Nöbet Eyleminde Kararlılar


Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Hüsnü Yaman, sendika olarak ayda bir gün nöbet eylemini sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi.


Öğretmenlerin nöbet konusundaki rahatsızlığının uzun yıllara dayandığını söyleyen Yaman, Bu rahatsızlığı tespit eden Türk Eğitim Sen nöbet gününe ücret ödenmesini yıllardır talep etmiş, önce toplu görüşmelere, daha sonra toplu sözleşmelere taşımıştır. Nöbet problemi, iş güvencesinin ortadan kaldırılması, ekonomik ve sosyal haklarımızın her geçen gün geriye gitmesi gibi sıkıntılarımız düşünüldüğünde, elbette, en önemli problemimiz değildir. Belki de, yaşanılan problemler içinde ağırlık yönünden, daha az ağırlığı olan problemlerdendir, ancak öğretmenler, nöbet görevini angarya bir iş olarak görmüş, böyle bir angarya işi ücretsiz yapmayı bir türlü kabul edememişlerdir.

PROBLEMİN ÇÖZÜMÜNDEN YANAYIZ

Öğretmenlerin nöbet eylemine farklı bakış açılarının olduğunu söyleyen Yaman,

Türk Eğitim Sen, problemin çözümünden yanadır, derdimiz üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil. Bu sebeple, aldığımız ilk karar, her ay bir gün nöbet tutmamak şeklinde olmuştur. Bu eylem kararımız sonrasında, bazı okul yönetimlerinin, nöbet tutulmayan güne karşılık, başka bir gün nöbet görevi, yani çift nöbet görevi vermesi sonucunda eylem kararımızı gözden geçirmek ve sonuç alabilmek için, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının sonuna kadar süresiz eylem kararı alınmıştır.

BAZI OKUL YÖNETİCİLERİ EYLEMİ SULANDIRMAYA ÇALIŞIYOR

Bazı okul yöneticilerinin eylemi sulandırmak amacıyla, öğretmenleri ikna çabalarını da görüyoruz. Mesela, Siz dilekçenizi verin, nöbet defterini de imzalamayın ama nöbet görevinizi de yerine getirin, ben bunları yukarıya duyurmayayım. diyerek, öğretmenleri nöbet tutmaya ikna edenler de var.

Sendikal faaliyetleri engellemek, TCKnın 118. Maddesine göre suçtur. Türk Eğitim Sen, sendikal faaliyetleri engelleyen idarecilerle ilgili, her türlü hukuki yolu takip edecektir ifadelerini kullandı.

Bütün öğretmenlerin nöbet eylemini ciddiye alması gerektiğini söyleyen Yaman, Bu eylemimizin başarılı olması, diğer haklarımızın kısıtlanması karşısında da, aynı tepkiyi göstereceğimiz anlamını taşıyacak ve işverenimizin ve idarenin haklarımıza karşı daha duyarlı olması sonucunu doğuracaktır. Bu kadar sendikanın, neredeyse ortaklaştırdığı bir eylemin, hangi sebeple olursa olsun, başarısız olması, öğretmenin kaybetmesi sonucunu doğuracak, sendikaların yaptırım gücünü ortadan kaldıracaktır şeklinde konuştu.

VELİLERE ENDİŞELENMEYİN DİYE SESLENDİ

Yaman, öğrenci velilerine de seslenerek Bu eylemle ilgili olarak çocuklarınız için endişelenmeyiniz. Çocuklarınız bizim çocuklarımızdır. Okulun asayişi açısından okul idarelerince gerekli idari tedbirlerin alınması konusunda dilekçelerimizle uyarıda bulunduk. Ayrıca bu eylem öğrencilerimizin eğitim öğretim işlerini hiçbir şekilde aksatmayacaktır. Öğretmenlik bilincimiz ve sorumluluğumuz içerisinde, çocuklarınız için nefesimizin yettiği yere kadar tüm gayret ve samimiyetimizle çalıştığımızdan ve çalışacağımızdan asla şüpheniz olmasın dedi.

HİÇBİR ŞEY YAPMAYANLAR İNŞALLAH BİZ ÇÖZDÜK, DEMEZLER

Türk Eğitim Sen olarak nöbet eylemini sonuna kadar götüreceklerinin altını çizen Yaman, Bu iddiamızdan vazgeçmeyeceğiz. Nöbet eylemi yapmaktan korkan, sendikamsı yapıları da, elbette değerlendireceğiz. İnşallah, her zaman olduğu gibi, bu problem çözülünce, yüzleri kızarmadan, biz çözdük, demezler. Nöbet eylemi konusunda, erkekçe eylem yapan, tüm sendikaları kutluyorum. Kaçak güreşenleri de, kınıyorum. Tüm eğitim çalışanlarının, bunca yaşadıkları karşısında, artık, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi ve gerçekleri görmesi dileğiyle diye konuştu.
  • Aktif Haberler
  • ohan06
    05 Mart 2015 11:04
    3 2
    Arkadaşlar eylem bir gün değil süresizdir. Eğitim öğretim yılı boyunca devam edecektir. Yanlış bilgi sahibi olanlar Türk Eğitim Sen'in internet adresinden kontrol edebilirler. Ondan bundan duyarak değil okuyarak öğrenelim...
  • ohan06
    05 Mart 2015 11:01
    6 3
    Eyleme destek verelim, bu kazamın tüm öğretmenler için olacak. Hakkımızı alalım nöbet tutup ücret alan bir çok iş kolu var. Bizde nöbet ücreti istiyoruz!
  • alem11
    05 Mart 2015 10:51
    1 2
    , sendika olarak ayda bir gün nöbet eylemini sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi. sene de bir gün olsaydı daha iyi olurdu sanki,
    milletle dalga geçen bu sendikalar oldukça kimse hak mak vermez

  • hotboyyy
    05 Mart 2015 10:41
    2 3
    Arkadaşlar eyleme destek verelim.Eyleme katılmayan ardaşlarımızı da eyleme dahil etmeye çalışalım.
  • Harslan
    05 Mart 2015 10:24
    3 5
    Nöbet ile ilgili olarak ses duyurmak, böyle olmamalı. Nöbet tutmakta amaç çocukların başına gelebilecek olumsuzlukları engellemek. Nöbete para mantığıyla çıkılan bu yolda sizin çocuğunuza sizin okulunuzda zarar gelsin ister misiniz? Hırslarımız için dönüşü olmayan neticeler istermisiniz? Biz öğretmenler okulda öğrencilerimizden mesulüz. Maalesef bu tepkilerin ses getirmesi için öğrencilerimizin dönüşü olmayan bir bela geçirmesi bekleniyor gibi. Haklıyız, haklısınız nöbete ayrı bir ücret ödenmeli ama seçilen yol doğru değil. Kime kızıyoruz kimi cezalandırıyoruz? diye soruyorum size. Okul idaresi,öğrenci ve kendi kişiliğimizi cezalandırıyoruz. Sendika temsilcileri eğitim ile ilgili kararlar alırken masa başında değil yerinde gidin öyle karar alın.
  • ZİVERBY
    05 Mart 2015 09:46
    4 3
    Sayın Mosit Sendikanınz Ya...lık Kitapçığı Bastırırsa Bazı Üyeleriniz Ne Yapacağını Bilir,herşeye Rağmen Ortada Kalan Çok:)
  • ince
    05 Mart 2015 01:53
    2 6
    Özlük haklarında,maaş zamlarında yoksunuz kıytırık taleplerle öğretmen kandırıyorsunuz,diğer sendikalarda kuyrukçuluğunuzu yapıyor
  • mosit
    04 Mart 2015 21:17
    1 24
    Biz çözdük Eğitim-Bir-Sen olarak bunlar ne zannediyor çok komik.
  • Beyefendi006
    04 Mart 2015 20:51
    3 4
    Adam gibi adamsın ,Hüsnü Başkan...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK