, ancak kalorifer kullanılmamaktadır. Isıtma ve soğutma için klimalar kullanılmaktadır. Aydınlanma, şebeke suyu ve kanalizasyon vardır.

Dershaneler: 8 derslik, BT Sınıfı ve Fen Laboratuarı, anasınıfında ise 1 derslik bulunmaktadır.

Laboratuarlar: BT Sınıfı, 2007 yılında AVEA-2 faz kapsamında Eğitime %100 Destek Projesinin, %100 Destek Alt Projesi olarak 20+1 bilgisayar ile kurulmuştur. İdareci odalarında 4 adet, öğretmenler odasında 1 adet ve anasınıfımızda 1 adet olmak üzere 6 adet bilgisayar kullanılmaktadır. Bu bilgisayarın internet ve ağ bağlantıları yapılmıştır. Bodrum katında Fen Laboratuarı kurulmuştur.

Eğitim Araç ve Gereçleri: Okulumuzda her türlü eğitim, öğretim ve deney araçları bulunmaktadır.

Okul ve Sınıf Kitaplıkları: Kütüphane düzenlenmiştir. Bütün sınıflarda öğrencilerin seviyelerine uygun sınıf kitaplıkları bulunmaktadır.

Atölye Durumu: Okulumuzda atölyemiz yoktur.

Depo, Ambar ve Arşiv: Okulumuzda depolama ve arşivleme için kullanılan 2 odamız bulunmaktadır ve hali hazırda kullanıma açıktır.

Spor Salonu: Spor salonumuz bulunmamaktadır. Sportif faaliyetlerimizi ve beden eğitimi derslerimizi okul bahçesinde düzenlemiş olduğumuz sahalarda yapmaktayız.

Aydınlatma: Gündüz, dershanelerin pencere yapısının uygun olarak yapılması ile gün ışığından tam olarak yararlanılmaktadır. Geceleri ise her derslikte bulunan 8’er adet, koridorlarda 10 adet flüoresan lamba ile aydınlatma sağlanmaktadır. Okul bahçesinin aydınlatması akşamları binamızın ön cephesinde bulunan 4 adet projektörle sağlanmaktadır.

Su ve Kanalizasyon: Zemin ve 2. katta bulunan 3’er kabinli, 3’er lavabolu ikişer adet öğrenci tuvaleti, 1. katta bulunan 3’er kabinli, 3’er lavabolu birer adet öğretmen tuvaleti, anasınıfında 1 kabinli 1 lavabolu 1 adet tuvalet bulunmaktadır. Ayrıca su ihtiyaçlarının karşılanması için okul bahçesinde 5 musluktan oluşan çeşme bulunmaktadır. Şehir şebekesinde meydana gelebilecek arızalardan etkilenmemek için bodrum katta su deposu bulunmaktadır.

İdare Odaları: Okulumuzda idarecilerimiz için ayrılan ve kullanılan odalarımız vardır. 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı odası bulunmaktadır.

Sosyal Faaliyetler İçin Ayrılmış Oda: Eğitici kulüpler için ayrılmış odalarımız var.Okul aile birliğinin çalışmalarını sürdürebilmeleri için düzenlenmiş odaları bulunmaktadır.


Daktilografi salonu, revir: Daktiloğrafi salonu yoktur. Sağlık sorunları içinde okulumuza 300 m mesafede bulunan Yeni Mahalle Sağlık Ocağı’ndan yararlanmaktayız.

Bahçenin alanı, Ağaçlandırılması ve Çiçeklendirilme Çalışmaları, Korunması: Okul bahçesinin etrafı ihata duvarı ile çevrilmiştir. 2009 yılında bahçe duvarının üzerine Okul-Aile Birliği bütçesinden korkuluk yapılmıştır. Bahçenin daha önce ağaçlandırılan bölümü oyun alanından duvarla ayrılmıştır. Çiçekliklere çiçek ve ağaç dikme çalışmaları yapılmıştır.
Okulumuz güvenlik kameraları ile korunmaktadır.

Adresi:Gaziler Mahallesi 1856 Sokak No:2
Telefon:0324 6250421
Web Adresi: http://musabengi.meb.k12.tr
Öğrenci Sayısı:718



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK